Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122820
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Przecież ostatnie odcinki to jakaś absolutna tragedia. Nie mogę przez nie przebrnąć, muszę robić przerwy... I cały czas zadaję sobie pytanie: ,,Po co ja to jeszcze oglądam?!"

Annushka92

Mam to samo. Pierwsze dwa sezony oceniłam na 8, teraz ocena spadła do czwórki, albo nawet do trójki. Tego już się nie da oglądać. Serial stał się do bólu przewidywalny, nutka horroru, która mu towarzyszyła na początku, zamieniła się w pseudo-patetyczną i romantyczną pulpę, i już nawet irytują mnie zachowania bohaterów, których uwielbiałam. Jednak najgorsze jest to, że twórcy prawie cały czas "zapominają", że większość postaci to wampiry i 3/4 konfliktów mogłaby zostać rozwiązana dzięki ich nadludzkim zdolnościom. Dlatego dla mnie to koniec. Nie tak łatwo się odciąć od serialu, który się śledziło przez lata, ale jak tak patrzę, że zaplanowano jeszcze kolejny sezon, to tym chętniej się od niego odcinam.

ocenił(a) serial na 8
mallon92

Dokładnie, zgadzam się z każdym Twoim słowem... Może kiedyś, jak będzie mi się baaaardzo nudzić, przejrzę sobie z ciekawości kilka odcinków, ale teraz szkoda mi na to czasu.

użytkownik usunięty
Annushka92

Ja nadal trzymam tę 7. ze względu na sezony 1-3 i Klaroline w 4. sezonie. :D