PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122062
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

witam PW Maniaków, krótkie zapytanie g woli przypomnienia, co spowodowało,że Elena zapadła w sen? Nie chce mi się przeszukiwać wstecz by dotrzeć do właściwego odcinka, więc poproszę o odpowiedź za którą z góry dziękuję.

martinez_12

Hehe, szczerze mówiąc też nie pamiętam. xD

martinez_12

Kai Parker rzucił zaklęcie, które spowodowało śpiączkę Eleny. Jej życie zostało połączone z życiem Bonnie Bennet. Dopóki Bonnie żyje - Elena śpi. Kiedy Bonnie umrze, za plus minus 60/70 lat, Elena się obudzi.

Paskudna sprawa, bo Damon musiał wybrać pomiędzy natychmiastowym uśmierceniem Bennetówny i szczęśliwym życiem z wybudzoną Eleną, a oszczędzeniem Bonnie i czekaniem przez dekady na ukochaną.

Dodam, że pomysł zaklęcia podsunęła Parkerowi "nieoceniona" mama Salvatore.

Kalina1710

taaak, teraz sobie przypominam tamtą intrygę i tego mi brakowało w faktografii...dziękuję za pomoc w dotarciu do sedna, teraz tylko czekać na kolejną serię,która chyba jeszcze w tym roku mam nadzieję :))))))

Kalina1710

taaak, teraz sobie przypominam tamtą intrygę i tego mi brakowało w faktografii...dziękuję za pomoc w dotarciu do sedna, teraz tylko czekać na kolejną serię,która chyba jeszcze w tym roku mam nadzieję :))))))