Czy to jest serial z kolejnymi "wampirami" ?
Czy te też migoczą w świetle słońca?
nie, te spalają się w słońcu, chyba że mają specjalny, zaczarowany przez czarownicę pierścień, bransoletkę bądź naszyjnik. Polecam serial. :)
Zaczarowany przez czarownicę pierścień, bransoletkę bądź naszyjnik? LOL
Jakie jeszcze zdolności mają wampiry w tym serialu?
No nie ma żadnego czytania w myślach, przewidywania przyszłości, czy panowania nad nastrojem. Hmm. Siła, szybkość, wyczulone zmysły. Norma. :D
ani ludzie, ani wampiry nie potrafią odróżnić wampirów od ludzi, bo są normalne tyle, że nieśmiertelne, potrzebują krwi do życia, są silne i mocne ;) wygląd, a dokładniej oczy i zęby zmieniają się tylko w trakcie karmienia krwią
Ostrzegam: pierwsze 5-8 odcinków mogą wydawać się tandetne, ale dalej... świetny serial pod każdym względem! chociaż na początku byłam nastawiona raczej negatywnie, początek trzeba przebrnąć bo akcja się rozkręca coraz szybciej
ja miałam tak samo, zaczęłam oglądać na tvn czy tam tvn7, regularnie zasypiałam :P na pierwszych odc, więc dałam sobie spokój, a po jakimś czasie trafiłam przypadkiem i patrzę a tu jakaś akcja :P obejrzałam od początku z napisami i tę wersję polecam
dokładniej wiedźma musi rzucić zaklęcie na kamień, a najprostszą formą noszenia kamieni jest biżuteria
czarownice nie są (jak może się wydawać) jakimś dziwacznym, bajkowym, śmiesznym wymysłem, raczej to rodzaj medium, które czyta łacińskie zaklęcia, a moc czerpie z żywiołów
Również polecam serial. Jest naprawdę dobry: wciągające wątki, niesamowite i zaskakujące zwroty akcji, dobra obsada, genialna muzyka, sporo humoru jak i wzruszających momentów. Warto obejrzeć :)
Serial jest na pewno lepszy niż Zmierzch choć jakiś rewelacyjny też nie jest, średnia jest zawyżona zdecydowanie. Ja się dość wciągnęłam i mi się spodobał bardzo, polecam, ale raczej tylko dla dziewczyn i tylko dla tych które maja naście lat ;)
"ale raczej tylko dla dziewczyn i tylko dla tych które maja naście lat ;)"
Bardzo śmieszne.
Utrwalaj ten stereotyp, że VD są dla nastek.
To na pewno zachęci Anzelmę112 do sięgnięcia po serial...
Oż;)
No ja na przykład nie chciała bym żeby mój chłopak oglądał takie serial, więc piszę tak jak ja uważam. Moja koleżanki w wieku 20+ stwierdziły, że ten serial to dziecinada, więc mam zachęcać kogoś do oglądania czegoś nawet jeśli ma mu się to nie podobać i jest nie w jego stylu tylko dlatego, ze mi się podoba ? Każdy lubi co innego.
Moja sprawa kogo słucham, czemu wszyscy tutaj się od razu czepiają. Zapyatała się dziewczyna to odpowiadam jej co myślę. Uważasz inaczej to napisz swoją opinię ; )
Rób co chcesz, nic mi do tego.
Czepiam się tylko tego, iż rozgłaszasz, że VD jest TYLKO dla dziewczyn i TYLKO nastolatek.
A guzik prawda;)
Czy ja to rozgłaszam ? Nie napisałam osobnego wątku z tytułem wielkimi literami 'Chłpoacy i dziewczyny powyżej 15 lat nie oglądajcie tego' nie przesadzaj.
Jak zacznie oglądać to koniecznie go rzuć:D Oglądanie VD przez facetów? Mało męskie..
A ja nie zamierzam rzucić :PP Chociaż mój brat się śmieje z tego serialu, ale jego narzeczoną udało mi się też wkręcić :D
mój facet też ogląda i zdecydowanie dawno skończył naście lat... tak samo jak faceci moich koleżanek, którzy razem z nimi oglądają... a nawet moi rodzice w wolnych chwilach lubią pooglądać
nastolatki może oglądają go jedynie ze względu tylko na wątki miłosne i żeby Damon był z Eleną (a gdyby Damon zmarł założę się, że 90% fanek nagle stwierdziłaby, że serial jest do d... - ja bym dalej oglądała) a to tam nie jest najważniejsze, to raczej poboczny temat... my oglądamy ze względu na ciekawe wątki poza romansami, a wiecie, że bardzo dużo dzieje się w jednym odcinku... drugi sezon jest genialny... jest pełna podziwu jaką wyobraźnię trzeba mieć żeby napisać scenariusz ....
dla nastolatek to może być zbyt wiele do zrozumienia ;p
serial moim zdaniem ciekawszy niż nie jeden dobry film fantasy, a jestem wybredna
gdyby wziąć pamiętniki za mało męskie to każdy film i serial z wątkiem miłosnym jest mało męski... nie wspominając już o komediach romantycznych, a faceci je oglądają bo są przezabawne
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ((((
Mój facet też oglądał, a lat ma tyle co Ian Somerhalder :). Na początku trochę marudził, ale później go wciągnęło. Gdybyście widziały jak przeżywał ostatni odcinek pierwszego sezonu ! Myślałam, że padnę ze śmiechu ;D
jest na kinomaniak. tv, spokojnie wszystkie odc. tylko przy pierwszym spóźnia się obraz podajże, ale reszta jest spoko. Tylko, że tylko niektóre z lektorem, reszta z napisami.
http://www.seans-online.pl/vampire-diaries--pamietniki-wampirow.html tu wszystkie odcinki z lektorem ;)
Naprawdę? To co powiesz na to, że uwielbiam oglądać ten serial, mając 30 lat na karku?
Moim zdaniem każdy lubiący tego typu klimaty znajdzie "coś" w nim dla siebie...