PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122158
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

pamiętacie może pierwszy odcinek pw? tam Damon przemienił sie niby w kruka czy wrone
było cos takiego chyba prawda???

agaaa217

Coś w tym stylu. Kruk i mgła były takimi jego znakami rozpoznawczymi.

ocenił(a) serial na 10
Neff

No było , jednak szkoda że już tego nie robi

katherine17

Wtedy Damon był tym "złym", a teraz stał się zbyt dobry... Takie jest przynajmniej moje zdanie. Mógłby w końcu kogoś zabić, napić się krwi jakiegoś człowieka - wróciłyby stare, dobre czasy :D

Neff

ok dzięki

użytkownik usunięty
agaaa217

Zamieniał się? Sądziłam, że po prostu kruk i mgła to były takie jego "sztuczki".

Wystarczy obejrzeć sobie pierwszy odcinek i ostatni "sacrifice" żeby zobaczyć jak Damon się zmienił. Popatrzcie, w pilocie Damon zaproponował Stefciowi żeby napili się krwi Eleny (a właściwie to żeby ją zabili) a teraz jest gotów oddać życie za nią :)

Właśnie o tym pisałam - że Damon zmienił się od czasów pierwszych epizodów nie do poznania :)
A kruk i mgła, tak jak to ujęła Blush, były w serialu tylko i wyłącznie jego sztuczkami; on sam przemieniał się, ale w książkach.

użytkownik usunięty
Neff

No wiem, nawiązałam do twojej wypowiedzi;)
A Stefek? Wciąż ten sam lol :D Więc mógłby stać się teraz tym złym pod wpływem Katherine ;d

No, ja kibicuję właśnie Stefkowi i Kat :D Mogłoby się jednak coś między nimi wydarzyć w tym grobowcu, co jest jeszcze całkiem możliwe. Może zwiastun aż tak bardzo nie zmienił faktów, jak to zwykle robi ^^ Gdyby Elenka dowiedziała się o takim wybryku ukochanego, od razu zbliżyłaby się do Damona i byłoby cudownie ;]

użytkownik usunięty
Neff

Ja to bym chciała żeby ich przyłapała, ale z drugiej strony nie róbmy jakieś żałosnej teneloweli :P

Fakt, może się z tego zrobić taka telenowela :P Ale musi być jakieś inne wyjście xDD Bo nie sądzę, żeby Elenka nagle nabrała rozumku i zbliżyła się do Damona :PP Tak, tak, ta desperacja fanów Deleny :D

użytkownik usunięty
Neff

Jak jakiś dziennikarz zada pytanie twórcom o Delenę to tamci tak wymijająco odpowiadają ;d Ale to nawet dobrze bo jakby powiedzieli: Nie liczcie na Delenę w tym sezonie, to byłoby mi przykro:P

ocenił(a) serial na 10

a co do kruka i mgły scenarzysci zrezygnowali z tego bo uznali za zbyt kiczowate :) tak gdzies czytalam

fifi1516

No, gdyby Damon się przemieniał cały czas w kruka, to dopiero byłby serial fantasy :P Jakoś sobie tego nie wyobrażam i cieszę się, że było, jak było - w jednym z pierwszych odcinków Damon rozmawiając ze Stefanem powiedział: "Gdybyś tylko zobaczył, co potrafię zrobić z mgłą". Szkoda, że już tak nie robi :P Był to taki jego znak rozpoznawczy, a gdy przestał zabijać ludzi z zimną krwią, mgła zniknęła, kruk też i nic o nich nie słychać xD

Neff

Właśnie sobie wyobraziłam takie zakończenie serialu - mgła i kruk - ostatnia scena :D

użytkownik usunięty
fifi1516

nie no, fajne to było ale na dłuższą metę rzeczywiście byłby z tego kicz. Tak samo widzę, że Bonnie nie robi już tej swojej dennej sztuczki przez którą wampira łeb bolał, to już było trochę irytujące ;d

ocenił(a) serial na 10

Racja.
W prawdzie mogła zrobić to Katherinie gdy miała Jeremiego.

ocenił(a) serial na 8

Kicz to był w książce. Kruk i mgła to, naprawdę, niewiele w porównaniu z powieścią. W co się Stefan zmieniał, jak zaczął tam pić krew Eleny? W jastrzębia? Orła? Już nawet nie pamiętam. Nie tylko Damon miał swojego ptaka :D. A już w ogóle przemiana Eleny, jej śmierć jako wampir i zmartwychwstanie jako człowiek to dopiero bajka... :P eeech... cieszę się, że w serialu zostały mocno ograniczone te nieprawdopodobne wątki fantasy :P

Do Katherine17: nie mogła tego zrobić Kat, bo ona jako wampir jest zbyt silna i na nią to nie działa. Był taki motyw w pierwszym chyba odcinku drugiej serii, gdy Bonnie próbowała na niej tę sztuczkę i nie wypaliło, Kat ją tylko wyśmiała.

użytkownik usunięty
madzias13

no właśnie, może dlatego, że Kat ją wyśmiała zrezygnowała z tego xD

ocenił(a) serial na 10

jednego nie rozumiem robia taką afere o ten kamień a mogli go odebrac Katherine gdy ją zamykali w grobowcu a obudzili sie z apozno i po co tyle zamieszania ehh ; pp

użytkownik usunięty
domis3

Ale gdyby wzięli kamień to nie mieliby po co przychodzić do Katherine, nic by się nie działo, scenarzyści wymyślaliby byle co.
Więc nie rozumiem takich pytań.
Tak samo niektórzy narzekają, że Damon mógł spalić Elijaha, upewnić się że jest martwy i tak dalej, że zachował się głupio. No dobra, ale jakby rzeczywiście go spalił to co byłoby dalej skoro by go nie było? Mają scenarzyści pomysł i wprowadzają go w życie.