Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Zwracam się tu do osób, które oglądały obydwa seriale. Który uważacie za lepszy "Vampire diaries" czy może "Moonlight"?

ocenił(a) serial na 10
klaudi0212

Niestety nie ogladam "Moonlight".
Ale "Vampires diaries" ubustwiam.

klaudi0212

obydwa seriale o wampirach ale fabuła ogólnie inna. chyba moonlight bardziej mnie "pociągał". na kolejny odcinek pamiętników mogę sobie nawet miesiąc czekać i nie bardzo płacze z tego powodu. fajny, ale mick st.john wykosił panów salvatorów w pień. moonlight załatwiłam w 3 noce.

regenesis

Oba są świetne. Moonlight uważam za jeden z lepszych seriali o wampirach, ale Pamiętniki są również bardzo dobre. Pooglądaj oba;))

ime29

Ja takze uwazam ze Moonlight jest lepszy od Pamietnikow.. Moonlight mnie totalnie pochlonal xd ;d Pamietniki jakos nie az tak bardzo a gdzies tam w polowie sezonu nawet zaczelam sie ciut nudzic.. jednakze mysle ze oba sa warte zobaczenia ;)

ocenił(a) serial na 8
czarna404

popieram.... w moim odczuciu też Moonlight

klaudi0212

moonlight oglądałem ... dobry serial, szkoda, że tylko jeden sezon, a vampire diaries nie mam zamiaru nawet oglądać. :D

klaudi0212

oba są zabójcze, wspaniałe, cudowne!!!!
UWIELBIAM je oba i uważam że są WSPANIAŁE!!!!

ocenił(a) serial na 8
Ananana

Oglądałam Moonlight jakieś dwa lata temu, Pamiętniki są dużo lepsze według mnie. Z Moonlight pamiętam tylko jedną ciekawą dla mnie postać- przyjaciel wampir głównego bohatera nie pamiętam jak się nazywał ale był genialny. Jednak niektóre dialogi były tak sztuczne i naciągane że jakoś.... Nie... Pamietniki są o wiele lepsze.

emileczka0110

@emileczka0110 Podejrzewam, że chodzi Ci o Josefa :D Ja osobiście w Moonlight najbardziej lubiłam dwie postacie - Micka i Josefa, jeśli chodzi oczywiście o wampiry.
@klaudi0212 Szczerze mówiąc oba seriale - Pamiętniki, jak i zarówno Moonlight - bardzo lubię. Szkoda, że ten drugi miał tylko 16 odcinków, nie doczekał się nawet drugiej serii, a był naprawdę dobry. Pierwszy natomiast jest emitowany od 2009 roku i będzie jeszcze przez długi czas, jak mniemam :-)
Reasumując, polecam Ci obejrzeć te szesnaście epizodów Moonlight, gdyż z pewnością serial ten Cię wciągnie i oglądanie go zajmie Ci niewiele czasu. Później możesz się wziąć za Vampire Diaries, a będziesz się miała lepiej od nas, gdyż oglądamy serial na bieżąco i nieustannie musimy znosić te czasami nawet kilku-tygodniowe przerwy w emitowaniu :-P

klaudi0212

Oglądałam "Moonlight" i oglądam "Pamiętniki", oba dobre, ale według mnie Mick bije na głowę wszystkie wampiry.

ocenił(a) serial na 9
klaudi0212

Moonlight jeszcze nie oglądałam- przymierzam się do tego od jakiegoś czasu:) Ale z czystym sercem mogę Ci polecić "Czystą Krew":) Jak dla mnie najlepszy serial o wampirach.

ocenił(a) serial na 8
dorottak

Obejrzyj, ach ten Mick ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudi0212

oglądałam oba - i ja jestem za Pamietnikam :P .. gusta

annagiex

no widzę, że opinie podzielone. to i tak dziwne, że tyle osób przyznaje,że woli Moonlight na forum VD...Ale czysta krew to już inna bajka. Obejrzeć można, ale bez przesady, może Eric i królowa trzymają poziom

ocenił(a) serial na 10
klaudi0212

Jeśli mam być szczera to wybieram Moonlight. Szkoda że miał tak mało odcinków i zakończył się w sumie tak nijak (ponoć ostatnich kilku odcinków pierwszego sezonu , nakręconych, nigdy nie wyemitowano. Powstaje pytanie: dlaczego?) W Pamiętnikach lubię tylko Damona. Zaczyna mnie powoli denerwować taki nijaki Stefan i rozdarta uczuciowo pomiędzy braci Elena. Pierwszy sezon od połowy zaczął się ciągnąc jak flaki z olejem. Podobnie zaczyna dziać się z tym sezonem. Oglądam ale nie czuje nieodpartej chęci zobaczenia co dalej. W Moonlight było i jest inaczej. Zawsze chce zobaczyć co dalej i jak to się wszystko skończy.

budzynska1987

Moonlight skończył się nijak !? jak to nijak? cóż to za brednie.. ja osobiście nie mogłabym sobie wymarzyć lepszej końcówki tego serialu:-) co nie zmienia faktu, że przydałaby się kontynuacja :D

ocenił(a) serial na 10
czarna404

"nijak" w sensie że nie wyjaśniono większości wątków. Po pierwsze nie jest powiedziane czy Mick jest z Beth czy też nie. Oni się tylko całowali a to nic nie znaczy. Po drugie jaki zamiar ma zrobić prokurator z listą wampirów którą otrzymał. Po trzecie co z Coraline. Po czwarte czy Mick znajdzie w końcu serum na wampiryzm (ma fiolkę z własną krwią zawierającą śladowe ilości serum).
I tak mogła bym wymieniać bez końca co nie znaczy że Moonlight nie jest moim numerem jeden jeżeli chodzi o serial o wampirach.

budzynska1987

Po części masz rację.. jeśli miałaby być kontynuacja to powinni to wszystko wyjaśnić.. jednak jeśli serial miał się już na tym jedynym sezonie zakończyć to dla mnie jest to rewelacyjna końcówka.

czarna404

A ja powiem tak: końcówka bardzo mi się podobała, ale nie zostało wyjaśnionych wiele spraw, o których napisała już budzyńska1987, dlatego też byłam i właściwie nadal jestem niezadowolona z powodu braku kontynuacji. Tyle tylko, że to stacja, która emitowała "Moonlight" sama wyrzuciła go z ramówki, a producenci, gdyby mogli, z pewnością pociągnęliby go jeszcze przez jakiś czas.