Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Fajny serial

ocenił(a) serial na 6

Kto poleci jakiś fajny serial serial z wampirkami :) PW sa naprawde wciagajace , długi czas sie do nich zabieralam bo myslalam ze nie jest wart ogladania tym bardziej ze po pierwszych 4 odcinkach nadal mnie nie wciagal wiec odlozylam je na polke , ale rozmawiajac z kolezanka ktora oglada pamietniki okazalo sie ze cala akcja dopiero sie zaczyna od okolo 7 odcinka i miala racje.Serial sie rozkrecil i nabral tempa :)Wiec naprawde polecam go.Moze ktos zna serial ktory tez jest tak fajny i wciagajacy ????

ocenił(a) serial na 10
majlo85

uu no ja tez po 4 odc odłozyłam go na 4mc i wróciłam
seriali o vampirach nie ma za duzo z tego co sie orientuje
główne to są właśnie TVD i True Blood i ten tez jest the best tylko to jest taka troche bardziej hardcorowa wersja o wampirach
pozatym kiedyś widziałam Blade w wersji mini serialu ... ale nie oglądałam

True Blood polecam

użytkownik usunięty
ula666devil

Ja też polecam True Blood, właśnie skończyłam 1 sezon i mam ochotę na następne;)

No a ja jakoś się nie mogę przekonać do True Blood. Przeczytałam książki i koniec, to samo co z Pamiętnikami. Nie umiem się nauczyć czytać i oglądać to samo dzieło;)) (głupia, głupia Mru....)

ocenił(a) serial na 10
Ramiel

no ja tez nie przeczytałam zadnek z książek czy to Zmierzch pamietniki czt true blood jakos boje sie tej konfrontacji książka vs serial
nie chciałabym poprostu rozczarowac
gdy był szał na Lostów zauwarzyłam w empiku ksiązki i wziałam nawet nie wspomne jak sie zaskoczyłam buu nie podobało mi sie

tak to jest czasem trzeba wybrac ...
ale true blood serial jest swietny czasem denerwują mnie głupie dialogi ale to sie wytnie
ja juz 3 sezon widziałam =D I wants more

ula666devil

Z wampirami może być trudno, ja osobiście oglądałam "Pod osłoną nocy" i "Więzy krwi", również wcześniej wymienioną "Czystą krew"... Więcej nie oglądałam, jeszcze jest "Buffy, postrach wampirów", ale jakoś nie mogę się nakłonić do oglądania i coś jeszcze było... jak sobie przypomnę, to napiszę ; )
Osobiście o wiele więcej książek czytam, niż oglądam... ; )

ocenił(a) serial na 5
ula666devil

Głupie dialogi?? przecież one są plusem tego serialu. to jest raczej serial dla bardziej dojrzałych widzów (nie chodzi mi tutaj o wiek). Dopracowane szczegóły i w miarę dobrze dobrani aktorzy, zwłaszcza drugoplanowi. Głównym wątkiem są oczywiście wampiry, ale jak oglądasz to nie zwracasz na to uwagi, tak jakby była to najnormalniejsza rzecz na świecie. Całkowicie odcina się od wszechobecnej wampiromani... Jest połączeniem thrileru, horroru, czarnej komedii i romansu. Abstrakcyjna rzeczywistość, jest odbierana na poważnie i przez to serial można oglądać z przymrużeniem oka. w innych tego typu serialach raczej wszystko jest na serio, a wampiry są uosobieniem piękna... Oczywiście jest wiele rzeczy, które mnie denerwują, np wątek menady w drugim sezonie, oczywiście wiem, że był on pierwotnie w książce, ale zwyczajnie był wg mnie był prowadzony za długo... ale oczywiście nie ma serialu idealnego... Mimo wszystko szczerze i z ręką na sercu polecam, bo True Blood to na prawdę dobry projekt...

ocenił(a) serial na 6
filmomanka91

Dokładnie.
Co prawda nie napisałam tu nic o TB, bo wyszłam z założenia, iż majlo85 miała prawdopodobnie na myśli serial wampirzy zbliżony w formie do TVD;)
A TB to jednak trochę insza półeczka, bardziej ostra i hardcorowa.
I z tego co zaobserwowałam, dość znacznej liczbie fanów TVD (choć zdarzają się oczywiście wyjątki, takie jak ja np.;) TB nie koniecznie przypada do gustu. Jak wiadomo każdy ma swój i każdy musi sprawdzić co mu odpowiada.
Zgadzam się z filmomanką9 - TB to bardzo dobra produkcja, aczkolwiek dość specyficzna;)
Ale też polecam gorąco.

