Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122810
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jak myślicie? jak mogą się potoczyć dalsze losy naszych milusińskich?

Jestem przekonana, że w finale sezonu siódmego zobaczymy Delenę, połączoną na wieki wieków. Stefan raczej będzie z Caroline. Coś mi się wydaje, że Bonnie będzie z Matt'em (o ile Matt wcześniej nie zginie, choć wydaje mi się że wreszcie odegra konkretną rolę w sezonie siódmym). Wracając do pana Donovana - może na przekór losu zostanie wampirem? Julie Plec lubi gnębić naszych bohaterów a jak wiemy Matt z całego serca nie chce zostać wampirem. Tyler pewnie wyjedzie z miasta. Alaric - abo będzie miał małą rolę w tym sezonie i również wyjedzie, albo w końcu będzie mu dane żyć szczęśliwie u boku jakiejś fajnej babki (i pewnie też wyjedzie). Heterycy pewnie namieszają w miasteczku i będą głównym problemem tego sezonu. Nie mam żadnej teorii co do Enzo, a jak jesteśmy przy Ezno, to jestem bardzo ciekawa co będzie z Sarah. Ogólnie wydaje mi się, że zobaczymy umierającą już w podeszłym wieku Bonnie, Elenę wracającą z zaświatów i w ogóle będzie happy end. Taka jest moja teoria ;p

ocenił(a) serial na 9
Carmellia

myśle że ostatnia scena z 6 sezonu jest to fragment sceny z ostatnich odc 7 sezonu (przedostatni lub finałowy).
akcja na początku 7 sezonu pewnie się przeniesie kilka lat po pożegnaniu Eleny. pasuje to scenarzystom, bo jak i w Pamiętnikach tak i w Originals pasuje przeniesienie się w czasie o kilka lat.
średnio wierzę w to że Bonnie dożyje starości, a Matt zostanie wampirem. wogóle nie dopuszczam do siebie takiej wiadomości o przemianie Matta. co do Alarica- nie ma on szczęścia do kobiet więc myśle ze raczej będzie on na razie sam (jeśli zostanie w Mystic Falls) ale to jest tylko moje zdanie :)
Enzo - czyżby dołączył do rodzinki?
Sarah to moja nadzieja na przyszłość tego sezonu. wplątanie do Mystic Falls kolejnej - jednak żadko spotykanej - osoby która nie jest ani wilkołakiem/wampirem/czarownicą a już napewno nie wampiro-czarownicą jest dobrym rozwiązaniem :) może Alaric zostanie w serialu i wróci jako łowca?? bo jednak mam nadzieje że pokażą skutki zabicia 3 osób dla niego najważniejszych - Jo i bliźniaków.

ocenił(a) serial na 8
Arthur_Pendragon7

Trochę się boję o postać Sarah, ponieważ nie pojawiała się w ostatnich odcinkach szóstego sezonu. Nawet jeśli pojawi się w siódmym to pewnie i tak zepsują jej postać (albo zabiją, albo przemienią w wampira, albo może jak się dowie o tym że to Damon zabił jej matkę to się wścieknie i zostanie łowcą).

ocenił(a) serial na 9
Carmellia

a niech zostanie łowcą! i narobi trochę szumu w Mystic Falls. może przy tym jeszcze kogoś przeciągnie na swoją strone. przez właśnie takie zesfatanie się ludzi z wampirami, stały się one mniej groźne i mniej interesujące. kiedyś było napięcie między Damonem a Caroline i Bonnie. teraz wszyscy żyją w harmonii i zgodzie.

ocenił(a) serial na 8
Arthur_Pendragon7

No tak, lepiej łowca niż wampir. Wampów jest zdecydowanie za dużo, z kolei dawno nie widziałam wilczków ;c jak Tyler odejdzie (co jest pewne) nie będzie już chyba żadnego.

ocenił(a) serial na 6
Carmellia

Jeżeli sezon 7 będzie miał jako taką oglądalność to Plec na pewno przedłuży o kolejny. Już się gdzieś wypowiedziała, że chce to ciągnąć jak najdłużej, bo skoro Supernatural ma tyle sezonów to TVD też może..

ocenił(a) serial na 8
agata310

kurczę, pazerna ta Julie :D