Jak wszyscy dobrze wiedzą serial ten coraz bardziej zmierza ku końcowi. Rok 2016 to ostatni rok "Pamiętników Wampirów" i choć może te ostatnie sezony nie zachwycają nas tak jak to kiedyś było, to jestem pewna, że nie jestem jedyną osobą, która podąża śladami naszych ukochanych wampirów chociażby z przyzwyczajenia. Z tego powodu właśnie postanowiłam, że odświeżę sobie pamięć i obejrzę wszystko od początku. Przez to umocniłam swoje przekonanie, że najciekawsze, najprzyjemniejsze momenty w tym serialu to były te spędzone razem z rodzina Mikaelsonów. Tak więc z powodu końca serialu oficjalnie stwierdzam, iż chciałabym, choćby na minutę, zobaczyć ich w tzw. "The Last One". (Bo wiemy przecież, że i Elena będzie miała swoje ostanie wystąpienie) *Są też inne twarze, które chciałabym zobaczyć takie jak "Jenna" czy "Katherine" i "inni", ale wiem, że to jest raczej mało prawdopodobne. Chciałabym poznać wasze zdanie, nie sądzicie, że jednak wypadałoby wrzucić Klausa, Rebekę, Elije, a może nawet Kola - wszystko zależy od tego czy go wskrzeszą xd - do ostatniego odcinka, bo w końcu grali ogromną rolę w tym serialu i nie powinniśmy o nich zapominać?
*btw Klaroline ;-)))))
czy to potwierdzone info w związku z tym że 7 sezon jest ostatnim??
jeśli tak to mnie jednocześnie cieszy myśl że to już koniec bo troszke cierpie widząc jak serial upada z coraz to naciągniętymi wątkami w tle (moim zdaniem oczywiście)
ale z drugiej strony przeraża mnie jak zakończą to. taki serial - a przynajmniej 3 pierwsze sezony zasługują na mega odlotowo wzruszający i ten teges koniec. wiecie fajerwerki szok niedowierzanie i takie tam. jednak coraz to bardziej jest wątpliwe na taki koniec.
choć może jednak mile zaskoczą
A ja się cieszę, bo faktycznie strach patrzeć, jak taki fajny serial się psuje. Jak dla mnie najlepsze były początki. Nie wiem jak Wy, ale ja czułam klimat miasteczka Mystic Falls i bardzo mi się to podobało. I chyba jestem jakaś dziwna bo jako jedyna nie trawię pierwotnych. Zwłaszcza Klausa i Rebekah (nie wiem jak odmienić jej imię). Tylko Elijah był dla mnie spoko. Klaus według mnie miał psychiczne zachowania. Najchętniej zamknęłabym go w psychiatryku, gdyby był człowiekiem (chociaż były momenty, kiedy nawet zaczynał mi imponować). Z koei Rebekah kojarzyła mi się zawsze z tępą, rozkapryszoną małolatą.
hahahahha rozumiem twój punkt widzenia, ale tak jak mówisz serial się psuje, czyli chyba bardziej Ci się podobały pierwsze sezony? też nie za bardzo lubię Rebekę
Naprawdę ostatni? Gdzieś chyba czytałem że już został zamówiony 8 sezon, a anulowane miało być z tego co pamietam The Originals ze względy na niższą oglądalnośc. Ale jeśli naprawdę 7 sezon jest ostatnim to raczej dobrze, choć dziwnie bedzie po 7 latach przestać oglądać....
Just Jared Jr. podaje, że Julie Plec powiedziała iż ma nadzieje, na 8 sezon. Chociaż kto wie, może to tylko jej kolejna ściemnia, może celowo niektórzy bohaterowie VD przejdą do TO (chociaż nie wiem czy na stałe) bo powiedziała, że nawet jak nie nastąpi kontynuacja VD to będziemy mile zaskoczeni, że kilku ziomali z Mystic Falls pojawi się w Nowym Orleanie.
Tutaj podaję link:
http://www.ew.com/article/2016/02/19/vampire-diaries-julie-plec-diary-this-woman s-work