PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122252
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Koniec?

użytkownik usunięty

Czy tylko mi się wydaje, że na tym sezonie serial się zakończy? Moim zdaniem sugerują to te urywki "Three years from now". Tak jakby chcieli pokazać do czego doprowadzą ich obecne decyzje i tym zakończyć serial.

ocenił(a) serial na 10

Mi też się wydaje że serial dobiega końca i w zasadzie tak by było najlepiej, ma słabą oglądalność a Julie Plec wpada na dziwne pomysły które są nie logiczne np. wampir w ciąży serio? Albo heretycy, przecież w 3 sezonie było dokładnie powiedziane że czarownica nie może być jednocześnie wampirem, bo to sprzeczne z naturą. A te urywki z przyszłości mogą też sugerować zakończenie serialu.

użytkownik usunięty
Lovciak_13

Z tą wampirzą ciążą to faktycznie przegięcie. Zajeżdża mi to "Zmierzchem", który miał być moim zdaniem bardziej bajką niż horrorem o wampirach i wilkołakach. Od "Pamiętników Wampirów" wymagałam zawsze czegoś więcej.
Fakt, było powiedziane, że nie można być i wampirem i czarownicą, ale czy umiejętność heretyków do czerpania energii była zgodna z naturą? Czarownice miały swoją moc, heretycy przed przemianą mogli ją tylko pobierać. W momencie przemiany w wampira czarownice traciły moc, a heretycy zyskali źródło energii, które nigdy się nie wyczerpie i nie stracili umiejętności pobierania tej energii. Tak naprawdę i wampiry i heretycy przed przemianą byli wynaturzeniem, więc patrząc na to z tej strony, po przemianie mogli być i jednym i drugim.

ocenił(a) serial na 10

W sumie to tych heretyków to da się jeszcze jakoś wyjaśnic , ale inne pomysły producentów jak ta ciąża Caroline, to już po prostu przesada. Oni chyba chcą zrobić Zmierzch z tego serialu.

użytkownik usunięty
Lovciak_13

Podejrzewam, że skończyły im się pomysły, więc teraz robią po prostu ten serial tylko dla kasy. Tak właśnie pomyślałam, że może kierował nimi fakt, że również w The Originals ludzie kupili pomysł takiej nadnaturalnej ciąży. Może pomyśleli, że skoro w TO i w Zmierzchu to się sprzedało to i w TVD ludziom się spodoba. Nie do końca tą decyzję przemyśleli, ale zobaczymy, może jeszcze jakoś ten wątek ciekawie rozwiną. No i jestem ciekawa jak dalej potoczy się wątek Kamienia Feniksa, kto będzie chciał złapać Stefana i skoro serial ma się skończyć to jak będzie wyglądało zakończenie. Narazie troszkę słabo to wygląda - Bonnie alkoholiczka, umierający Damon, Caroline, z którą nie wiadomo co zrobili po złapaniu Damona i Stefan, z którym nie wiadomo co zrobią jak go złapią.

ocenił(a) serial na 10

Ta cała przyszłość za 3 lata nie zabardzo mi sie podoba Bonnie na odwyku ,Damon w trumnie, Bonnie i Enzo, Caroline i Rick, Valeri i Stefan, chociaż z tego wszystkiego właśnie to ostatnie najbardziej mi pasuje.
Oni chyba na siłe ciągną ten serial dalej i jak kolwiek rozwineli by tą ciąże Caroline to i tak dla mnie to bedzie głupi pomys.