Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Inne seriale

użytkownik usunięty

Ok wiem ze w offtopie jest juz wszystko. Dlatego mam pomysł by pogrupowac jakos nasze mysli. Bardzo czesto polecamy sobie inne seriale ( przewaznie ze stacji CW), dlatego moze bedzie prosciej komentowac i oceniac je w osobnym temacie.
To oczywiscie tylko propozycja.

Z mojej strony zauważyłam nowy serial, który bedzie emitowany od wrzesnia " Hart of Dixie" i powiem ze zapowiada sie dosc ciekawie. Jesli ktos cos wie na ten temat to zapraszam do dyskusji.

Ja póki co wzięłam się porządnie za TB i co dziwne w końcu mnie zainteresowało:D Pierwszy sezon strasznie przemęczyłam, ale nareszcie coś zaczęło się dziac. Czekam tylko na romans Erica i Sookie, od którego mniej więcej sezonu ona porzuca Billa dla Erica?:D

alien_2

od czwartego sezonu, a właściwie to od zeszłego tygodnia :D

A że wypadałoby coś polecić to wbrew pozorem nie polecę ,,Teen Wolf" (chociaż uważam, że warto to pooglądać) to jednak na pierwszym miejscu stawiam Supernatural. Może i dużo odcinków, ale serial jest świetnie napisany, zagrany i ma genialne postaci, zarówno pierwszo- jak i drugo-, baa a nawet trzecioplanowe :)

aivia

Jak to dopiero od 4 sezonu? A takie sceny jak Delena- że on ją kocha a ona nadal jest z Billem? Chociaż tyle bym chciała;P
Supernatural obejrzę podczas sesji zimowej:D

alien_2

03x10 pocałuje ją

bliss6

Boooże, ja myślałam że to Damon się ociąga;P

alien_2

nie chcę ci za bardzo spoilerować ,bo co to będzie za przyjemność oglądania...musisz cierpliwie oglądać :)

ocenił(a) serial na 9
alien_2

SN obowiązkowo Alien!

ocenił(a) serial na 9

Od siebie polecam:
* Dr House
* Lost
* Twin Peaks
* Dexter
* Friends
* Desperate Housewives
* Misfits
* Californication
* Skins
* Sex and the City
* Pretty Little Liars
* Carnivale
* Prison Break
* Gossip Girl
* The Vampire Diaries
* Weeds
* Supernatural
* Moonlight
A oglądam jeszcze Hellcats i Teen Wolf. Lekkie seriale, nie wymagajmy od nich zbyt dużo :P

BeautyAndStupid

życia nie starczy by to wszystko obejrzeć ;)

ocenił(a) serial na 9
bliss6

Ja je zaczęłam oglądać tak gdzieś od września 2010 - wtedy zaczęła się moja przygoda z serialami. House był moim pierwszym obejrzanym w całości serialem :D

BeautyAndStupid

to dobrze Ci idzie ;)
ja też sporo oglądam :)

ocenił(a) serial na 7

Moje ulubione seriale:

-the vampire diaries - nie musze tego wyjasniac ;)
-sex and the city - po prostu uwielbiam temat, postacie i wykonanie, poprawia humor i nastawia optymistycznie
-the big bang theory- genialny humor i całokształt, można śmiać sie godzinami
-supernatural - mam takie samo zdanie jak aivia, aktualnie jestem na 4 sezonie
-how i met your mother - pierwsze sezony są w porządku
-love bites - humorystyczny pogląd na związki i seks, niestety serial długo nie trwał

wiem, że jest dużo innych fajnych seriali ale jeszcze ich nie zaliczyłam ;p
skupiam się póki co na zaliczeniu egzaminu dyplomowego ;/

ocenił(a) serial na 6

Dobra, to jedziemy:
Z tych krótkich odcinkowo seriali polecam gorąco:
- Rzym
- Ben Hur;)
- Filantrop
- Tudorowie

Z tych dłuższych:
- True Blood
- Buffy;)
- Futurama

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

Chociaż właściwie "The Tudors" zaliczyłabym jednak do tych dłuższych, bo mają 38 odcinków, sorkencja;)

ocenił(a) serial na 9

Polecam House'a i Chirurgów jeśli ktoś lubi medyczne seriale. Plotkara, Prison Break, True Blood. Z sitcomów ostatnio zakochałam się w Dwóch i pół.
Z wampiryzmów nie polecam absolutnie Moonlight bo to serial pozbawiony klimatu i akcji, nie przebrnęłam przez drugi odcinek... :/

ocenił(a) serial na 4
vera232

Ja z komedii polecam serial "Hoży doktorzy" (błąd w tytule jest zrobiony celowo). Jeszcze nie trafił mi się odcinek, podczas którego nie popłakałam się ze śmiechu.

ocenił(a) serial na 9
vera232

Nie zgadzam się co do Moonlight. Serial według mnie ma właśnie świetny klimat. Osobiście polecam ;)

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Hey skoro jest już ten temat to warto go wykorzystać.

Mam pytanie zastanawiam się nad nowym serialem do oglądnięcia ponieważ z TB rezygnuje chyba mi się przeżarło i nudzi mnie już, widać że z epoki wampirów niestety nie jestem. A co do SN to skończę to dziś lub jutro.

Dlatego zastanawiam się nad dwoma do wyboru : "Friends with benefiths" lub "Ekipa"
Jeśli ktoś coś wie, zapraszam do dyskusji:)

ocenił(a) serial na 6

Niestety, nie znam żadnego z nich, więc nie pomogę.
Ale może ktoś inszy;)

Mnie sie osobiście Ekipa nie podoba, ogladałam 3 odcinki i mnie znudziła. Tego drugiego nie znam
Ale mogę polecić Leverage :)

użytkownik usunięty
aivia

Ja sama pisze scenariusze bo mnie to odstresowuje;)

I powiem ze rozważałam pomysł na historie o wschodzącej gwieździe i jej znajomych - może za bardzo zafascynowana byłam Jerrym Mcguirrem:)

użytkownik usunięty
aivia

Ok. mam kolejne pytanie o inne seriale
1) roswell (jak mialam 12 lat cos mi sie o uszy obiło)
2) fringe
3) I ciepienia młodego Bergera?

jesli ktos cos wie prosze o komentarz:)

ocenił(a) serial na 9

Polecam "Internat" :D
Wciąga, fabuła zaskakująca i przystojni aktorzy i ładne aktorki :D

ocenił(a) serial na 5

nikt nie wymienil, a godny polecenia. niestety krotki.
Life Unexpected