Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122820
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Czy ten koleś ma jakieś super moce poza pochłanianiem magii? 2 razy położył Damona bez czarów w 6x5 i 6x10 no i Elenę na końcu. Wiem, że psychopaci mają więcej siły, ale powalenie wampira to już przesada. Chyba, że przegapiłem jakiś moment w którym jest to wyjaśnione.

ocenił(a) serial na 7
Szymon585829

W sumie nie pamietam szczegółów w jakich powalał Damona czy miał wtedy magie czy nie ale Elene to chyba jakimś kijem załatwił ? :D W tym serialu często są tego typu sytuacje, czyli jak się lepiej zastanowisz to nic nie jest logiczne. Połowa bohaterów ma jakieś moce ale kompletnie z nich nie korzystają i nie są one zauważalne. Oni są wampirami chyba tylko z nazwy bo krwi już też nie piją a jak ją widzą to nawet się nie "wzdrygną" jak to było w pierwszym sezonie . Najlepsza tego typu sytuacja była jak zły Alaric gonił Caroline a ona zamiast uciekać wampirzą prędkością to pobiegła do samochodu i szukała kluczyków.
A Kai ? Nie dość ze powala wampiry bez problemowo to dodatkowo wszystkie wampiry, wiedźmy i wgl każdy trześie się przed nim ze strachu choć jest to chłopak bez własnej magii (oczywiście zanim pochłonął tą magie z zaklęcia rzuconego na miasteczko ). Nie mogli by np. zwyczajnie go zastrzelić wtedy nie musieliby się nawet za specjalnie do niego zbliżyć.

ocenił(a) serial na 4
Szymon585829

A kto to jest, mogę wiedzieć? Czy on chce zawładnąć światem, MF, czy ogólnie o co mu chodzi, jakie ma priorytety w życiu?