Jestem w szoku, że Damon zamierza być człowiekiem. Nie wiem, co Plec bierze, kiedy pisze scenariusze, ale powinna pamiętać o poprzednich odcinkach, a zwłaszcza z tym, co stało się z Katherine, gdy stała się człowiekiem - ona zaczęła się szybko sypać, starzeć, wręcz umierać z dnia na dzień. I co? Niby z Damonem nie działoby się to samo? Przecież on jest kurna za stary, by wrócić do ludzkiego życia, więc też powinien się rozpadać, jeśli to zrobi. I dziwię się, że podejmując taką decyzję, nie pamięta, co działo się z Katherine.
Było to już mówione setki razy na wszystkich forach, że Katherine zestarzała się tak szybko, bo Silas wypił z niej to lekarstwo. Podobno Plec pisała to na Twitterze (nie wiem, nie czytałam osobiście). Gdyby Damon wziął to lekarstwo, to zacząłby się starzeć od tego momentu.
Stefan w odcinku 6x21, jak pojechali do tego domu, mówił coś w stylu, że gdyby Damon stał się człowiekiem, to nie mógłby wiedzieć, gdzie ten mieszka z Eleną, bo ktoś mógłby go wykorzystać do tego, żeby zdradzić mu położenie jego i Eleny, a Damon miałby w swoich żyłach lekarstwo, ten ktoś mógłby go wtedy go pozbawić i zamienić w ponad 170-letnie ciało.
Dowcip polega na tym, że całego forum Vampire Diaries nie odwiedzam tutaj już od bardzo, ale to naprawdę bardzo dawna, więc siłą rzeczy, musiałam przegapić tamto tłumaczenie dotyczące lekarstwa.