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

Powiedzcie mi czy TB rozkreca sie od ktoregos odcinka ?? wlaczylam sobie 1 odcinek no i szczerze nie wytrzymalam do konca jakos nie wciagnal mnie .Wydawalo mi sie jakies sztuczne , moze mialam mylne wrazenie.??

ocenił(a) serial na 5
majlo85

Zależy co uważasz za rozkręcenie się serialu, każdy oczekuje innego rodzaju rozrywki... Mnie ten serial spodobał praktycznie, od samego początku. Ale rzeczywiście słyszałam od wielu osób, że nie podobał nim się on od początku, a od trzeciego odcinka, albo drugiego sezonu...

Natomiast jak, że jestem jasnowidzem i potrafię przepowiadać przyszłość, to oglądając twoje seriale i ich oceny, myślę, że spodoba Ci się mniej więcej od połowy sezonu...:d Spróbuj wytrwać jeszcze parę odcinków;d Powodzenia:)

ocenił(a) serial na 6
filmomanka91

Dzieki wielkie z pewnoscia sprobuje ponownie :)

ocenił(a) serial na 6
majlo85

Ja polecam "Buffy" - mimo że serial swoje latka ma, jest bardzo wciągający. W każdym razie ja tak twierdzę i uważam że warto.
Tak się składa, że też miałam wielkie uprzedzenia co do tego serialu, i jakoś bardzo długo nie mogłam się przemóc.
W końcu to zrobiłam i absolutnie nie żałuję, ba - nie spodziewałam się, że BtVS tak mi do gustu przypadnie, i mimo tego że to ostatni z seriali o wampirach, jaki obejrzałam, po "Pamiętnikach, "Czystej Krwi", "Blood Ties" ( "Tajemnic Valemont" nie liczę, bo mogiła straszna;)
- bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

użytkownik usunięty
WhiteDemon

No ale czego można się spodziewać po produkcji MTV?;) Jak dla mnie Tajemnice Valemount są całkiem fajne choć nie przemawia do mnie taka wersja wampirów jak jest tam przedstawiona.

ocenił(a) serial na 6

No niby tak...Może jeszcze nie byłoby tak źle z TV, gdyby nie ta beznadziejnie sztuczna gra "aktorów", którzy tam występują;)
Po prostu jak to widzę - nie pozostaje mi nic innego jak parskać ironicznym śmiechemXD
Dzieciaki w podstawówce lepiej wczuwają się w swoje role na jasełkach...

WhiteDemon

The Gates tez jest calkiem niezlym serialem... chociaz z TVD laczy go tylko motyw wampira :P
Jak to bywa w wiekszosci seriali pierwszy odcinek tez jakos specialnie nie zachwyca :D

ocenił(a) serial na 6
inasequible

Właśnie zaczełam ogladać the Gates jestem na 3 odcinku , martwi mnie tylko to ze jest tylko 13 odcinkow niestety

majlo85

majlo85 podpisz petycję to może się doczekasz kolejnych :))
http://tvseriesfinale.com/tv-show/the-gates-petition/#more-17654

ocenił(a) serial na 9
Ramiel

ja bardzo długo podchodziłam do TB i sie przekonałam, teraz jestem na trzecim sezonie,
prócz Pod osłoną nocy i VD nie znam żadnego innego serialu, chociaż sama chciałabym obejrzeć, zaraz zobaczę pozycje wymienione powyżej :)

ocenił(a) serial na 9
Ramiel

zgadam się The Gates jest świetny, tylko szkoda że zatrzymali produkcję po I sezonie :/
A pozostawili tyle nie wiadomych.
POZDRAWIAM

nean

Też widziałam wszystkie odcinki The Gates i żałuję, że zatrzymali produkcję w takim momencie... Na początku nie byłam przekonana do tego serialu, ale z czasem tak mi się spodobał, że nie mogłam przestać go oglądać ;) Ale fakt, do VD porównywać go nie można, przede wszystkim ze względu na inną fabułę (można powiedzieć, że wampiry nie odgrywają w nim głównej roli).

ocenił(a) serial na 10
Neff

jest takich dużo ale najlepsze to "Czysta krew" i "Buffy..."

ocenił(a) serial na 6
Ramiel

Podpisałam petycje :) Może będzie więcej odcinków , kto wie :)

majlo85

Może będzie, ale właściwie The Gates wycofali już dawno z ramówki, ze względu na zbyt małą oglądalność, więc małe są szanse, niestety... Ja już chyba podpisywałam tę petycję :)

ocenił(a) serial na 10
majlo85

O wampirach, serial... jest taki jeszcze jeden z Izraela. Split. Leci na iTV w pon. i śr. o 15,05 i niedziele ale nie wiem o której ;)