Ok wiem ze w offtopie jest juz wszystko. Dlatego mam pomysł by pogrupowac jakos nasze mysli. Bardzo czesto polecamy sobie inne seriale ( przewaznie ze stacji CW), dlatego moze bedzie prosciej komentowac i oceniac je w osobnym temacie.
To oczywiscie tylko propozycja.
Z mojej strony zauważyłam nowy serial, który bedzie emitowany od wrzesnia " Hart of Dixie" i powiem ze zapowiada sie dosc ciekawie. Jesli ktos cos wie na ten temat to zapraszam do dyskusji.
Ja póki co wzięłam się porządnie za TB i co dziwne w końcu mnie zainteresowało:D Pierwszy sezon strasznie przemęczyłam, ale nareszcie coś zaczęło się dziac. Czekam tylko na romans Erica i Sookie, od którego mniej więcej sezonu ona porzuca Billa dla Erica?:D
od czwartego sezonu, a właściwie to od zeszłego tygodnia :D
A że wypadałoby coś polecić to wbrew pozorem nie polecę ,,Teen Wolf" (chociaż uważam, że warto to pooglądać) to jednak na pierwszym miejscu stawiam Supernatural. Może i dużo odcinków, ale serial jest świetnie napisany, zagrany i ma genialne postaci, zarówno pierwszo- jak i drugo-, baa a nawet trzecioplanowe :)
Jak to dopiero od 4 sezonu? A takie sceny jak Delena- że on ją kocha a ona nadal jest z Billem? Chociaż tyle bym chciała;P
Supernatural obejrzę podczas sesji zimowej:D
nie chcę ci za bardzo spoilerować ,bo co to będzie za przyjemność oglądania...musisz cierpliwie oglądać :)
Od siebie polecam:
* Dr House
* Lost
* Twin Peaks
* Dexter
* Friends
* Desperate Housewives
* Misfits
* Californication
* Skins
* Sex and the City
* Pretty Little Liars
* Carnivale
* Prison Break
* Gossip Girl
* The Vampire Diaries
* Weeds
* Supernatural
* Moonlight
A oglądam jeszcze Hellcats i Teen Wolf. Lekkie seriale, nie wymagajmy od nich zbyt dużo :P
Ja je zaczęłam oglądać tak gdzieś od września 2010 - wtedy zaczęła się moja przygoda z serialami. House był moim pierwszym obejrzanym w całości serialem :D
Moje ulubione seriale:
-the vampire diaries - nie musze tego wyjasniac ;)
-sex and the city - po prostu uwielbiam temat, postacie i wykonanie, poprawia humor i nastawia optymistycznie
-the big bang theory- genialny humor i całokształt, można śmiać sie godzinami
-supernatural - mam takie samo zdanie jak aivia, aktualnie jestem na 4 sezonie
-how i met your mother - pierwsze sezony są w porządku
-love bites - humorystyczny pogląd na związki i seks, niestety serial długo nie trwał
wiem, że jest dużo innych fajnych seriali ale jeszcze ich nie zaliczyłam ;p
skupiam się póki co na zaliczeniu egzaminu dyplomowego ;/
Dobra, to jedziemy:
Z tych krótkich odcinkowo seriali polecam gorąco:
- Rzym
- Ben Hur;)
- Filantrop
- Tudorowie
Z tych dłuższych:
- True Blood
- Buffy;)
- Futurama
Chociaż właściwie "The Tudors" zaliczyłabym jednak do tych dłuższych, bo mają 38 odcinków, sorkencja;)
Polecam House'a i Chirurgów jeśli ktoś lubi medyczne seriale. Plotkara, Prison Break, True Blood. Z sitcomów ostatnio zakochałam się w Dwóch i pół.
Z wampiryzmów nie polecam absolutnie Moonlight bo to serial pozbawiony klimatu i akcji, nie przebrnęłam przez drugi odcinek... :/
Ja z komedii polecam serial "Hoży doktorzy" (błąd w tytule jest zrobiony celowo). Jeszcze nie trafił mi się odcinek, podczas którego nie popłakałam się ze śmiechu.
Nie zgadzam się co do Moonlight. Serial według mnie ma właśnie świetny klimat. Osobiście polecam ;)
Hey skoro jest już ten temat to warto go wykorzystać.
Mam pytanie zastanawiam się nad nowym serialem do oglądnięcia ponieważ z TB rezygnuje chyba mi się przeżarło i nudzi mnie już, widać że z epoki wampirów niestety nie jestem. A co do SN to skończę to dziś lub jutro.
Dlatego zastanawiam się nad dwoma do wyboru : "Friends with benefiths" lub "Ekipa"
Jeśli ktoś coś wie, zapraszam do dyskusji:)
Mnie sie osobiście Ekipa nie podoba, ogladałam 3 odcinki i mnie znudziła. Tego drugiego nie znam
Ale mogę polecić Leverage :)
Ja sama pisze scenariusze bo mnie to odstresowuje;)
I powiem ze rozważałam pomysł na historie o wschodzącej gwieździe i jej znajomych - może za bardzo zafascynowana byłam Jerrym Mcguirrem:)
Ok. mam kolejne pytanie o inne seriale
1) roswell (jak mialam 12 lat cos mi sie o uszy obiło)
2) fringe
3) I ciepienia młodego Bergera?
jesli ktos cos wie prosze o komentarz:)
Polecam "Internat" :D
Wciąga, fabuła zaskakująca i przystojni aktorzy i ładne aktorki :D