Zabrałam się po raz wtóry za Pamietniki. Na razie obejrzałam dwa odcinki pierwszego sezonu. Czy każdy odcinek kończy się bądź zaczyna pisaniem Eleny i Sefana (dżyzas...) w pamiętniku? Nie wyrabiam jak słyszę ich wypociny. Podobny motyw był w Roswell, ale zapiski Liz Parker wydawały się ciekawsze. Tutaj są tak rzewne i pseudointelektualne, że trudno ścierprieć. Na razie tylko wybryki Damona ratują ten serial.
Poniekąd owszem. ;) Skónczył się White Collar więc mam jakby wolny timeslot na nowy serial. :) A w sumie od dawna nie widziałam nic nowego poza Suits, a ten ma tylko 8 odcinków na razie.
Suits jest fantastyczny. :) Dzisiaj kolejny odcinek o ile się nie mylę, dopiero zaczynam oglądać na bieżąco.
Swoją drogą ciekawe jak przetłumaczą tytuł, kiedy przyjdzie na to czas. Mamy już "Białe kołnierzyki", czy dołączą do tego "Garnitury"? ;D
tez sie zastanawialam nad tym ostatnio. znajac naszych tlumaczy to zapewne z czyms takim wyskocza.
ja tez dopiero zaczynam byc na biezaco z tym serialem. mam nadzieje, ze bedzie 2 sezon :)
Już ogłoszono oficjalnie, że drugi sezon powstanie - zamówiono 16 odcinków. :) Muszę sie wstawić za tłumaczami (a sama jestem tłumaczką ;) że jeśli o tytuły chodzi, głównie filmów i seriali, to tutaj decyduje dystrybutor i tłumacz niewiele może mieć do powiedzenia, nawet jeśli będzie się wykłócał o trafniejszą opcję. Kwestie finansowe są na pierwszym planie, chociaż np. wyżej wspomniane "Białe kołnierzyki" nie wydają mi się tytułem zachęcającym do obejrzenia serialu...
Przepraszam, że się wtrącę, ale nie mogę się powstrzymać :D
Jesteś tłumaczką, mówisz? :D A jeśli mogę zapytać, to gdzie? Jestem ciekawa, bo to mój przyszły zawód jest (jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem ;) ).
nie sledze wiesci o tym serialu wiec bardzo sie ciesze, ze bedzie 2 sezon :))) zdecydowanie zasluguje na to.
Drugi sezon na bank Cię wciągnie:) Ja też muszę zrobić powtórkę z rozrywki i poprzypominać sobie przed 3 upragnionym sezonem:D
Ta formuła pojawia się jedynie w pierwszych odcinkach. Nazwa ,,Pamiętniki'' pochodzi po prostu od książki i wydaje mi się ,że dlatego musieli w jakiś sposób do niej nawiązać.
Omiń pierwsze 4,5 odcinków, potem już jest dobrze:D Nie ma kruka, Elena i Stefan nadal się miziają ale nie piszą o tym w pamiętniczkach a akcja się rozwija:D Do tego pojawiają się ciekawe postacie, a co najważniejsze- jest dużo Damona:D
No właśnie o co chodzi z tym krukiem? To jakiś zwierzaczek Damona? xD I jak on tą mgiełkę robi?
A co miał chomik za nim chodzic?:P Miało byc mrocznie, wyszlo tandetnie więc się go pozbędą:D W ciekawy sposób;P
Uff! Dobrze, że te sentymentalne zapiski wkrótce się skończą. Postanowiłam,że dobiję przynajmniej do połowy pierwszego sezonu, jak mnie nie wciągnie to trudno. :/
jeśli chodzi o pierwsze odcinki to się na początku trochę załamałam i zrezygnowałam na pare tygodni, ale potem,gdy Elena dowie się o wampirach już z górki, wciąga po uszy. A o 2 serii nie wspomnę :) 12 odcinków w 2 dni to chyba wystarczająca dowód na to, że WCIĄGA. Ale gusta są różne. Jednym może się podobać, drugim nie. Jednak z czystym sumieniem mogę Pamiętniki polecić. Napisz jeśli się do nich przekonasz :D
Tak więc jestem po całych dwóch sezonach już i mogę stwierdzić, że serial rzeczywiście mnie wciągnął. Pod koniec 1 serii i w 2 dużo się dzieje, są interesujace zwroty akcji. Moja ogólna ocena serialu się podniosła, ale...
O ile zawsze lepiej mi się ogląda film lub serial, gdy jest wątek romantyczny to tutaj po prostu ziewam na Elenę i Stefana. Staję się więc chyba automatycznie shipperką Elena/Damon, ale przy tej świętoszce traci cały swój charakterek bad boya.
