Serial ma wysoką ocenę, no ale taki Zmierzch niestety też dlatego oceną się nie sugeruję bo mogły ją wystawić nastolatki kretynki jak w przypadku wyżej wspomnianego filmu. Nie wiem czy oglądać, lubię wampiry, ale jeśli przypominają te metroseksualne badziewia jak w Zmierzchu to nawet kijem go nie dotknę.
Nastolatką kretynką chyba nie jestem, nie wiem, nie mnie to oceniać... ;) Co do Zmierzchu, to lubię go jako książki, bo w filmach jak dotąd nie było nic, co by mnie jakoś porwało, wszystko jest takie mdłe, ech... Szczerze? W porównaniu z sagą Zmierzchu, serial wywołał we mnie zdecydowanie więcej emocji. Coś się dzieje, nie ma takiego monotonnego zmierzchowego 'kocham cię, nie mogę bez ciebie żyć', no, przynajmniej na razie :P No ale jak ktoś oczekuje, że będzie to serial mrożący krew w żyłach, cały czas trzymający w napięciu, z upiornymi wampirami, no to lepiej poszukać czegoś innego. Dziewczyna zakochana w wampirze - to chyba mówi samo za siebie :P A co do metroseksualizmu... hmm... sama nie wiem... Ale! Przynajmniej nie mówią w kółko jakie to wampiry piękne nie są, no i najważniejsze... nie błyszczą w słońcu!
Ja na początku uwielbiałam Zmierzch, ale kiedy obejrzałam Pamiętniki wampirów tamto uwielbienie zupełnie wyparowało xD Owszem, lubię Zmierzch i byłam nie dawno na Zaćmienie, ale teraz 100 razy bardziej wolę Pamiętniki wampirów ; ) Polecam! :*
serial jak najbardziej jest warty obejrzenia... zupełnie inny od Zmierzchu. ma w sobie to coś. ;) tylko warto obejrzeć wszystkie odcinki, nie sugerować się tylko kilkoma pierwszymi, bo potem akcja się lepiej rozkręca. ;)
W zupełności się zgadzam, serial jest mega. Z odcinka na odcinek coraz lepszy ;)
wystarczyło wejść w listę tematów i zobaczyć już takich chyba z 20...
ale tak seria warto obejrzeć, jeden z moich ulubionych, wciąga, trzyma w napięciu, jest na czym zawiesić oko...
mogę szczerze powiedzieć że mi osobiście serial bardzo się podoba. z odcinka na odcinek jest coraz bardziej skomplikowany, złożony, interesujący, wciągający i podoba mi się coraz bardziej, coraz bardziej trzyma w napięciu.
ja polecam ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje więc rozumiem jeśli komuś się nie podoba
w skrócie:
ja polecam i uważam że warto obejrzeć i nie można się zniechęcać się po pierwszych odcinkach, bo serial się rozkręca.
pozdrawiam;)
Saga Zmierzch - książka coś dla mnie miała, film już bardzo banalny - harlequin jak nic....a szkoda....Serial fajny, choć początek mydli oczy...dużo fajnego, sarkastycznego humoru...dobrze zrobione dialogi, co chwilę coś się kręci,...zaczynam książkę - bardzo dużo zmian...w serialu jakoś ta fascynacja Eleny. Stefano - rozkręcała się...w książce 2gie spotkanie zamienione 3 słowa - Elena - kocham Cię...żenada .I ta Elena jak na razie to taki Pustak, że heja banana!