Hej już od dluższego czasu rozmyślam o ostatnim odcinku i tych bohaterach i tak sobie myślę co tak dokładnie czuł Damon do Rose, bo odwrotnie to myślę, że w jakimś małym stopniu Rose kochała Damona, nie tylko jak przyjaciela, ale co czuł Damon do Rose?
Ogólnie wiem, że nie kochał jej tak jak Eleny czy Katheriny (a szkoda :( ) ale miałam nadzieje, że nie wiem czy kochał, ale traktował ją jako bliską przyjaciółkę, na której jednak mu zależało. I te wszystkie gesty co do niej jak uratował jej życie (scena z wybitą szybą) i rozwomy, jakoś miałam nadzieje, że cośtam ona staje się dla niego bliższa od innych gościnnych postaci w serialu. Ale w 12 odcinku, Damon cały czas zaprzeczał, że nic a nic nie czuje do Rose, w końcu przyznał się do tego, że opiekuje się nią tylko z poczucia winy, że to on miał umrzeć. A w końcu to on stał się dla Rose po śmierci Trevora tą bliską osobą. Myślicie, że to tylko z jednej strony, a może Damon kłamał mówiąc że to tylko poczucie winy. Jakie jest wasze zdanie??
Myślę, że Rose była jego bratnią duszą. Tak jak on starała się " wyłączyc uczucia", gdy do czegoś zmierzała była bezwzględna, ale też kiedys kogoś kochała i straciła. Poza tym tylko ona dokładnie wiedziała co Damon czuje do Eleny.
zgadzam się z tobą :) ale co Damon czuł konkretnie do Rose, czy naprawdę w 12 odcinku opiekował się nia tylko z poczucia winy? Bo najpierw powiedział to przy Elenie, a później przy tym samochodzie (ostatnia scena) gdy mówił jakby dlaczego jest zły tearz to nie wspomniał nic o Rose tylko o Elenie czyli jakby Rose calkowicie zapomniał i naprawdę robił to z poczucia winy wczesniej.
Moim zdaniem Damonowi podobała się Rose ... ale i czuł poczucie winy z powody jej rany na plecach ... ale wątpię żeby ją kochał w jego serduszku jest miejsce tylko dla jednej osoby czyli Eleny ... teraz sobie też tak myślę że on nawet tak nie kochał Katheriny ... ona go i Stefana tylko wykorzystywała i była bezduszna nie to co Elena ;))
ja od bardzo dawno kibicowałam temu by Damon był z Eleną a teraz po 12 odcinku mój pogląd sie zmienił...
uważam teraz że po tych wszystkim co Damon zrobił dla Eleny a ona go tylko odpychała, Teraz po tym odcinku ona na neigo nie zasluguje.
Ten odcinek pokazał nam jaki Damon jest naprawde i to jak bardzo musi cierpieć przez co jest taki jaki jest, taki żeby do wszystko ukryć;)
Elena przy Damonie jest mdła, nie szanuje uczuć Damona