Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Czy będą wilkołaki

użytkownik usunięty

Witam,oglądam ten serial i jestem przy 11 odcinku pierwszego sezonu,i mnie serial
wciągnął.Mam pytanie czy w serialu będą wystepowac tez wilkołaki jak tak to czy w
pierwszym sezonie czy gdzieś pózniej

W drugim sezonie.

ocenił(a) serial na 8

Tak, pojawią się w drugim sezonie

ocenił(a) serial na 6
Tajka205

ja mam inne pytanie czy ktoś posiada pierwsze odcinki 2 sezonu w formacie 720 mkv z polskim lektorem?

jak już wiesz będą wilkołaki ale w drugim sezonie:) i będzie się działo....:) jużnie mogę się doczekać kolejnego odcinka:D:D

użytkownik usunięty
lilitiki

aha ale szkoda ze nie bedzie wilkołaków w pierwszej serii :(

ocenił(a) serial na 6
lilitiki

ja już się boję tych ichniejszych wilkołaków :|

Ja jestem ciekawa czy twórcy serialu w następnych sezonach wprowadzą jeszcze inne fantastyczne postacie. Choć trzeba zauważyć, że wątek czarownic jest obecny w produkcji od początku. Co jeszcze? W "Czystej Krwi" można szukać inspiracji. Nie czytałam książek. Czy tam pojawiają się nowe stwory?

Madeleine_filmweb

jestem właśnie po ostatnim odcinku pierwszego sezonu. i zastanawiała mnie tam reakcja jednej postaci, a właściwie dwóch.. i po postach widzę, że moje przeczucia się potwierdziły ;) a tak nawiasem mówiąc, to byłam strasznie przeciwna temu serialowi... ale po kilku odcinkach zabawa naprawdę się rozkręca i serial wart jest oglądania :):):):) co nie zmienia faktu, że odtwórca stefana gra czasem jak drewno.. za to damon....miodzio :):)

gumis1

Ja na samiutkim początku też aż tak bardzo zachwycona serialem nie byłam, ale z czasem nie mogłam się od niego oderwać i teraz uważam, że jest moim ulubionym ;) Zresztą namawiałam do obejrzenia moją koleżankę, ale żeby zrobić mi na złość, zobaczyła oczywiście odcinek pierwszy, żeby z serialu się pośmiać, a powiedziałam jej, że ma się nie zniechęcać właśnie po pierwszym epizodzie, który do najlepszych zdecydowanie nie należy. No, ale cóż poradzić ;) Stefan to po prostu taka... ciepła klucha, trzeba przyznać :) Być może "facet idealny", ale ja o wiele, wiele, wiele bardziej wolę Damona. Nawet nie ma co porównywać :)

użytkownik usunięty
Madeleine_filmweb

Lepiej niech się Czystą Krwią nie inspirują;d Końcówka trzeciego sezonu - normalnie śmiech na sali xD Jak zrobią z Eleny lisołaka jak w książce (nie pamiętam kto nim był, ale nieważne;p), albo wróżkę jak w TB to padnę ;p

Elena nie była lisołakiem w książce, ale to i tak by było przegięcie, gdyby lisołaki do serialu wprowadzili <lol> No, zakończenie trzeciej serii TB było... że się tak wyrażę, żałosne ;p I jakoś mi nie tęskno za czerwcem, kiedy to wyemitują czwarty sezon ^^

Neff

A tak w ogóle (ja tak z innej beczki, przepraszam), co oni zrobili z tym FW? o_O Na miejsce filmów "najwyżej ocenianych" wskoczyły "ostatnio oceniane"... Ja chcę z powrotem te najwyżej oceniane!! ;p

ocenił(a) serial na 10
Neff

wlasnie mam to samo i jestem zniesmaczona bo w najwyzej ocenianych mam filmy ktorych nawet nie lubie o.O

użytkownik usunięty
maja_19

uroki nowego beznadziejnego filmwebu, pomyliły się rubryki.. ja również w najwyżej ocenianych mam filmy które oceniłam na 3 albo 5;d

ocenił(a) serial na 6
Neff

górny prawy róg strony, klikasz "ustawienia", zakładka profil i wybierasz co chcesz aby ci się wyświetlało. no i oczywiście 'zapisz' na końcu ;) nie możliwe jest aby samo się coś przestawiło :)

diana6echo

Chyba jednak samo się coś przestawiło, bo u wszystkich osób, które mają wyświetloną zakładkę "Najwyżej oceniane", wskoczyły filmy "Ostatnio oceniane". Najwyraźniej wina Filmwebu :)

ocenił(a) serial na 6
Neff

ja od kiedy dali możliwość ustawienia co się chce aby można było wyświetlić (masło maślane) mam ustawione "ostatnio ocenione", bo patrzenie na te same dyszki jest mało emocjonujące ;)

użytkownik usunięty
diana6echo

owszem, możliwe. Nie raz się coś tu przestawiało po zmianie designu.

ocenił(a) serial na 6

to swoją drogą.

użytkownik usunięty
Neff

Szczerze, to ja też... tzn. nie no, tęskno mi, ale ze względu na Erica ;d I uwielbiam Jessice. Ale zakończenie to było totalne przegięcie.
I za dużo mi tego wszystkiego:wampiry, wilkołaki,zmiennokształtni, pantera, wróżka, czarownik, menada co jeszcze, o wiem, Tara będzie elfem a mamuśka Hoyta papa smerfem
Sookie na początku lubiłam, ale teraz tego babsztyla nie znoszę! Rany, jak ja bym pogoniła tego Billa w cholerę:/ By się gość musiał trochę postarać żeby odbudować związek. A ta głupia drze się żeby się wynosił w cholerę a 30 minut później idzie z nim do łóżka...

