PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122257
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Po s6 myślałam, że s7 będzie jeszcze gorszy i tak naprawdę obejrzałam 7x01 tylko z sentymentu, ciekawości. Teraz po tych 9 odcinkach mogę polwiedzieć, że był o wiele lepszy niz s6. Dawno tak nie czekałam na kolejne odcinki. Co prawda sezon ma wiele minusów (kiepskie czarn charaktery, ciąża Caro) i przez brak Niny mam wrażenie, że jest to zupełnie inna historia, ale myślę, ze właśnie takie odświeżenie wyszło im na dobre. Defan jest naprawdę super, uwielbiam nową postać - Valerie, a skoki w przyszłość to te sceny, na które czekam najbardziej. Półfinał był wg mnie zaskakujący i mimo, że wiem, iż bracia nie mogą tak sobie po prostu umrzeć i już nie wracać, to nie mogę się doczekać kolejnego odcinka :) A Wy co myślicie o tym sezonie?

ocenił(a) serial na 9
LadyCarmel500

mi się też bardzo podoba :> czasem brakuje mi Eleny, ale tylko ze wzgl na Damona xd Val jest mega, skoki w przyszłośc też są super, a ta ciąża Caroline w ogóle mi się nie podoba. Ogólnie jakaś słaba ta postać teraz, ze Stefkiem marnie wyglądają xd

ocenił(a) serial na 8
Tibby1996

Ja w s6 byłam za Steroline, a teraz modlę się, żeby po zerwaniu Stefan nie wracał do Caro, tylko został z Val :D

LadyCarmel500

A dla mnie Val jest w miarę ok, ale nie jara mnie to, że będzie ze Stefanem. Stefan z Caroliną również mnie nie zachwycają (wolałam ich jako przyjaciół, to był naprawę fajne). Dlatego sama już nie wiem z kim widziałabym Stefana, bo w sumie nie widzę nikogo takiego :D Może z Val to się zmieni u mnie, zobaczymy. A co do Eleny, to też mi jej brakuje, ale właśnie dla Damona. Nie chcę aby był z kimś innym, może to już mój charakter :) Ogólne ten sezon bardzo mnie wkręcił, ale zaczął mnie już irytować, bo widzę, że wadzili kolejny problem do rozwiązania czyli dwaj bracia uziemieni. No ale może to być ciekawsze z tego względu, że już sami bracia nie będą brali udziału w ratowaniu (czyli okaże się kto weźmie się za ratunek) no i oczekuję fajnej zmiany po powrocie z cierpień obydwu braci ;D Może Stefcio oszaleje i będzie zły :DDDD Kto wie. Oglądać dalej będę, ale już te dwie lesbijki mam po dziurki w nosie i tak samo sprawę z Julinanem, który jest marną kopią Klausa, którego mi już brakuje :D Mógłby znów zawrócić w głowie Caroline. Ale przyznam szczerze, że nie oglądam Originals, więc nie wiem jak wygląda sytuacja z Klausem :>

ocenił(a) serial na 8
Melchan

Klaus w TO to zupełnie inna postać niż Klaus z TVD, wg mnie niestety :(
Julian mnie co najwyżej irytuje, a lesbijki są tam chyba tylko po to, żeby promować tolerancję :/

LadyCarmel500

zgadzam się z lesbijkami :<