Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 10
ladyAlex_5

Moim skromnym zdaniem dalsza dyskusja o czyichś problemach z ortografią jest bez sensu. Każdy powiedział to co wiedział. A wracając do tematu to czytałam na Wikipedii, że premiera 2 sezonu ma być 13 sierpnia ;]

kasekpitrasek

ja na stronie CW czytałam, że we wrześniu ;)

ocenił(a) serial na 10
booogna

To nie wiem, ale mam nadzieję, że jednak w sierpniu :)

ocenił(a) serial na 8
ladyAlex_5

założycielka napisała treść tematu dotyczącą "Pamiętników wampirów" z błędem i mamy związek ^^ ot i całą filozofia xD

Polilla

no tak, faktycznie ;) ale widzę że temat ortografii na razie został porzucony

Wiktoria_dlabelek

Ooo to chyba temat pt. "dyskusja na temat sezonu 2", a nie kółko ortograficzne.
Hmmm ciekawe, nie wiedziałam że 2 sezon będzie poświęcony poprawnej pisowni, dobrze wiedzieć.
Może załóżcie sobie osobny temat hm?

ocenił(a) serial na 6
Wiktoria_dlabelek

Ja wyczytałam, że premiera jest 9 września.

Wrzućcie na luz dziewczyny. Jeszcze Wam się nie znudziło?;p

użytkownik usunięty
Eglantine

Dla mnie to już w ogóle nie ma tematu ale ktoś teraz zaczął nowy wątek o studiach...
Ciekawe co one tak szlachetnego studiują by negować mój skromny kierunek.

PS. Co do początku sezonu to już przez dwa miesiące ktoś pisał, że będzie we wrześniu więc nad czym tu deliberować?

Sosnowska
Poprawiłaś mi humor xD

użytkownik usunięty
grimmjow1990

Wolę nie pytać w jakim sensie ale mimo to cieszę się.

W sensie pozytywnym rzecz jasna :D

grimmjow1990

Co do serialu, to dopiero przymierzam się aby go obejrzeć.
Ostatnimi czasy popularne stały się wampiry, cóż ja nigdy nie byłem nimi zainteresowany, choć filmy z ich udziałem wychodzą świetnie. Weźmy dla przykładu "Blade: Wieczny Łowca" lub też "Underworld".

użytkownik usunięty
grimmjow1990

Jak szukasz tzw. uczty kinomana to polecam "Wywiad z Wampirem" co prawda Cruisa da się przeżyć, ale za to Kirten Dust jest fenomenalna.

Jeśli natomiast szukasz miłej przygodowej rozrywki w stylu "Piratów z Karaibów", to serial " Pamiętniki Wampirów" jest idealny. A rolę kpt. Sparrow przejmuje wampir Damon:)

ocenił(a) serial na 8

Tak oglądałam "Wywiad z Wampirem", świetny film. A jeżeli chodzi o VD to po prostu kocham ten serial. Wszystkim wkoło opowiadam śmieszne bądź ciekawe fragmeny i wyszło na to, że wszyscy moi znajomi znają fabółę zarówno książki jak i serialu, choć nie czytali i nie oglądali. Pokazałam jednej przyjaciółce ostatni odcinek pierwszego sezonu i od razu chciała więcej. To naprawdę wciąga, a moi rodzice ciągle marudzą, że cały czas to oglądam i jeszcze im opowiadam. Wracając do tematu. Dlaczego mamy niby czekać całe wakacje? To nie fair. I do tego nie mam CW, ale NfilmHD (podobno tam leci też), a rodzice jak na razie zabronilimi oglądać w internecie, ale udobrucham ich.

użytkownik usunięty
Claire_Danvers

Wszystko bardzo fajnie ale błagam dziewczyny zlitujcie się.... istnieją słowniki!
A jak już jest taki problem z napisaniem czegoś po polsku to użyjcie jakiegoś synonimu, który wiecie jak się pisze.

ocenił(a) serial na 9

ja już chcę drugi sezon...

ocenił(a) serial na 10

ja Wywiad.. wyłączyłam jakoś prawie w połowie, bo jak dla mnie zbyt obrzydliwe sceny pojawiały sie za często i jakoś tak... no nie wciągnęło. Za to Kirsten dawała czadu! ulubiona postać ;p

