Kiedy wyszly Pamietniki mialam jakies 23lata i bawilam sie w najlepsze z psiapsiola. Wystarczyl nam jeden odc nowego serialu zeby zakochac sie.. oczywiscie w Damonie:p ona przeskakiwala z niego na Stefana i z powrotem ja bylam wierna przez lata, ale w pewnym momencie gdzies w okresie kiedy Elena zazyla lekatstwo braklo czasu na ogladanie a pozniej zapomnialam gdzie skonczylam.. Niedawno uslyszalam ze PW skonczyly sie w zeszlym roku, a ze nie lubie nidokonczonych spraw postanowilam obejrzec caly serial odcinek po odcinku co zajelo mi chyba z 2tyg, ale obejrzalam.
Dzisiaj mam 32lata.. i meczylam sie strasznie.
Wiadomo ze najbardziej irytulaca postacia serialu jest:
- Elena - chociaz jako wampir byla zabawna i nie az tak meczaca
- Matt - wiecznie nieszczesliwy
- tutaj kulminacja - Stefan - uwielbiam go jak wylacza czlowieczenstwo(do tego zwrotu wrocimy pozniej..) tylko wtedy jest znosny bo jakby.. szczesliwy?! Poza tym nic mu nie pasuje i wiecznie wywraca oczami.. nie zapominajmy ze koles ma 150lat, jest niesmiertelny i moze robic co chce
I tutaj pewnie nie bylo zaskoczen:) to moze moj ranking dziwnych i durnych sytuacji bedzie zaskoczeniem
- wylaczanie czlowieczenstwa - moj problem nie polefa na tym ze to robia tylko na tym, ze jak zrobia to zdanie "wylaczylem czlowieczenstwo" i tym podobne pada w tym odcinku (i czasem kilku nastepnych) 16 razy co sie robi strasznie przerysowane
- czarownice - no bo jak czarownica zmieni sie w wampira to przestaje czarowac tak..? Jak mama Bonnie np.. a co z laskami ktore wyciagneli z matka Salvatorow? One byly wampirami a czarowaly..
- zaklecie znikania - nikt go nie uzywal przez pierwszych 6 sezonow, pozniej pojawia sie nowa czarownicowa rodzina i BUM nowe zaklecie i teraz w kazdym odc wszyscy znikaja po 6 razy..
Ludzie ktorych kocham:
- ze Damon to nie trzeba mowic - aczkolwiek mial slabsze momenty i nie jest tajemnica ze przez Elene. Gdyby nie ona bylby naprawde zajebista postacia
- Bonnie - dlugo sie przekonywalam do niej, pewnie jak wiekszosc, bo i ona dlugo sie miotala. I ta akcja z jej moca raz ma, raz nie ma - irytujace.
- Kai - mowcie co chcecie, ale gosc jest fantastyczny, totalnie moj typ (Damon taki byl na poczatku) - zly i zabawny. Szkoda ze nie bylo takiej postaci od poczatku.. zaraz.. byla przeciez tylka ja zniszczyli zwiazkiem z Elena..: