Jakie znacie filmy lub seriale o wampirach lub wilkołakach.? ;p
Poleccie cos fajnego... :)
Filmy:
Wywiad z wampirem
Dracula z 1992
Underworld - wszystkie części
Blade - wszystkie części
Królowa potępionych
Od zmierzchu do świtu
krew jak czekolada
Wilk
Zmierzch
Straceni chlopcy
Nieustraszeni pogromcy wampirów
Przeklęta
Van Helsing
Dracula2000
Zew krwi
Jestem Legenda
Nosferatu the Vampyre (1979)
Nosferatu (1922)
Dracula (1931)
Maly wampirek :-)
Seriale:
Moonlight - "Pod osłoną nocy'
True Blood"- "Czysta krew
wiezy krwi - Blood Ties (2006)
Więzy krwi - Kindred: The Embraced (1996)
Buffy - postrach wampirow
Aniol Ciemnosci - Angel
Vampire High - mozna obejzec na youtube wszystkie odc
od wrzesnia bedzie rowniez nowy serial Pamiętniki Wampirów / Vampire Diaries, The na podstawie ksiazek J.L.Smitha
polecam rowniez mange pod tytulem Vampire Knight i jej kontynuacje Vampire Knight Guilty
jak cos mi sie jeszcze przypomni dam znac
aa i jeszcze do seriali dopisze Nocny łowca / Forever Knight (1989-1996) co prawda nie ogladalam tego serialu ale ma dosc dobra ocenke i juz kilka obob mi go polecalo wiec jak juz go zdobede wezme sie za ogladanie...
Ps. sorry za brak polskiech znakow, ale jakis blad mi wyskoczyl i nie umiem tego naprawic
a te więzy krwi z 2006 fajne.? już gdzieś ten tytuł słyszałam...
(co do znaków spróbuj Ctrl+Shift, mi pomaga ;))
Ja oglądałam więzy krwi i jest super, jest też książka do niego Huff Tanya "Blood" są dwie części książki "Cena Krwi" i "Ślad Krwi"
http://www.filmweb.pl/f353633/Wi%C4%99zy+krwi,2006
mam właśnie w planach przeczytac te książki, ale najpierw skończe mercedes thompson, leci (bądź leciał) ten serial w Polsce.?
a co do Blade to chodzi ci o te nowsze z 2004 i 2002.?
przy okazji dzięki za tyle tytułów :)
Więzy krw są dość dobre, naprawdę je polecam..A co do książek to w Polsce wyszły trzy a nie dwie:
1. Cena Krwi
2. Ślady krwi
3. Linie krwi (wiem bo je posiadam:-))
Tytuł Więzy krwi możne ci się jeszcze kojarzyć z książką o tym samym tytule którą napisała Patricia Briggs ( i którą również polecam bo jest świetna - tylko jest to druga cześć pierwsza to Zew księżyca).. Był również jak podałam wyżej jeszcze jeden serial pod tym samym tytułem wiec może z stąd te skojarzenia... I zapomniałam jeszcze o jednym, nie wiem czy lubisz mange ale jest (i to nawet dostępna online z pl napisami) jeszcze fajny serial o wampirkach nazywa się "Vampire Knight" (2008) oraz jego kontynuacja "Vampire Knight Guilty" (2008) http://www.filmweb.pl/szukaj?q=vampire+knight&c=portal..... Jeśli chciałabyś to obejrzeć służę stronką:-)
ps. znam jeszcze parę tytułów ale nie wiem czy to cie interesuje wiec daj znać...
szkoda ze w filmweb edit nie można zrobić:P:P
co do Blade to ja np lubię wszystkie trzy części tak jak Underwold...
A i jeszcze mi się coś przypomniało w 2006 roku powstał serial "Blade: The Series" niestety go nie oglądałam wiec nie mogę nic o nim powiedzieć http://www.filmweb.pl/f310747/Blade+The+Series,2006 ale będzie on kolejnym serialem za który się wezmę jak już uwinę się z obecnym :-).. No i nie musisz dziękować :-) NMZC
też właśnie nosze się z takim planem zeby obejrzec ten serial, ale po zasypaniu mnie tyloma tytułami to pewnie predko nie nastapi ;)
ps. chyba czas zasmakowac czegos nowego wiec mozesz mi podac ta stronke do tej mangi ;p
no i jak znasz jeszcze jakies wampirze filmy to dawaj...
ps2. ostatnio ogladałam Istote doskonałą, tez z wampirami chociaz szczerze to widziałam lepsze... kwestia gustu