Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Witam
Zastanawiam sie czy nie zacząć oglądać tego serialu. Czy to coś podobnego do True
Blood? TB ogladałem i dość wciągające chociaż czasem zbyt baśniowe. Nie szukam raczej
romansidła dla nastolatek a czegoś z ciekawszym scenariuszem i dobrymi wątkami.

ocenił(a) serial na 10
Brat_Dextera

Pamiętniki Wampirów i czystą krew łączy tylko tyle, że i tu i tu występują wampiry. Ja osobiście polecam jednak obejrzeć, bo pomimo miłości między głównymi bohaterami reszta akcji jest raczej ciekawa i zgrana. Jeśli to cię nie przekonuje to warto obejrzeć choćby ze względu na jednego bohatera - Damona, a na pewno nie pożałujesz :P

użytkownik usunięty
Brat_Dextera

Więc zacznij, ale nie zrażaj się na początku i nie wystawiaj negatywnych komentarzy zbyt po
chopnie bo serial się rozkręca z odcinka na odcinek. Drugi sezon jest o wiele lepszy, postacie które w pierwszym miały małe role pokazują na coś ich stać:) Ponieważ oglądałam TB to mogę ci powiedzieć, że wolę bardziej VD bo choć lubię oba seriale to jednak TB czasem jest strasznie komiczne i zagmatwane.

Brat_Dextera

Choć nie jestem fanką obu seriali (a seriale ogólnie uwielbiam, więc wszystkim daje szanse) to do gustu o wiele bardziej przypadł mi True Blood. Przyznaję, niekiedy jest komiczny, ale jest krwawy i pełno w nim akcji. VD jest nieco nudny i przewidywalny.
Ale zgadzam się z megaami - warto obejrzeć chociaż jeden odcinek ze względu na Damona, to on podtrzymuje poziom serialu.