Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122883
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Mam pytanie, skąd wziął się fenomen tego serialu? Bardzo wielu moich znajomych ogląda ten serial i zastanawiam się dlaczego. Czy warto?
Prosze o opinie

użytkownik usunięty
Geographic

Dziwne pytanie. Gusta są różne, jednemu się spodoba, drugiemu nie. Ja osobiście uwielbiam ten serial, ale ktoś może powiedzieć że jest beznadziejny.
Skoro dużo Twoich znajomych go ogląda to znaczy, że warto. Ale jak już zabierzesz się za oglądanie to nie rezygnuj po jednym czy dwóch odcinkach bo serial się rozkręca z czasem.

ocenił(a) serial na 9

Serial jest naprawdę świetny, warto obejrzeć :) Prawdopodobnie po kilku odcinkach staniesz się kolejnym fanem ;)

ocenił(a) serial na 7
Geographic

Czemu nie zapytasz znajomych skoro go oglądają?

kanex71

bo skoro go oglądają to wiadomo że nie powiedzą że serial jest denny.

Geographic

My też oglądamy, więc pewnie nie powiemy Ci, że jest denny... -.-
Chociaż szczerze - wysokich lotów to on nie jest (patrz, oglądam, a przyznałam, że nie jest wybitny :D)
Ale ja go uwielbiam - między innymi za postaci, nadprzyrodzone stworzenia, za wielowątkowość, za humor, za klimat, za Damona i Delenę xD... i za wiele innych rzeczy.

Wiesz, to kwestia gustu też. Nie mam pojęcia, czy Ci się spodoba, nie wiem co lubisz. Ja poleciłabym każdemu, żeby obejrzał (bo wychodzę z założenia, że najlepiej poznawać jak najwięcej rzeczy i żeby oceniać, trzeba czegoś doświadczyć).
Jednak (tak jak już tutaj pisano) nie poddawaj się po pierwszym, czy drugim odcinku. Ja zaczęłam od trzeciego i to chyba na dobre mi wyszło, bo jak cofnęłam się do dwóch pierwszych to stwierdziłam, że były trochę gorsze :)

użytkownik usunięty
Geographic

No dobra, ale jak powiedzą, że to arcydzieło to chyba są na tyle inteligentni żeby ci powiedzieć dlaczego ? Za co go lubią?

Geographic

Fenomenem jest Damon:P

alien_2

bez przesady ;p

ocenił(a) serial na 6
alien_2

nie wiem jak wy, ale ja TVD oglądam tylko ze względu na Damona ;D

użytkownik usunięty
Pannie95

Ja nie :P

Ja też, nie tylko ze względu na Damona :P Chociaż po części na pewno, bo jest najlepszą postacią w TVD.

użytkownik usunięty
Evarini

................razem z Elajżą :P

No, Eliaszek troszkę niżej, ale powiedzmy ;)

Evarini

Ja oglądam tylko dla Damona, jak on zginie to chocbym przeczytała, że w kolejnym odcinku Eliaszek będzie recytował nago Pana Tadeusza, a Stefan będzie mu przygrywał na tamburynie to mam to w dupie, nie ma Damona nie ma oglądania;P

alien_2

Ja tam bym obejrzała, gdyby Eliaszek nago recytował Pana Tadeusza, a Stefek przygrywał mu na tamburynie xD Aż sobie wyobraziłam xD

Evarini

A ja jak już pisałam- nie ma Damona - nie ma oglądania xD

użytkownik usunięty
Geographic

u mnie tez wielu znajomych oglądało, ja po 1 odc nie mogłam, ale się przemogłam i uważam, że serial jest super, więc jeśli masz okazje i czas to warto :-) tylko nie rezygnuj po 1-2 odc

ocenił(a) serial na 8

Miałam to samo na początku ten serial mnie nudził ale oglądałam bo możne się rozkręci.
Powiem tyle z odcinka na odcinek jest coraz ciekawszy.