A Pamiętniki sezon 2 mieli zacząć kręcić w lipcu, więc pewnie jak sie dobrze poszpera można znaleźć zdjęcia z planu(?) ;D

użytkownik usunięty
evasive

Ja wiem czy warto szukac zdjęcia z planu?
Dawno temu też nie mogłam się doczekać wydania kolejnej książki i czytałam lewe przekłady i powiem,
że to niszczy ogólne wrażenie danego dzieła czy to w formie pisanej czy filmowej.

ocenił(a) serial na 6

"Cruisa da się przeżyć" - czemu tak sądzisz?
Dla mnie jako Lestat w IWTV był po prostu rewelacyjny, nie ma sobie równych w tej roli. Nie przeczę, Dunst również poradziła sobie wspaniale. Zastanawia mnie tylko, czemu wszyscy patrzą na Toma przez pryzmat tego, iż wyznaje tą sekciarską scjentologię? Bo wydaje mi się, że tym się kierujesz, zamiast oceniać to jak gra. Każdy psy by na nim wieszał, a to przecież jego sprawa, w co tam se wierzy, kosmitów czy innych łosi;)...Chociaż w te brednie że zjadł łożysko swojej żonki, to już naprawdę przesada;)

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

A co do sezonu 2, ja się zastanawiam, jakie akcje będzie odwalać Ketrinka, udając Elenkę. Bo jestem przekonana, że nasza Panienka z Kłami od razu się nie ujawni. Ino mieszać będzie, ile wlezie. Na konto Eleniastej ofkors;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Ja bym chciała przed wrześniem, wprawdzie nie mam NfilmHD ale w necie pewnie szybko się pojawią..
Po ostatnim odcinku czuje taki niedosyt, trochę rozczarowało mnie to że to Katherine całowała Damona, a nie Elena:P I dobrze wiedziałam,że ona by tego nie zrobiła,ale chciałam żeby tak było więc uwierzyłam:P
Nie mogę się już doczekać:/

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Uważam, że "cruisa da się przeżyć".
1) nie interesuje mnie jego religia ani jego poglądy i całe jego życie bo to nie mój znajomy
2) oceniam go na podstawie tego za co sama płace ( w kinie za filmy) bo jest aktorem i to jego obowiązek i jego zawód
3) nie urzeka mnie jego styl gry. Zbyt teatralny, nienaturalny i komicznie poważny nieadekwatny do sytuacji i
nie przemawia do mnie.
Przykro mi. Nie zachwyca mnie.

PS. Pomimo to, że film "królowa potępionych" to denny film, o wiele bardziej przemawia do mnie kreacja tamtego aktora, który grał Lestata.

ocenił(a) serial na 8
Wiktoria_dlabelek

VD będzie od 9 września, a nie od 1 października

ocenił(a) serial na 10
dzemamer

Jak zobaczyłam, że w ostatnim odcinku Katherine ( inaczej mówiąc wredna s*ka ) podszyła się pod Elenę i całowała się z Damonem - po prostu nerwy mi puściły i zaczęłam wyklinać :P no seryjnie nie wytrwałam presji. Jakoś się wytrzyma do września, a przez wakacje czas uprzyjemni nam TB ;)

ocenił(a) serial na 9
kasekpitrasek

najgłupsza jest tylko nasza poskj telewizja, może dla mnie już nie istnieć, w wakacje puszczają durne tasiemce, których i tak w roku nie oglądam, są wszędzie i lecą wszędzie, jak już jakiś lepszy film to co pięć minut reklama i co to za oglądanie... żeby gdzieś coś fajniejszego puścili... ale nie...

użytkownik usunięty
kasekpitrasek

Nie mów mi, ja byłam mega wkurzona:P
Ciągle oglądam taniec i pocałunek Damona i Eleny (Ta Eleny a nie Katherine,nie obchodzi mnie że jest inaczej:P) i nie mam jeszcze dość:P
Nie chcę szkoły,ale chcę 2 sezon ..;d

ocenił(a) serial na 10

To słuchaj tego: w przeciągu 1 miesiąca obejrzałam sezon 6 razy i dzisiaj się biorę za oglądanie od początku ;P