PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121997
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Offtop 9

ocenił(a) serial na 9

Skoro nie ma Awodza i zastępcy to ja W imieniu Bractwa Mystycznego witam w kolejnym
offtopie. Cytat Awodza:
"W tym temacie obowiązuje absolutna wolność tematów i wątków, z przewagą gifów z
Ianem i Józiem. Od uczestników tegoż wspaniałego portalu łącznościowego fanów VD
oczekujemy jedynie poczucia humoru - w stosunku do siebie i innych. Pamiętajcie -
Śmiech to zdrowie, a powaga zabija powoli."

Guru: AIVIA aka Awódz
Przywódca gifowy: NJ1987 aka Gif Kapłanka
Nierób: ALIEN_2 aka Omen
Szef organów ścigania/Zastepca: BLUSH aka Cięty Bluszcz
Matka zastępcza: WHITEDEMON aka Klauslancerz
Tłumaczka: EVARINI aka Good Spirit
Kochanica Pierwotnych: XENA_4 aka BlondMenFan
Sekretarka: xxANIAxx aka SecretGirl
Sędzia: BEAUTYANDSTUPID aka JustBeauty
Zagubiona: OLDBRICK aka BlackHole
Łomenajzer: SEBASTIAN_FILMWEB aka Lokownik
Dostarczycielka rozrywki: DAGUSIA_BOJAR aka Challenge Woman
Szefowa Spec Służb: BLUEBERRYME aka Stelenoniszczycielka
Wsparcie gifowe: RAINN aka Aniołek Damona
Podpora Delenowa: KATE123 aka Silent VampireFan
Oaza Rozsądku: SOSNOWSKA_WIZARD aka Damon Protector

W ramach Bractwa działa również Liga Obrony Damona

Motto: Bronić Damona zawsze i wszędzie, do ostatniej kropli krwi.

Zasady:
1. W przypadku naruszenia opinii Damona, członkowie LOD są zobowiązani bronić go
przed atakami wroga (czyt. zwolenników Stefana).
2. Przewodnicząca zawsze ma rację.
3. Jeśli przewodnicząca nie ma racji, patrz punkt 2.

Członkowie:
Przewodnicząca: Evarini
Zastępca przewodniczącej: Kate123
Każąca Ręka Aivianizmu: Blush
Sekretarz: BlueberryMe
Skarbnik: Rainn
Ubezpieczycielka: BeautyAndStupid
Mentor: Aivia
Funny Damon Supporter: Madeleine_filmweb

użytkownik usunięty
alien_2

Ale wiesz Avodza, ciebie i mnie jakos łaczą te dyskusje z trolami na forum więc jakos bardziej sie zapamiętuje:)

Ja sie teraz pozarłam z blush wiec jest ciekawie.... ale sorry ja ze zmiechem wymiekam...

Wiem, że się pożarłas z blush, ale offtopów jest tyle, że nie wiem o co;P Domyślam się z czyjej inicjatywy bo nie byłabyś wtedy pierwsza:D A tak w 3 zdaniach o co chodziło?

użytkownik usunięty
alien_2

o zmierzch.....:-x

Hahahaha- Blush została fanka a ty obraziłaś Edwarda?:D

użytkownik usunięty
alien_2

edwarda moze nie... ale blush i tak chodziło o tego... na J?

Jacoba:D Słuchaj, nie gadaj że serio pokłóciłyście się o bohaterów Zmierzchu:P Ja żartowałam:D

użytkownik usunięty
alien_2

problem w tym..... ze ja nie XD

nie wiem czy pamietasz ale zaczelo sie od trola z wokulskim i łęcką
otóz weszla tu jakas dziewczyna z forum zmierzchu bo nie radza sobie z tym gosciem i baju baju i zaczeła sie rozmowa o tym jaki to fajny zmierzch

mnie krew zalala... i blush powiedziala ze jestem podłym cynikiem, ktory sie ze wszystkich wysmiewa ( to nie był cytat tylko interpretacja naszej dyskusji)
aha i było jeszcze o borgiach ktorych ja osobiscie nie chce sobie przypominac ale
bylam wkurzona przez zmierzch wiec.... to skomplikowane....