ocenił(a) serial na 6

rozkręca się gdzieś tak po 5 odc, a prawda jest taka, że każdy ogląda go ze względu na Damona i jego poczucie humoru, co do samego serialu, wydaje mi się, że to taki lepszy zmierzch, tylko zamiast rozkmin wampir czy wilkołak jest wątek dwóch braci, osobiście najbardziej lubię postać Damona (wiadomo ;P no i za wspomniany humor) i Katherine, reszta to tło ;P (Elena i Stefano za bardzo słodzą, zwłaszcza Stefano - jak to dobrze .......................................... SPOILER SPOILER !!! ....................................................................że zniknie z ich otoczenia na jakiś czas)

użytkownik usunięty
tolerancja91

"a prawda jest taka, że każdy ogląda go ze względu na Damona i jego poczucie humoru"

Ke?
The Vampire Diaries ma mnóstwo niesamowitych postaci dla których ludzie oglądają ten serial. Uwielbiam Damona i Delenę, ale to nie jedyny powód dla którego uważam ten serial za znakomity.

ocenił(a) serial na 6
tolerancja91

Nieprawda, ja oglądam ten serial dla wszystkich postaci, nie tylko dla Damona...
Sam Damon to nie wszystko, wbrew pozoromXD

WhiteDemon

white przechodze na Twoja strone ;)
klaus mnie w tym odcinku zachwycil (charakterem) :))

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Hihihi, cudnieXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Hej, nawet dla Matta ? :P

hahahaha. mysle, ze tylko dla niego ;))))

ocenił(a) serial na 6

A kto to jest Matt?
Musi być facet niewyraźny, bo coś tej istoty nie kojarzęXDXDXD

WhiteDemon

Tak fascynującej postaci nie kojarzysz? Wybitnego operatora strzelb na drewniane naboje i mistrza w okłamywaniu wampirzyc? xD

Evarini

i mistrza polerowania stolow w grillu ;)

red_nails

Jak ja mogłam pominąć tak ważną jego cechę? Wstyd ;)

ocenił(a) serial na 6
Evarini

Faktycznie, taki Asior, jak go mogłam przegapić?? XD
Oj, durna jaXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Toż to został pracownikiem miesiąca, jego zdjęcie widniało na tablicy przy barze z uzasadnieniem: Za wzorowe czyszczenie stołów na połysk, a następnie knucie przy nich z szeryf Forbes" xD

W nagrodę dostał strzelbę z drewnianymi kulami :P

ocenił(a) serial na 6

Łohohoho, święta prawdaXD

Wracając kapkę do tematu, hm.
Mam "The Vampire Diaries", obok "True Blood" za najlepszy serial o wampirach.
Fabuła wciągająca, przewrotna - nawet gdy wydaje się, że wszystko już można przewidzieć czy że coś jest w TVD pewne - następuje nagły zwrot, który zmusza nas do weryfikacji naszych opinii na tą czy inną postać czy wątek w serialu. Wszystko ładnie się zazębia, nawet jeśli wcześniej mieliśmy wrażenie chaosu w wydarzeniach - to zostaje to prędzej czy później wyjaśnione najczęściej w "porządny" sposób - dzięki czemu widz nie czuje się jak idiotaXD
Zawsze zwracam uwagę na to, by ktoś kto sięgnie po ten serial, raczył nie sugerować się pilotem TVD, gdyż ten moim zdaniem jest nad wyraz nędzny i nie skłania do kontynuowania przygody z serialemXD
A tu - wg mnie, miłe zaskoczenie;)
Im dalej w głąb tej historii okraszonej mitami i magią - tym lepiej...
Chyba że komuś zanadto przeszkadza licealna osnowa - wtedy ma problemXD

WhiteDemon

Licealna osnowa?:D Ja żałuję, że w moim liceum nie było imprez tematycznych- to byłoby coś!

A serial lubię głównie ze względu na świetnie wykreowanych bohaterów, muzykę oraz zwroty akcji.