Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

to naprawdę serial wciąga. Drugi sezon lepszy od pierwszego. Zaczęłam oglądać "Pamietniki..." do celów naukowych (dosłownie;). Pierwsze odcinki nie zachęciły mnie - nastolatka+wampir+młodzieżowa muzyczka w tle yhh! Teraz to jeden z moich ulubionych seriali na odskocznie od codzienności. Coraz więcej czarów, krwi i mroku (choć wiadomo bez przesady), sentymentalnych scen z Eleną i Stefanem na szczęście nieewiele. "Zmierzch" za naiwny w przedstawieniu wampirów, "True blood" za perwersyjny w całości dla mnie już, "Pamiętniki..."- chyba optymalne jak na dzisiejszą modę "przystojny wampir i ona";)

Sharlet

Muzyka jest świetna;p można ułożyc składankę dla młodocianych samobójców, ale i tak jest boska:D A co do przemęczenia pierwszych kilku odcinków to zgadzam się, ja je pominęłam, serial zaczęłam od 5, pierwsze 5 obejrzałam dopiero po 13 odcinku drugiej serii;P

ocenił(a) serial na 6
alien_2

"A co do przemęczenia pierwszych kilku odcinków to zgadzam się, ja je pominęłam, serial zaczęłam od 5, pierwsze 5 obejrzałam dopiero po 13 odcinku drugiej serii;P"

Hehe, bardzo roztropnie;)

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Ja oglądałam od początku i jakoś dałam radę przez to przebrnąć, więc jednak się da to zrobić. Bez przesady, ludziska.

ocenił(a) serial na 6
xena_4

No oczywiście;) ja tak samo...
Tyle że czytałam wiele takich opinii, kiedy ludzie dawali za wygraną po tych 3,4 początkowych odcinkach, nie dając VD szansy.
A to dopiero potem się konkretnie rozkręca;)
Warto "przebolec" początkiXD

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Ja po prostu nie lubię oglądać czegoś od połowy. Zawsze trzymam się zasady, zaczynam od początku, albo wcale. (zajrzyj do forum Josepha :P )

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Wyznajemy jak widac te same zasady;)

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Bo my ogólnie niemal we wszystkim jesteśmy podobne.

ocenił(a) serial na 6
xena_4

XD

ocenił(a) serial na 6
xena_4

ja też oglondam zawsze od początku bo inaczej nie umiem ocenić całości