Heheh chyba to odszukam;P A ja właśnie oglądam Borgiów. Cezar jest ciekawy ale serial ogólnie du py nie urywa.
A co do Zmierzchu- widziałam 2 części i nigdy nie obejrzę ani tego ani żadnej kolejnej. Zrobiłam to tylko z dobrego serca, bo kuzynka przyszła z płytami i chrupkami;P Nie rozumiem fenomenu. A tym bardziej nie rozumiem fenomenu książki, która jest nudna i grafomańska. Mam nadzieję, że żadna dziewczyna z teamu Edward na mnie nie napadnie:D

użytkownik usunięty
alien_2

mialam chyba po prostu pecha tamtej nocy:)

ja ogolnie tez jestem wsciekla na zmierzch z innego powodu
ja jestem z pokolenia tych "staruszków" h.potter ma dla mnie sentymentalne znaczenie
i bardzo lubilam role pattinsona jako cedrika

to co on odstawił w zmierzchu to zadna złota malina mi tego nie wynagrodzi...

Harrego Pottera też nie lubię:P
Ja nie wiem w ogóle co on odwala w tym Zmierzchu, taka mumia. Widziałam z nim Remember me(bardzo mi się podobało), a ostatnio Wodę dla słoni (ten mniej ale tragedii też nie było). On nie jest złym aktorem, Edward najwidoczniej ma byc taki nijaki z miną jakby go ktoś molestował.

użytkownik usunięty
alien_2

szkoda ja lubie - jak mowie znaczenie sentymentalne XD

remember me, tez mi sie bardzo podobało, ta blodyna fajnie kierowala akcją filmu:)

w zmierzchu chyba jest złe dobranie mitologii, aktorów i brak fabuły.... ale temat love story nie najgorzej... tylko w ogole nie przekonująco

w kazdym razie ta co gra tą ...Belle to ja nie wiem czy ona gra czy tylko stoi...

użytkownik usunięty
alien_2

Nie. Sosnowska udaje, że nie wie o co mi chodziło i robi ze mnie w prawie każdym temacie fankę Zmierzchu.
Dlatego nie chce mi się już o tym pisać.

alien_2

Nie rozumiem zdrady Johnego Deppa z Damonem...
Pójdziesz do piekła za to :p

Madame_7

To dobrze, tam jest lepsze towarzystwo:D

alien_2

:D i duuuuzo znajomych się spotka jak coś ;)

użytkownik usunięty
alien_2

alien_2 to jest genialne- trzeba zapamietac:)

Johnnego też tam na pewno w końcu spotkam więc będę mogła mu powiedziec Sorry za Damona:P

alien_2

Spotkać Johnego - marzenie.
Nieważne gdzie, nawet w piekle :D

użytkownik usunięty
alien_2

mysle że zrozumie.... a to piekło to tak z tego filmu z deppem - from the hell?

Świetny był ten film:D Depp był w nim cały czas upalony:P Chciałam przeczytac książkę na podstawie której to nakręcili ale okazało się że to komiks:D A jeśli chodzi o piekło i Deppa to polecam 9 wrota:D

użytkownik usunięty
alien_2

widzialm i potwierdzam- super film:)
szkoda ze Depp się ....rozsypuje.... zjawisko z niego było:)

Ostatnio wzięlam sie znów za Nedzników Victora Hugo i niestety ale w roli Jean'a Valjean widzę ....Depp'a
role Mariusa Pontmercy wziął niestety ...Ian
tylko Cossetty mi brak... jakies sugestie?

Nie czytałam:D Lista moich książek jest naprawdę bardzo długa. Ostatnio czytałam książkę o Joannie Szalonej, która zwariowała po śmierci męża- duże w sumie uproszczenie, nie wiadomo czy ona była szalona czy tak było wygodniej. A teraz będe czytac Chłopów:D Nigdy nie skończyłam tej książki a zawsze bardzo chciałam. Lubię serial, zawsze mi się płakac chciało jak Hańcza wychodził na pole w koszuli nocnej:D

użytkownik usunięty
alien_2

Joanne szaloną kojarze po Tudorach zaczełam sie interesowac władcami angli i francji:)

polecam ci bardzo bardzo ...nędzników XD

moze tych chlopow kiedys przeczytam... ale zbyt .....dobijajaca ta ksiazka dla mnie:)

Nędznicy są na mojej liście. Prawie już kończę Borgiów, mam nadzieję, że coś będzie się jeszcze dziac, zostały mi 2 odcinki. Jest mało Cezara, jego rola chyba nie będzie polegała do końca na wzdychaniu do zakonnicy? Czemu on nie jest taki jak powinien byc? Powinien miec romans z siostrą, zabic brata, miec romanse a nie wzdychac do zakonnicy. Może to zostawią na kolejne sezony, ale póki co nic się nie dzieje.

użytkownik usunięty
alien_2

z tą zakonnicą to chyba cos pisalam ... miało byc cos a la nowa heloiza
czy jakos tak.
dla mnie tam do konca nic sie nie dzieje... a ci wszyscy bohaterowie ani do siebie nie pasują ani ni eprzekonali mnie do siebie.