Po drugie, może za bardzo się przyzwyczaiłam do konwencji z True Blood, ale średnio mi się podoba, że wampirki chodzą po słoneczku dzięki magicznym pierścieniom. A już w ogóle, że i bez pierścieni moga sobie chodzić w mieszkaniu w dzień bez uszczerbku na zdrowiu to po prostu nielogiczność. Promienie słoneczne przenikają przecież przez szyby...
No i robią wampiry na prawo i lewo praktycznie. O, i jeszcze picie krwi zwierzątek... A myślałam, że to tylko w Zmierzchu.
Tak więc, przyjemnie się ogląda, ale nie zachwyca.
"Tak więc, przyjemnie się ogląda, ale nie zachwyca."
No zawsze coś, bałam się że milkaway zjedziesz VD doszczętnie...
A tu taka najs suprajsXD
Ała, czemu tak mocno?!XD
No wrócę wrócę Bejbe, niech Ci się nie dłuży.
Jak po 15 zacznę piać nad Józkiem to będziesz mieć mnie serdecznie dosyć i każesz mi spildalacXD
Pff jeżyk to przeżytek :D
Teraz nie dostaniesz naklejki słoneczka, tylko chmurkę, za swoje karygodne zachowanie :D
Jak me ślepia nie ujrzą Ciebie za 17 sekund na offtopie - zapomnij! :D
Dostaniesz chmurkę z piorunami łognistymi i siarczastymi :p
AAAAA!!!
Ajuto!!
Nie no, teraz to się ze strachu w gacie posikałamXD
Sorry, muszę iść je zmienićXD
Hehe, nie jest tak źle. ;) Akcja naprawdę ciekawie się rozwinęła. I serial jest mniej "cukierkowy" niż myślałam, oprócz postaci Eleny. Druga Bella praktycznie, gdyby nie to, że nie czekała ze Stefanem do nocy poślubnej. xDDD
Ale zapomniałam o jeszcze jednym zastrzeżniu - NIEZNISZCZALNE pierwsze wampiry? Że co? Że jak? Nie można się pozbyć nijak tego paskudztwa raz na zawsze? Nie kupuję tego, ale mogę przymknąć oko. ;)
Można :)
W przypadku Pierwotnych musi to być sztylet ze specjalnym popiołem. Wsadzasz to mu w serduszko i pyk - nie ma wampirka ;)
Znaczy on nie umarł... Nazwijmy to hibernacją :D Jak go się dobrze zakopie, to wtedy nikt go nie znajdzie i nie usunie sztyletu :p
Co do hybryd to jeszcze nie wiemy ;)
Pewnie Klausio wybuchnie od środka :D (wybacz White;) ) W końcu jest mieszanką dwóch zwaśnionych gatunków - to się nie może udać :D
Są w stanie zabić Pierwotnego? ;>
Coś ominęłam?
Klausa rozumiem, bo podczas przemiany był najsłabszy wtedy. Hm...
Elijah mówił, że każde nadnaturalne stworzenie musi mieć jakąś słabość, więc pewnie każdego Pierwotniaczka można zabić, jeśli ma się odpowiednią moc ;)
Na szczęście nie otaczają mnie Pierwotniaki, ani inne dziwne stworzonka, więc żadna Bonnie mi niepotrzebna :P
Pamiętam o tym sztylecie, ale to wysoce niedoskonałe rozwiązanie. ;) Czarownica ryzykuje własnym zyciem mocno więc też średnio. A ja bym chciała żeby na pył albo krwawe flaki ich rozniosło. xD
Pytanie - być może przeoczyłam w serialu - jak pierwotni stali się wampirami? Bo klątwa tylko ograniczyła im pole działania prawda?
Klątwy nie ma w ogóle przecież ;) Historii ich powstania jeszcze nie było, Elijah mówił, że to długa historia :) Pewnie poznamy ją w 3 sezonie.
Wybuchnie OD ŚRODKA??
Chlip, (dmucha w chusteczkę;) Ty nawet w żartach tak nie żartuj!XD
Jak już koniecznie Klausio musi zdychać, to żeby kipnął elegancko...hyhy.
Nawet nie wiesz, jak mnie ta ( oczywiście tymczasowa niestety;) niezniszczalność Pierwotnych cieszy...
Bo i Eliah wróci, i mój Klaus Wywrotowiec zdąży namieszać porządnie, zanim go ubiją niecnotyXD
Jeśli połowę policzysz od 11 odcinka to na pewno cię wciągnie:D Nie będzie tej całej wampirzej tandety- mgiełek, kruków, głupiej grzywki Damona:D
Ja o tych pamiętnikach w ogóle już zapomniałam i zaczyna mi nie pasować tytuł PAMIĘTNIKI Wampirów xD Także oglądaj dalej ;)