Nie pamiętam, czy taki temat miał już miejsce, ale jeśli nie, to zakładam nowy. Piszcie Wasze ulubione teksty, dialogi lub sceny. Mile widziane podanie sezonu i odcinka, ewentualnie momentu, w którym to się wydarzyło. Zapraszam do zabawy :)
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/cytaty,1492564
Uwielbiam fragment, z 17 lub 18 odcinka, kiedy Elena dzwoni do Stefana, telefon odbiera jednak Damon i ta pyta się jaką krew najbardziej lubi Stefcio. Damon oczywiście musiał wymyślic cos oryginalnego i powiedział, ze małych słodkichszczeniaczków z mechatymi uszkami :)
I jeszcze jedna scena, bodajże z 17 odcinka kiedy to Damon pyta się Stefana czy nie obawia się buntu wiewiórek i leśnych stworzonek, kidy idzie wysysać z nich krew.
Albo jak Damon przewraca wszystko w szufladach Eleny i wkońcu dopada jej stanik :p
Może ja jeszcze dodam z odcinka 17, kiedy Alaric i Damon siedzą przy barze:
Damon: Wiem, że mnie nienawidzisz.
(nachyla się, niby to poufale mówiąc):
Ale wiesz co? Wszyscy mnie nienawidzą. Temu nie możesz zaprzeczyć. Straszne z nas dzisiaj były skubańce.
(Alaric namyśla się przez chwilę, a potem z całej siły daje mu w gębę, po czym wychodzi. Zaskoczony Damon masuje przez chwilę szczękę, a potem wzrusza ramionami i z wcale nie przejętą miną:)
Damon: Zdarza się.