PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122282
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

FINAŁ

ocenił(a) serial na 9

Obstawiamy? Zostało jeszcze kilka tygodni do końca 6 sezonu i zastanawiam się jak zakończą wątek Eleny. Jakieś pomysły? Po zdjęciach, które wstawia Nina na Instagramie można wywnioskować, że w ostatnich odcinkach w jakiś sposób cofniemy się do początku (chodzi mi o jej ubiór i uczesanie). Może weźmie lekarstwo i wymażą jej pamięć, żeby mogła żyć normalnie? Jak myślicie? :)

ocenił(a) serial na 9
basia95balicka

może będzie nawiązanie do książki?? w ostatnim tomie Elena żeby uratować braci musiała przenieść sie do czasu kiedy ich poznała i zmienić przyszłość.
w serialu może będzie jakieś nawiązanie do tego..
ale tak naprawde nie mam zielonego pojęcia i żadnej tezy jak można by było zakończyć wątek Eleny bo tak czy siak, czy sie to komuś podoba czy nie to serial jest o niej!! ona jest główną postacią i jak dla mnie to już kompletna przesada żeby kręcić następny sezon bez niej.

ocenił(a) serial na 9
Arthur_Pendragon7

Tu akurat się zgodzę. Całe 6 sezonów kręciło się wokół jednej postaci, a tutaj nagle zaczną kręcić bez niej. Przesada. Ale cóż, trzeba jeszcze trochę zarobić...

ocenił(a) serial na 10
Arthur_Pendragon7

z tym przesunięciem w czasie to bardzo możliwe. Zauważyłam własnie tez, ze Elena na zdj wyglada i ubiera sie jeszcze jak za czasow gdy poznala braci S. Bez jaj jak tak zrobia. Wydaje mi sie ze odchodzi troche po czesi przez Iana, kotry w tym roku sie zeni, jakby z nim byla do tego nie doszloby.

ocenił(a) serial na 10
Arthur_Pendragon7

a moze to bedzie tak, ze Elena wezmie lekarstwo, bedzie z Damonem ciągle itp, a później w sezonie 7 bedzie przeskok w czasie np o 60 lat i Elka jako czloweik sie zestarzeje juz i bedzie juz film tylko o losach braci ?

ocenił(a) serial na 9
ewela_129

https://instagram.com/p/1cZ3bNH3a_/ czyżby to nie dawny pokój Eleny?
http://www.thelovelyside.com/2012/02/elenas-bedroom-vampire-diaries-decor.html (chodzi mi o 3 obrazek)

ocenił(a) serial na 10
Arthur_Pendragon7

pokoj pokojem ale na zdj z 20 odcinka wg mnie widac dom Eleny na jednym zdjec gdzie stoi z Damonem
http://vampirediaries.pl/20414-zdjecia-promocyjne-z-620-id-leave-my-happy-home-f or-you Co tam sie bedzie dzialo ? nie rozumiem tego...

basia95balicka

Biorąc pod uwagę ostatni odcinek, wszystko wskazuje na to, że Elena weźmie lekarstwo - wciąż sugerują, że Damon jej da lek, bo przecież Elence jest tak smutno, że Alarick będzie miał rodzinę, dziecko itp., a ona nie, do tego znowu dali wątek, że Elena ma wyrzuty sumienia przez te złe rzeczy, które robiła będąc wampirem... Podejrzewam, że Elena wypije lekarstwo i wymarzą jej wspomnienia, żeby mogła spełnić swoje marzenie i żyć jak człowiek. Leku starczy tylko dla jednej osoby, więc Damon da go Elenie i pozwoli jej odejść i trzymać się z dala od wampirów. W TVD zawsze kończą zbyt skomplikowane wątki wymazaniem wspomnień :P Szkoda tylko, że zakończenie najprawdopodobniej będzie takie oczywiste, bo nie będzie żadnego zaskoczenia.