BTW: Szkoda, że Daniela Gilles'a było tak mało, miałam nadzieję, że dostał większą rolę na odcinek a tu klops:/

A, no, rzeczywiście. Ze względu na Erica warto czekać :D Poza tym też uwielbiam Jessicę - jest chyba moją ulubioną bohaterką w TB :) Haha, to z tym papa smerfem i elfem, dobre XD Ale zgadzam się, tych wszystkich zmiennokształtnych, wampirów i wilkołaków jest za dużo... Poza tym jakoś mi do gustu te TB-owe wilkołaki nie przypadły ^^ Jedynie Alcide'a lubię - on jest akurat słodki ;) Sookie to w ogóle teraz jest taka irytująca osóbka, że wręcz patrzeć na nią nie mogę, naprawdę. W dodatku czasami ma takie przebłyski głupoty lub dziwnie się zachowuje (pamiętasz tę scenę, w której rozwaliła resztki Talbota? Tą krew w pojemniku? XD Czułam się zażenowana tym jej dziwacznym śmiechem XD).
Szkoda, wielka szkoda, że Gillies'a było tak mało w odcinku, bo strasznie faceta ostatnio polubiłam i ilekroć pojawia się na ekranie, na mojej twarzy pojawia się wielki uśmiech zadowolenia :D

użytkownik usunięty
Neff

pamiętam :P Talbot był fajny:( xD

ocenił(a) serial na 8

Witam.Nie chcę zakładac nowego tematu więc zapytam tutaj,oglądać z lektorem czy z napisami?
Dzięki za odp. p. :)

użytkownik usunięty
arkadia_5

Jak chcesz,ja oglądam z lektorem i jestem zadowolony,mysle ze wszystko dobrze tłumaczy

ocenił(a) serial na 7

nie wiem jaki lektor ale ten na TVN jest dla mnie tak drażniący, że lepiej oglądać bez głosu:) ale jeśli ang nie jest czyjąś najmocniejszą stroną lepsze to niż nic. Szczerze mówiąc połowa żartów jest wycięta, ważne gry słowne olane, czasem ktoś powie "nie" a lektor tłumaczy "tak", po za tym okropnie jakoś dla mnie spłyca fabułę... ja bym oglądała z napisami jeśli już coś i starała się wyłapać jak najwięcej sama. Oglądam bez napisów i lektora i jak leciał pierwszy odcinek na TVN to chciałam zacząć oglądać serie od początku ale jak usłyszałam co oni robią z tym filmem to dałam sobie spokój.

ocenił(a) serial na 8
suszinka

dzięki wam.Już oglądam z napisami.Ciekawy , jestem przy 7 odcinku :)
p.

użytkownik usunięty
arkadia_5

A cóż to za pytanie, przecież wiadomo, że wersja bez lektora jest najlepsza bo słychać aktorów a nie lektorów, poza tym szkoli się język angielski. Ale jak ktoś ma to gdzieś i nie obchodzi go czy lektor dobrze tłumaczy wypowiedzi to niech ogląda z nim;)

ocenił(a) serial na 8

Można odpowiedzieć normalnie inni koledzy i koleżanki.Po co ci ta agresja?.

użytkownik usunięty
arkadia_5

Na nienormalne pytania trudno odpowiadać normalnie.

ocenił(a) serial na 8

Shock,już się boje.Ale mam propozycje,zostaw swój jad dla anty-fanów serialu,mnie on się podoba.Jestem raczej fanką,userku...xD.

użytkownik usunięty
arkadia_5

Userku, mam gdzieś twoją propozycję;] Rady dawaj komuś innemu.

ocenił(a) serial na 6
arkadia_5

z napisami
1. języka liźniesz i się osłuchasz
2. przy horrorach (a elementy takie ma ten serial) ważny jest szum z tła, który to lektor skutecznie zagłusza i przez to klimat szlag trafia

ocenił(a) serial na 8
diana6echo

No to prawda. Dlatego już oglądam z napisami.Pozdrawiam:) .

ocenił(a) serial na 10

w 12 odc. ( 2 sezon ) jest mowa o wilkołakach, gdyż przyjeżdza wilczyca która okłamuję Tayler'a że Caroline zabiła Masona.

W 2 sezonie po 13 odcinku PONOĆ pojawi się stado wilkołaków.

użytkownik usunięty
seph

wiem juz oglądałem 12 odcinek 2 sezonu a jak w 13 odcinku bedzie stado wilkołaków to super tylko ze te wilkołaki wyglądają jak normalne wilki,w zmierzchu wilkołaki wyglądają super ale w VD tak sobie

ocenił(a) serial na 6

w Zmierzchu to były przerośnięte wiewiórki skrzyżowane z husky... fantazja grafików jest gorsza niż umiejętności lalkarzy w Dogsoldiers :]