Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Ja osobiście wolę poczekać ten tydzień i obejrzeć go w tv (tak samo Gotowe na wszystko) jakoś właściwe nawet nie wiem dlaczego xD

ocenił(a) serial na 6

Jeśli znasz angielski na tyle dobrze by oglądać bez lektora czy napisów to KONIECZNIE oglądaj z neta. Lektor zabija niemal każdą produkcję, ta traci tak około 20%. Jeśli nie, to w sumie jak wolisz.

Twoflower

Odcinki można obejrzeć też z napisami jeden dzień lub dwa po premierze czyli w piątek lub sobotę. Radzę nie oglądać z lektorem. To psuje całkowicie serial, często się zdarza, że czegoś nie przetłumaczą lub źle przetłumaczą.

użytkownik usunięty
Twoflower

Ale to nawet nie chodzi o Angielski tylko ja jakoś po prostu wolę każdy serial oglądać w tv, chociaż 1x20 obejrzę w necie po Angielsku bo przegapiłem w tv ;) A w tv da się zmienić język na Angielski...

użytkownik usunięty

Yeah ...I nie ma jak reklamy....

I tak czekam co najmniej tydzień na kolejny odcinek, oglądając na bieżąco z premierami amerykańskimi. Nie byłabym w stanie zdzierżyć oglądania czegokolwiek pierwszy raz w tv. Kiedy znam coś doskonale, mogę przynajmniej powkurzać się na tłumaczenie, oglądając w tv kolejny raz xD

Evarini

A na jakim programie to leci?

ocenił(a) serial na 5

W necie oglądam nowe odcinki ( chyba wykorkowałabym z ciekawości czekając aż puszczą w tv) a w tv oglądam 1 sezon z matulą.

ocenił(a) serial na 4

ja oglądam w necie bo nie wiem na kiedy to leci w tv :P

antropofobia

mi sie dopiero ładuje 1 odcinek :D. przeczytałam wszystkie ksiązki i wydaje mi się ze to nawet lepsze od zmierzchu chociaż zmierzch też mi sie podobał

antropofobia

powiedzcie mi jedno dlaczego elena w serialu ma brazowe wlosy a w ksiazce miala blond? dlaczego caroline ma blond jak w ksiazce miala kasztanowe. dlaczego elena ma mlodszego brata jak miala czteroletnia siostre?

najaranamarzeniami

Bo scenarzyści są mądrzejsi od pani Naćpanej Grzybkami Smith. Jeśli podobały Ci się książki, to po pierwsze podziwiam, po drugie - serial powinien Ci się podobać jeszcze bardziej albo nie podobać wcale.

Evarini

dopiero oglądam wiec jeszcze nie bd oceniac tego serialu ale zapowiada sie fajnie ;D

najaranamarzeniami

To miłego oglądania :) A na którym odcinku jesteś, jeśli można spytać?

Evarini

wczoraj oglądałam 1. jutro obejrze 2 ;D

użytkownik usunięty

To leci na TVN7 w poniedziałki o 22.00 (czasami jest gdzieś o pół godz później, a czasami wcześniej);)

ocenił(a) serial na 10

Ja zawsze pobieram w piątek :)

W necie i w tv (po prostu nie mogę się oprzeć temu) :)

bliss6

W internecie. :)

ocenił(a) serial na 8

Ja wolę oglądać na necie. Jest szybciej i bez lektora, którego nie cierpię. Ostatnio wszystkie filmy oglądam z napisami. W dodatku w tv jest chyba dopiero 1 sezon.

atagerka

końcówka a dokładnie wczoraj był 01x20 odcinek :)

Serial zaczęłam oglądać w TV i oglądałam do momentu, gdy przenieśli go na tvn7. Jako że nie mam u siebie tego programu, szybko przerzuciłam się na oglądanie online, początkowo z postanowieniem, że dalej będę oglądać jeden odcinek tygodniowo. Pamiętniki tak mnie jednak wciągnęły, że szybko nadrobiłam wszystkie odcinki i w końcu mogłam oglądać na bieżąco, razem z innymi z tego forum :D Jak sobie pomyślę, że miałabym teraz kończyć w tv oglądanie pierwszego sezonu, podczas gdy w rzeczywistości kończy się sezon drugi i wszyscy na forum o tym rozprawiają... niee, nie wytrzymałabym ;) Ale najważniejszy powód, dla którego wolę oglądać w necie, to brak lektora. Uważam, jak wiele innych osób, że ten serial wiele traci, kiedy ogląda się go z lektorem. Tłumaczenie zazwyczaj jest, hmm, pobieżne, a to mnie denerwuje najbardziej. Lektor nie może sobie pozwolić, żeby tłumaczyć wszystko dokładnie, bo zwyczajnie nie nadążyłby za aktorami. W ten sposób wiele tekstów traci swój sens, a zwłaszcza genialne teksty Damona, które w tłumaczeniu lektora nie są tak zabawne. Wolę słyszeć głosy aktorów, sposób w jaki mówią, bo to nadaje cały wydźwięk wypowiedzi. Chociażby teksty Damona są zabawne w dużej mierze dzięki temu, w jaki sposób je wypowiada (plus mimika ;)). Dlatego lektorowi mówię stanowcze NIE.

