Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Serial ma wysoką ocenę, no ale taki Zmierzch niestety też dlatego oceną się nie sugeruję bo mogły ją wystawić nastolatki kretynki jak w przypadku wyżej wspomnianego filmu. Nie wiem czy oglądać, lubię wampiry, ale jeśli przypominają te metroseksualne badziewia jak w Zmierzchu to nawet kijem go nie dotknę.

ddarrekk

Nastolatką kretynką chyba nie jestem, nie wiem, nie mnie to oceniać... ;) Co do Zmierzchu, to lubię go jako książki, bo w filmach jak dotąd nie było nic, co by mnie jakoś porwało, wszystko jest takie mdłe, ech... Szczerze? W porównaniu z sagą Zmierzchu, serial wywołał we mnie zdecydowanie więcej emocji. Coś się dzieje, nie ma takiego monotonnego zmierzchowego 'kocham cię, nie mogę bez ciebie żyć', no, przynajmniej na razie :P No ale jak ktoś oczekuje, że będzie to serial mrożący krew w żyłach, cały czas trzymający w napięciu, z upiornymi wampirami, no to lepiej poszukać czegoś innego. Dziewczyna zakochana w wampirze - to chyba mówi samo za siebie :P A co do metroseksualizmu... hmm... sama nie wiem... Ale! Przynajmniej nie mówią w kółko jakie to wampiry piękne nie są, no i najważniejsze... nie błyszczą w słońcu!

Najki_90

Ja na początku uwielbiałam Zmierzch, ale kiedy obejrzałam Pamiętniki wampirów tamto uwielbienie zupełnie wyparowało xD Owszem, lubię Zmierzch i byłam nie dawno na Zaćmienie, ale teraz 100 razy bardziej wolę Pamiętniki wampirów ; ) Polecam! :*

ocenił(a) serial na 10
ddarrekk

serial jak najbardziej jest warty obejrzenia... zupełnie inny od Zmierzchu. ma w sobie to coś. ;) tylko warto obejrzeć wszystkie odcinki, nie sugerować się tylko kilkoma pierwszymi, bo potem akcja się lepiej rozkręca. ;)

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

podpisuje sie pod slowamo wyzej. D lepiej obejrzec calosc, a jest co

ocenił(a) serial na 10
VeLkA02

W zupełności się zgadzam, serial jest mega. Z odcinka na odcinek coraz lepszy ;)

ocenił(a) serial na 9
monkak19

wystarczyło wejść w listę tematów i zobaczyć już takich chyba z 20...
ale tak seria warto obejrzeć, jeden z moich ulubionych, wciąga, trzyma w napięciu, jest na czym zawiesić oko...

Elisa123

mogę szczerze powiedzieć że mi osobiście serial bardzo się podoba. z odcinka na odcinek jest coraz bardziej skomplikowany, złożony, interesujący, wciągający i podoba mi się coraz bardziej, coraz bardziej trzyma w napięciu.
ja polecam ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje więc rozumiem jeśli komuś się nie podoba

w skrócie:
ja polecam i uważam że warto obejrzeć i nie można się zniechęcać się po pierwszych odcinkach, bo serial się rozkręca.
pozdrawiam;)

Ananana

Saga Zmierzch - książka coś dla mnie miała, film już bardzo banalny - harlequin jak nic....a szkoda....Serial fajny, choć początek mydli oczy...dużo fajnego, sarkastycznego humoru...dobrze zrobione dialogi, co chwilę coś się kręci,...zaczynam książkę - bardzo dużo zmian...w serialu jakoś ta fascynacja Eleny. Stefano - rozkręcała się...w książce 2gie spotkanie zamienione 3 słowa - Elena - kocham Cię...żenada .I ta Elena jak na razie to taki Pustak, że heja banana!

ocenił(a) serial na 7
zonka

Nie wiem dlaczego ale ja serial oglądam tylko ze względu na Damon'a .Największym plusem serialu jest to że nie ma jak Zmierzchu wzdychania do siebie z byle gówna ... Ogólnie dla miłośnika romantycznych wampirów i specyficznego , sarkastycznego humoru serial jak ulał .. :)