Od jakiegoś czasu zbieram się, aby obejrzeć ten serial, jednak za każdym razem mam pewne wahania co do tego. Może Wam uda się mnie jakoś do tego przekonać? Po prostu obawiam się schematycznej fabuły, płytkich bohaterów (a w szczególności bohaterek :P) - serial musi więc być dla mnie sprawdzony. Dlatego proszę Was, abyście przedstawili mi pozytywne (oczywiście jak i negatywne) strony tego serialu. Za odpowiedzi i pomoc z góry bardzo serdecznie dziękuję :)
Nie uważam, aby bohaterowie byli płytcy. Moim zdaniem są idealnie dobrani do swoich postaci, świetnie odgrywają role, nie wyobrażam sobie innego Damona, Stefana czy Eleny. Plusami serialu jest akcja, jest zrobiony tak, że można naprawdę się zaskoczyć, każdy odcinek kończy się tak, że aż skręca (przynajmniej ja tak miałam ;p) żeby obejrzeć kolejny i kolejny... :) Kolejnym plusem jest też soundtrack! Piosenki świetnie dobrane do scen, aż się łza kręci w oku... Ale o tym są inne wątki, poczytaj :) Serial na pewno nie zawiedzie!! Polecam! Polecam również książki. Właśnie przed chwilą skończyłam "Szał" (3 cz.) i... na końcu się popłakałam... :( :)
Serial jest wart obejrzenia:) pierwsze odcinki mogą Cię zniechęcić,ale nie rezygnuj bo potem jest już tylko lepiej. Każdy następny odcinek jest lepszy od poprzedniego. Super akcja, zaskoczenie....i aktorzy:) Co do gry aktorów są rózne opinie (szczególnie jeśli chodzi o Ninę-Elenę),ale ja uważam że każdy z nich poradził sobie bardzo dobrze ze swoją postacią.
Jeśli chodzi o książki to mnie się podobały (poza 1 częścią- nudnawa), na pewno są inne niż serial. Dużo osób źle ocenia książki, ale ja uważam, że są godne przeczytania, autorka zaszalała:)
Książki są całkiem inne, gdzieś już tutaj pisałam, że łączy tylko ogólna fabuła, imiona bohaterów i nie wiem co jeszcze... Jakieś drobne szczególiki... Ale charaktery, wygląd, nawet nazwa miasta, sytuacje odmienne ;]
A więc po prostu muszę się zabrać za oglądanie serialu :D Po książkę może chwycę, ale to dopiero w wakacje :P Dziękuję za odpowiedzi.
serial trzeba obejrzeć koniecznie. ;) ja, możemy pomyślicie, że jestem walnięta, ale oglądam już 3 raz od nowa Pamiętniki. ;)
właśnie ogladałam 7 odcinek... na końcówce się prawie popłakałam. ;)
Nie dziwię się, ja po 3 dniach zaczęłam oglądać z koleżanką jeszcze raz, ale obejrzałam tylko 2 pierwsze i dwa ostatnie :) (powody osobiste uniemozliwiły regularny seans...) ale nawet przy 4 odcinkach miaam wysokie ciśnienie :) Ten serial naprawdę jest Zajebisty! :)
Serial ten nie jest zbyt ambitny, gra aktorska z pewnością nie poraża, ale i tak nie wypada aż tak źle na tle innych amerykańskich seriali. Jest dosyć przyjemny estetycznie, można sobie popatrzeć. Bohaterowie nie są zupełnie płytcy, aczkolwiek niewielu jest godnych pochwały. Elena i Stefan są czasami naprawdę beznadziejni, ale nie zawsze. No i Damon wszystko naprawia ^^. Naprawdę aż sama się dziwię, że ja - której bardzo, ale to bardzo mało seriali się podoba, bo większość to kompletne dna - obejrzałam to dwa razy. Głównie dla Damona, ale nie tylko. W każdym razie, jeśli spodziewasz się ambitnego serialu o głębszych treściach, to się zawiedziesz. Jeśli miłej, bezmyślnej rozrywki i fajnego faceta w tle, to znajdziesz to, czego potrzebujesz ^^.
A książki nie da się czytać. Próbowałam. W porównaniu z nią serial jest istnym majstersztykiem.
Miłego oglądania ;).
Dzięki za wypowiedź :D W tym momencie ambitny serial to ostatnie czego potrzebuję. Muszę się lekko odmóżdżyć po sesji, ale nie na tyle, aby całkowicie zgłupieć :P Nie chciałam po prostu trafić na drugi "Zmierzch". Lubię tematy wampirów, ale coś ostatnio nasze krwiożercze potwory trochę złagodniały za sprawą producentów, którzy usilnie próbują łamać ich stereotyp (wampiry NIE błyszczą się na słońcu!). W takim bądź razie z czystym sumieniem i dużą satysfakcją biorę się za ten serial ^__^
Nie zgodzę się z Tobą... Czytałam o średnich lub złych opiniach na temat książki, koleżanka zaczęła, ale nie skończyła. Pomyślałam - zobaczę co to i w ogóle :) I zaskoczyłam się trochę. Całkiem odmienne niż serial, ale przyjemne. Uważam, że warto przeczytać.
ja książkę zaczęłam czytać już i jak dla mnie to taka sobie, mam wrażenie że czytam zupełnie inną książke, jedyne co się jak na razie zgadza to imiona bohaterów [ i to nie wszystkie...] i jest według mnie napisana trochę tak chaotycznie, bo jak czytam to czasem się nie zorientuję kiedy opis przejdzie już do jakiejś innej sceny lub innej osoby, nawet Zmierzch już mi się lepiej czytało..
Ja ogladałam ten serial tylko raz. Ale Nadia ma sporo racji, jednak w wielu kwestia przesadza.
I serial jest w porządku.
Rozumiem, że te obawy masz po obejrzeniu Zmierzchu, bo innego wytłumaczenia nie widzę. Postaciom Pamiętników jak najdalej od bezpciowości. Są wyraziści, ich emocje naprawdę się widzi i przeżywa. Fabuła ogólnie ciekawa, często trzymająca w napięciu i zabawna (głownie dzięki scenom w których gra Damon). Jeżeli jesteś nastolatką lubiącą po prostu coś fajnego obejrzeć, to to nie powinno Cię zawieść.
serial jest genialny, a wszystko co trzeba chyba już napisano, więc tylko dodam swój głos, że warto :)
Przyznam szczerze, że serial wciąga i to bardzo. Postać Damona - świetnie wykreowana (a dziwiłam się, czemu tak wszyscy się nad nim rozpływają). No cóż mogę powiedzieć: oglądam dalej :) Może nastolatką już nie jestem (fakt, że od niedawna, ale zawsze jednak ta myśl sprawia, że czuję się staro), ale może warto powrócić do takich historii od czasu do czasu.
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Pytanie,1360416
tu masz wiele odpowiedzi.