Ale czekam co napiszesz jak skonczysz:)

Został mi ostatni odcinek, dzisiaj się nim zajmę to napiszę jak mi się podobało. Chociaż już wiem co napiszę, bo wątpię że w ostatnim odcinku będą jakieś przełomowe momenty.

użytkownik usunięty
alien_2

ok ale i tak czekam z niecieprpliwoscią:)

Jestem rozczarowana:( Zakończenie było tragiczne. Szczyt tandety to spotkanie rodzinne przy rodzącej Lukrecji, nie wiem co to miało byc. Mam tylko jedno przemyślenie- Cezar i Lukrecja powinni byc kochankami a nie rodzeństwem, to są jedyne dwie osoby w serialu między którymi coś iskrzy. Ta zakonnica jest tragiczna- mówiłas mi o tym, ale wtedy nie byłam jeszcze tak daleko. Z Cezara zrobili za to romantycznego bohatera który wzdycha do swojej zakonnicy i łączy ich czyste uczucie- masakra. Nie wiem czy będę chciała zobaczyc kolejny sezon.

użytkownik usunięty
alien_2

ja na pewno juz wiecej zobaczyc nie chce:)

jak byłam mała moją pierwsza telenowela która kojarze ze ogladalam to była "Tajemnicza Dama"
był tam taki motyw, że dziewczyna poszła na zakonnice a gosciu ciągle do niej tam wzdychał i robił dramatyczne gesty oczywiscie w koncu przy ostatnich slubach z tego klasztoru z nim uciekła, zaszła w ciaze i zmarla na raka czy coś ( to był poboczny wątek)

Ale powiem ci ze ta tragiczna telenowela byla ciekawsza niz to co ogladałam na Borgiach:)

Nie było żadnego porządnego romansu. Żadnego. A po takim serialu spodziewałam się tylko romansów:D Cezar był obiecujący a tutaj nic, zero. Raz się przespał z zakonnicą, wielkie mi co:D Nie to co Charles Brandon:D Jak to można porównac z Tudorami to nie wiem, chyba serio chcieli naciągnąc fanów Tudorów żeby to też oglądali.
A wiesz co właśnie robiłam? Poczytałam 7 offtop:D Ale mam wrażenie, że dyskusja zaczęła się w innym temacie vbo nie do końca zauważam od czego się zaczęło:D Jak mnie nie było było bardzo zmierzchowo:D

użytkownik usunięty
alien_2

jestem zmuszona to potwierdzic:)
ale nudno na tym serialu bylo niemilosiernie:)
po za tym pulchna Lukrecja z ustami w trąbke nie przypadła mi do gustu...

wiem tylko ze potrzebuje wakacji:)

A co do zmierzchu ja pierwsza czesc czytałam (nie, że jestem taka podła) ale to był dialog pisany przez kolezanki podczas lekcji. Film jakos cos próbował zmontować tylko oprocz motywu który mial potencjał nie było ani fabuły ani silnej wiodącej roli kobiecej tylko jakies dziewczątko bez wyrazu

Lukrecję powinna grac jakaś zimna su ka a nie takie dziewczątko;P Powinna miec romans z Cezarem, z Juanem też z tego co czytałam, jej jakoś nie widzę w tej roli;P

użytkownik usunięty
alien_2

Lukrecja powinna byc najbardziej charakterystyczną i podłą twarzą Borgiów.... z tym romansem z bratem to taka prawda jak z Anna Bolein ale nie zmienia to faktu ze tam nie było na kim oka zawiesić...
A Cezar umrze na syfilis pewnie od myslenia o tym, bo jest tak romantyczny, ze nie widze by mogło stac sie to inaczej:)

Hehehe pewnie tak:D Nie wyobrażam sobie, że on zabije brata i będzie miał romans z siostrą:P To taki klusek trochę rozpaprany.
Serial nie musi opierac się na prawdzie, to moze byc wymysł scenarzystów- wolałabym żeby oparli się na tych negatywnych legendach, byłoby ciekawiej.

użytkownik usunięty
alien_2

ja bym tego cezara nawet polubiła gdyby wreszcie odciał sie od tej rodziny poszukał sobie jakies ciekawszej dziewczyny i umarł inaczej niz umarł

aha wtedy tez postacie w Borgiach musiałyby sie zmienic, na większą ilosc czarnych charakterów:)

A kto tam jest czarnych charakterem? Tam są wszyscy nijacy. Cezar powinien byc, przynajmniej on,a jego mrocznośc ogranicza się do czarnego ubrania.

użytkownik usunięty
alien_2

genialne.... XDDD masz w zupełnosci racje;)

no coz serial tragiczny po prostu tragiczny
ale ta princess i tak mi Nine dobrev przypomina...

