Witam, nigdy nie oglądałam żadnych seriali i nie za bardzo orientuję się jakie seriale są dobre, godne polecenia. Kilka znajomych poleca mi ten "Pamiętniki wampirów", ale one raczej nie lubią ambitnego kina i są wielkimi fankami Edwarda Callena, mam więc obawy, że to "Zmierzch" w odcinkach. Czy z ręką na sercu polecacie mi ten serial? Lubię dobre, ambitne kino i nie mam za dużo czasu by tracić go na oglądanie badziewia. Fanów serialu proszę o nie linczowanie mnie, jestem tu w pokojowych zamiarach:)
Wstyd !? Chyba sobie żartujesz. Jak dla mnie serial jest po prostu świetny, a wcale nie jestem wielką fanką Edwarda. Dużo się dzieje, śmieszne teksty Damona :) Ten serial Ci jak najbardziej polecam. I wcale to nie jest zmierzch w odcinkach, jest o wiele ciekawsze.
Tak się składa, że ja również preferuję filmy ambitne, a mimo to zdecydowałam się sięgnąć po ten serial. A to raczej świadczy o jego dobrej jakości. Więc, bez przesady, z tym wstydem...
Początkowe odcinki mogą nie być zachęcające, zwłaszcza pilot VD - który jest ( o zgrozo i niestety;) niemal jak 40 minutowy "Twilight"...
Ale jest to po prostu spowodowane tym, że oparli 1 odcinek na fabule z serii książek L.J. Smith. Wydanych na lata świetlne przed sagą Meyer, dla jasności;)
Na szczęście, twórcy bardzo szybko się zreflektowali, doszli do wniosku że nie tędy droga i stworzyli coś własnego - dzięki czemu TVD po niedługim czasie staje się naprawdę fajną i godną polecenia rozrywką, mimo nieszczególnych początków;)
Ja VD uwielbiam osobiście, wg mnie jest to jeden z najlepszych seriali w swoim gatunku (tj. serial młodzieżowy z elementami horroru&fantasy) - więc oczywiście Ci polecam, aczkolwiek boję się, że najprawdopodobniej po tym nędznym pilocie rzucisz to w cholerę - i szkodaXD
Jednak żeby nie było - po prawdzie VD ambitnym nazwać nie można.
To nie Kurosawa w odcinkach, moja drogaXD
Aczkolwiek jest to świetna rozrywka i odstresowacz - tudzież paradoksalnie stresorXD - gdy śledząc akcję w tym serialu niejednokrotnie siedzisz jak na jeżu z nerwów, oczekując niecierpliwie dalszego rozwoju wypadków...
I VD silnie uzależnia;)
Przekonasz się sama zresztą.
Albo i nie.;)
Kurosawy w odcinkach nie potrzebuję, wystarczy, że to nie "Zmierzch" w odcinkach:) skoro tak polecacie to spróbuję obejrzeć i nie zniechęcić się na pilocie.
Bardziej uzależnia druga seria. Gdy zjawiają się tam pewne, bardzo niegrzeczne wampiry...
To się samo przez się rozumieXD
Jeno czy Seraphine dotrwa?
Oto jest pytanie;)
Może kiedyś zda nam relację.
No właśnie, skoro nawet MF13 gustujący w ambitnych dziełach (ciągle wymieniamy się propozycjami i komentarzami na prywatnym) i jakoś się skusił na ten serial (i tego nie żałuje). Więc powtarzam jeszcze raz wszystkim nowym PAMIĘTNIKI WAMPIRÓW TO NIE ZMIERZCH.
Fajnie.
Mam nadzieję, że Ci się spodoba;)
Gorzej jak stwierdzisz, że to copy na potęgęXD
Wyjdę na niegodną zawierzenia małpichę - coby też z prawdą się specjalnie nie mijało, hehe.
Wiadomo, każdy ma swoje "widzenie"xd
Co jednym pasi, drugim już niekoniecznie.
Pożyjemy, zoboczymy;)