ocenił(a) serial na 4
brawur

zgadzam się w 100 % ;)

ocenił(a) serial na 8

Oglądam w internecie. Wynika to z prostego faktu, że gdzieś w styczniu hurtowo nadrobiłam pierwszy sezon (nie ma to jak brak silnej woli). Początkowe odcinki oglądałam jednak z lektorem, do którego szczerze mówiąc nic nie mam i nigdy nie miałam. Co najwyżej może mi się nie podobać głos po niektórych (np. filmy z tele 5 mają fatalnego czytacza), ale po za tym uważam to za coś bardzo wygodnego, w sam raz dla takich leni jak ja. Obecnie, co prawda oglądam z napisami. I też jest dobrze. ^^

ocenił(a) serial na 10

Ja oglądam w internecie oczywiście z napisami.
Obejrzałąm jeden odcinek z lektorem i byłam strasznie zawiedziona...:D
Co piątek ściągam sobie nowy odcinek i już nie mogę doczekać się następnego...^^

użytkownik usunięty

Tak, wy oglądacie w internecie na bieżąco, ale teraz będziecie musieli czekać na nowe odcinki 4 miesiące(!), a ja będę sobie w tym czasie oglądał sezon 2;p

użytkownik usunięty

Ale za to jesteśmy na bieżąco :P
Wolę poczekać 4 miesiące, ale za to słyszeć dokładnie każdy tekst wypowiedziany przez aktorów ;)

ocenił(a) serial na 8

Zgadzam się:)) Warto czekać na 3 sezon:))

użytkownik usunięty
AkkarinLove

Poza tym po odcinku finałowym to aż fajnie tak oczekiwać :D

ocenił(a) serial na 8

Ja osobiście ogladam na bieżąco w internecie:)) Bo po prostu nie chce mi się czekać aż dadzą w telewizji, co pewnie nie będzie prędko:/ Zawsze w piatek siadam i oglądam:)) Jestem po prostu uzależniona od tego serialu...A jeśli chodzi o ksiązki o tym samym tytule to za bardzo nie przepadam, bowiem po obejrzeniu paru pierwszyc odcinków TVD w 2009 to sięgnełam tak z ciekawości do książki i przeczytałam tylko jedna częśc, ale mi sie wydaje że jest zupełnie w innym klimacie niz serial, który jest nieprześcigniony!!!;)))

Ostatnio jak zaczęli dawac na tvn to chciałam tak sobie obejrzec bo już pozapominalam trochę co sie działo w 1 sezonie, bo jak juz napisałam oglądałm go z rok temu, natomiast oglądając z lektorem to nie mogłam wytrzymać i poszłam do komputera i włączyłam sobie z napisami...Masakara jakas...

użytkownik usunięty
AkkarinLove

Ja sobie ściągałam każdy odcinek po kolei, w każdej chwili mogę oglądać ulubione fragmenty xD
Zastanawiałam się nad zakupieniem DVD 1 sezonu, ale trochę kosztuje bo ok. 130 zł ^^

Ja właśnie się zaopatrzyłam w DVD (pierwszy raz kupiłam serial na DVD, tak BTW). I mam już sprawdzony taki trick - zamawiam w empiku przez internet i jako formę dostawy wybieram odbiór w salonie - za przesyłkę się nie płaci i często wychodzi taniej, niż normalnie ;) Na TVD zaoszczędziłam 13 zł, a to praktycznie 1/10 ceny ;)

użytkownik usunięty
Evarini

Heh, ja już dawno mam tam założone konto i poluję na okazje:P Kilka miesięcy temu kupiłam soundtrack do Sweeny'a Todda za około 25 zł podczas gdy na półce leżał ten sam egzemplarz za 60 ^^ Ale w empiku kupuję tylko po cenach promocyjnych. Po płyty i filmy zawsze chodzę do Saturna. Nowości są zawsze o 10 zł taniej od tych w empiku, a nawet po zniżce empik. com i tak nie opłaca się tam kupować.