Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Nikt nie założył jeszcze takiego tematu, więc postanowiłam poinformować wszystkich niedoinformowanych :p, że w Polskich księgarniach ukazał się nieoficjalny przewodnik po pierwszym sezonie TVD. Nie zaczęłam jeszcze czytać, ale jest napisany w postaci książki (niestety, w większości z czarno-białymi zdjęciami, choć kolorowych też kilka się znajdzie - z całą obsadą, Ianem i z odcinków). Autorką jest Crissy Calhoun (przy okazji dowiedziałam się, że jej dziadek jest Polakiem i ogólnie jej rodzina ucieszyła się, że przetłumaczono tę książkę na język polski). Przekartkowałam całość z czego dowiedziałam się, że przewodnik zawiera: streszczenia odcinków, biografie aktorów/aktorek, wywiady, kilka słów o książkach i wiele, wiele innych :) W sam raz dla oddanego fana ,,Pamiętników..." :D

ocenił(a) serial na 9
Neff

No tak, ale równie dobrze te rzeczy można znaleźć na internecie . : )

ocenił(a) serial na 8
alexxa

Ale wtedy nikt na tym nie zarobi :)

Kandara

No właśnie... I trzeba dużo szukać żeby uzbierać taki informacje a tak mamy wszystko podane na tacy P:

yvonneD

Mam tą książkę, tylko mama mi ja zabrała i odda dopiero na urodziny (24.02) bo to miał być prezent urodzinowy xD A ja tu umieram z ciekawości xDD

ocenił(a) serial na 8
_Hayley_Williams_

Kiedyś zbieram przewodniki po salorkach... i wiecie co? Za jakieś pięć lat całkiem o tym zapomnicie i rzucie w kąt, tako wam "ciocia" Mori* rzecze.

Mori - tak nazwali mnie na jednym forumowym RPG. Od Kandary Morino.

Kandara

Może i w kąt rzucimy, ale miło jest mieć jakąś rzeczową pamiątkę po TVD, kiedy już się skończą :]

ocenił(a) serial na 10
Neff

Ja zakupiłam tę książkę już kilka dni temu :)

ocenił(a) serial na 8
Neff

Szczerze mówiąc, jestem przeciwna wszelkim tego typu gadżetom. Służą one bowiem ni mniej, ni więcej, tylko wyciąganiu kasy od fanów. Na początku, owszem jest to fajne, ale później po kilkukrotnym przejrzeniu teksty zna się na pamięć, a te same zdjęcia oglądane milion razy przestają cieszyć. W efekcie zaczyna się cierpieć na pewien rodzaj niedosytu, nie mówiąc już o wydanej wcześniej kasie :P

ocenił(a) serial na 10
Kandara

To prawda. Moja młodsza kuzynka miała obsesje na punkcie zmierzchu. W domu pełno plakatów. Wszystkie części w 2 językach i kupe bibelotów. Znudziło jej sie. Przeżuciła się na coś innego. Plakaty w koszu graty w kartonach itp. Moja ciocia tylko na tym cierpi :) Kuzynka ma nową obsesje