Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Mała pomyłka?

użytkownik usunięty

Czy tylko mi się wydaję czy rzeczywiście twórcy filmu się troszkę zapomnieli.... W jednym z odcinków było pokazane jak Damon i Stefan dają Elenie swój dom i żaden wampir bez jej zaproszenia nie może wejść. Więc jak w ostatnim odcinku weszła do niego Katherine skoro nie było pokazane by Elena ją zaprosiła?? Wątpię bym przegapiła ten moment bo oglądam serial po raz 4 już :) Ale jeśli tak to znów będę musiała obejrzeć pilniej :)

ocenił(a) serial na 10

Odkryłaś Amerykę! albo i nie...

Dużo osób pisało o tym na forum. Producent powiedział, że to nie pomyłka.

ocenił(a) serial na 8

A nie, że zaprosić do domu może każdy człowiek. Kath mogła wykorzystać byle jakiego człowieka, zahipnotyzować go i ją zaprosił.

wampiromaniaczka

Kev Williamson już wyjaśnił, że Kat weszła do domu Salvatore'ów dlatego, że Elena umarła.
A poza tym, do domu może zaprosić tylko właściciel albo mieszkaniec tego domu. Damon to kiedyś wyjaśniał (w 1x20, jak przyjechali do Grove Hill do mieszkania Henry'ego).

ocenił(a) serial na 8
Evarini

Aha, wiesz w książce było chyba tak i dlatego skojarzyłam to inaczej.

wampiromaniaczka

Może rzeczywiście tak było w książce, ale nie byłam w stanie dobrnąć dalej, niż do początku 2 tomu :P

ocenił(a) serial na 8
Evarini

Ja akurat wszystkie 4 przeczytałam. I czekam na Pamiętnik Stefano który ma wyjść 5 lipca. Przeczytaj wszystko, bo jest naprawdę warto. :)

wampiromaniaczka

Wierz mi, 1 część i to, co słyszałam o kolejnych skutecznie mnie zniechęciło. Już nawet pomijając fakt, że książkowa Elena to totalna porażka.

Evarini

http://www.empik.com/pamietniki-wampirow-pamietnik-stefano-tom-1-poczatek-smith- l-j,p1043831682,ksiazka-p?utm_content=p1043831682&utm_source=dataforce#e

ocenił(a) serial na 8
Elena188

Oo, przesunęli premierę :)

ocenił(a) serial na 8
Evarini

Nie, ogólnie akcja fajnie się toczy. A co do Eleny prócz tego, że jest zamotana między braćmi Salvatore i nie wie kogo wybrać. To nie jest taka zła. Mi ogólnie się bardzo podobało. Czytałam również zmierzch też cały, i porównując do pamiętników to słaba kopia.

wampiromaniaczka

To chyba mamy różne gusta ;) Twilight nie jest może literaturą wysokich lotów, ale wciąga. Mnie do przeczytania Pamiętników motywowało tylko to, że czekałam aż wreszcie Damon się pojawi, a potem aż Elena się dowie, że Stefan jest wampirem. A to, co słyszałam o tym, co dzieje się dalej, naprawdę mnie zniechęca. Pani Smith musiała się nieźle naćpać jak pisała o tych iluś tam przemianach i odrodzeniach Eleny.
A w samej Elenie wkurza mnie to, że jest strasznie płytka. I nie potrafię czytać czegoś, gdzie ani trochę nie lubię głównej postaci.

ocenił(a) serial na 8
Evarini

Zmierzch też lubię, ale Pamiętników jak dla mnie nic nie przebije. A czytałaś Nieśmiertelnych? Ja jestem w połowie drugiej książki.

wampiromaniaczka

Nie czytałam. W ogóle nie czytałam wiele książek o wampirach :P

ocenił(a) serial na 8
Evarini

Aha, ta nie jest akurat o wampirach, ale też ciekawa.

użytkownik usunięty
wampiromaniaczka

Ja zaczęłam pierwszą część i zniechęciłam się po połowie. Z reguły tego nie robię, ale po prostu nie mogłam ścierpieć Eleny. Nie cierpię takich dziewczyn. Jak dobrze, że twórcy serialu zdecydowali się zmienić charakter głównej bohaterki bo takiej próżniaczki w serialu bym nie zniosła.
Całości nie oceniam bo jej nie znam choć czytałam mnóstwo opinii z których wywnioskowałam, że po grzybkach halucynogennych też mogłabym napisać taką książkę.

użytkownik usunięty

Ja się pytam ile można?
Już pomijam fakt, że nie trudno się domyślić, że po "śmierci" Eleny zabezpieczenie przestało działać. Ale zdarza się, ja też wszechwiedząca nie jestem.
Tyle że warto czasem poszukać samemu odpowiedzi w wyszukiwarce. Choćby spróbować.