Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Dziś przeczytałem ,,Przebudzenie" i na początku może nie była tak bardzo ciekawa, ale potem jak się wczytałem to ją szybko "pochłonąłem" :D Ja oglądałem najpierw serial, więc wyobrażałem sobie postacie, tak jak były w filmie, może gdybym najpierw przeczytał książkę to by było łatwiej ich sobie inaczej wyobrazić, ale i tak to nie zmienia faktu, że to jest świetna książka tak samo jak film, a może i nawet trochę lepsza!
Za raz zabiorę się za czytanie 2 części ,,Walka", bo po prostu jestem tak ciekawy, że bym nie zasnął.
A, a to jest moja pierwsza książka jaką przeczytałem od kilku lat i nawet się nie spodziewałem, że ją tak szybko pochłonę, ponieważ strasznie nie lubię czytać książek i niestety żadnej interesującej nie znalazłem (do teraz:D).
P.S. Sory za błędy.

Jeśli uważasz, że to jest ciekawa książka, to nie wiem, jakie musisz mieć doświadczenia z literaturą.

użytkownik usunięty
Evarini

Napisałem, że nie czytam książek ^=^

Niezupełnie, napisałeś, że to pierwsza książka, którą przeczytałeś od kilku lat.
Ale skoro tak, to chciałabym tylko zauważyć, że to nie jest ani ciekawa, ani dobra książka ;) Właściwie, to najgorsza książka, jaką przeczytałam od lat ;)

użytkownik usunięty
Evarini

Oj tam. A serial Ci się podoba?

Oczywiście. Tylko że - całe szczęście - serial nie ma prawie nic wspólnego z książką ;)

ocenił(a) serial na 7
Evarini

o gustach się nie dyskutuje. ; P

BlueberryMe

Jasne, tylko że gusta to jedno, a poziom grafomanii, jaki reprezentuje pani Smith to zupełnie co innego ;)

ocenił(a) serial na 7
Evarini

ale Damon jest tam świetny. ; )

BlueberryMe

Dotarłam do początku 2 tomu i to tylko dlatego, że miałam nadzieję na więcej Damona ;) Z tego, co czytałam, to rzeczywiście Damon ratuje całą serię, tylko że uznałam, że nie zniosę całej reszty dla samego Damona xD Szczególnie, że Elena w książce jest dla mnie nie do zniesienia.

ocenił(a) serial na 7
Evarini

no, Elena jest tak beznadziejna, Katherine również - dobre ze jej było malutko. ; D

ocenił(a) serial na 7

Ja czytam teraz "Dusze Cieni" i nie uważam, że ta książka jest świetna, jest przeciętna. Czytam tylko dla Damona. ; ) Serial jest o sto razy lepszy od książki. ; ) Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9

A mi książki też się podobały :D

Wiesz co kolego..zgadzam się że przebudzenie jest ok
Wszystkie części są fajne oprócz dusze cieni..to jakaś masakra..czytam tą książkę z 3 miesiące....inne czytałem w parę dni..ale ta część jest strasznie męcząca..
Wolę książki "świat nocy" też o wampirach...i wilkołakach i nie tylko
Polecam kolego jeśli lubisz klimaty pamiętników :)
Pozdro