Myślałam, że będę to oglądala dalej dla Cezara ale chyba nie. Teraz wezmę się za Kompanię braci i Pacyfik:D Tam romansowo na pewno nie będzie, ale to muszą byc boskie seriale:D

użytkownik usunięty
alien_2

dlaczego muszą byc boskie?
choc wiem ty lubisz terminatora ja jeszcze nie ogladalam:)
ja sie do "luthra" ciągle przymierzam...
aha i był jakis 3 sezonowy serial w latach 90 pod nazwą Millenium ale nigdzie go nie moge znalezc...

Bo to klimat Szeregowca Ryana i Call of duty:D Lubię filmy wojenne i mam nadzieję, że seriale też będą dobre.
Jesteśmy inwigilowane:D Nie da się ukryc nawet na 2 stronie:D
I jak mogłaś nie widziec Terminatora?:D To klasyk:P

użytkownik usunięty
alien_2

jak w seksmisji - pemanentna inwigilacja xD

tak nie widzialam...ale docen ze sie do tego przyznalam xD

widzialas moze Czarna Księge - to holenderski film a propos wojennych

Nie:(
To ładnie że się przyznałaś i zdajesz sobie sprawę, że musisz obejrzec:D pierwsza częśc jest bardzo dobra, a potem z każdą coraz słabiej. Dla samej pierwszej warto.

użytkownik usunięty
alien_2

widzialm tylko terminator ocalenie (4)
wiec srednio wiedzialam o co chodzi....
a blush to dzisiaj chyba zawału dostanie.....XD z tym zmierzchem.

ps powiem ci jedno skoro wysuwamy takie smiale teorie.
jak bym miala wybierac pomiedzy J a Edłorta, wybrałabym Edłorta -zamknęlambym go w trumnie pewnie by sie nawet nie obraził i sama pojechałabym sobie gdzies ułozyc zycie
nie potrzebuje narwanego pajaca ( czytaj J) by sie we wszystko wtrącal.

haha gdyby ja miała wybierac to wolałabym byc całe życie sama;P Daj spokój, to są dwie chodzące porażki. Widziałam 2 częśc, w ogóle mnie rozwaliła;P Najlepsze były momenty jak Bella chciała miec wizję Edwarda i próbowala robic niebezpieczne rzeczy. nie wierzę, że ktoś to jeszcze musiał parodiowac:P

użytkownik usunięty
alien_2

alien_2 ja przez całą dwójke w kinie płakałam ze smiechu.... i naprawde nie zartuje
bałam sie troche ze mnie tam uduszą

bo to w koncu parodia nie byla...

Ale zauwaz ze jakbys edlorta zamkneła w trumne i sama zyła o zaplecze finansowe nie trzeba bylo by sie martwic:)

Heheh no tak:P Bym go wypuściła czasem żeby fanki se dotknęly, każda za 5 zł:D
Ja nie byłam w kinie, z kina bym wyszła;P Oglądałam z kuzynką;P Ona miała wtedy z 12 lat i nie chciałam jej przykrości robic. Przyleciała taka podjarana, że ma super film i czy obejrzymy razem. No i wpadłam:D Ona miała oczy jak 5 zł a ja spałam. Nie wierzyłam w to co oglądam. Jestem ciekawa w której części Bellcia zamknie usta;P

użytkownik usunięty
alien_2

ja nie licze na to ze ona te usta w koncu zamknie...
ale z tym pokazem do muzeum pomysl jest
ty to masz głowe do interesów:)

Po co trzymac go bezczynnie?:P A że to nieśmiertelne jest to jeszcze moje dzieci by zarobiły:D

użytkownik usunięty
alien_2

co tam dzieci... zapas do 7 pokolenia...:)

Myślę, że jego sława potrwa najwyżej do 2015 roku:P Potem wymyślą jakieś inne dzieło, ciekawe co tym razem? Może przystojny kosmita, który zakochuje się w ziemiance?:P