Daenerys śliczna jest,ale najbardziej mi pasowała z Khalem Drogo :( Raczej nie licz na wątek les z ich udziałem :P
Znalazłam film,za 33 minuty będzie ściągnięty(strasznie duży rozmiar,bo 1.37 giga)
Wiem, że nie, trudno... Od czego jest wyobraźnia ;D
O, to już dzisiaj sobie obejrzysz ten film? Ja zaraz biorę się za Albert Nobbs :)
No pomarzyć możesz.Jestem pewna,ze spokojnie możesz sobie taki związek wyobrazić ;)
Taki nocny seansik sobie zrobię.Jeszcze 19 minut czekania.
Alberta Nobbsa też mam w planie kiedyś obejrzeć.Koleżanka mi mówiła,ze dobry film,chociaż zdania na Filmwebie są podzielone(nie ufam opiniom wyrażanym na forach) to i tak z chęcią obejrzę w najbliższym czasie.
To co?Jutro wymieniamy się wrażeniami z filmów?
W tym filmie wątek homoseksualny jest, wiec stąd pewnie podział opinii ;p
Oczywiście, bardzo chętnie. Jeszcze czekam z obejrzeniem, jakoś tu się zgadałam i wyjść nie mogę ;D
Jak film się jednak nie spodoba to nie bij, dobrze? :)
Mnie nie przeszkadzają wątki homoseksualne(nie jestem żadnym homofobem,wyznaję zasadę,że miłość jest dla wszystkich),wręcz przeciwnie,filmy takie są ciekawsze,bo zawsze z wątkiem dramatycznym,lub przeważnie i zmuszają widza do przemyśleń.
Przepraszam,że byłam jedną z tych co Cię od filmu odciągnęła :p
Dlaczemu miałabym Cię bić?Możliwe jest,że mi się nie spodoba,a może wprost przeciwnie,urzeknie mnie ten film?Jutro Ci powiem :) Ale jak coś,to bez obaw,nie jestem agresywną osobą.
Widać, że homo Tobie nie przeszkadzają, inaczej ze mną byś nie pisała ;D
Jakoś same te filmy mi się trafiają, chyba jednak taka karma. Jedyna homoprodukcja, która jest totalną kupą dla mnie to serial The L Word. Okropny, zły zły zły.
Miałabyś mnie bić za stracony transfer na chomi ku np ;D
W tym filmie też jest dużo homo, w ogóle Glam rock, to była rewolucja seksualna i o tym głównie jest :)
Nie mogłabym kogoś dyskryminować ze względu na jego orientację seksualną.Osoby homo są dla mnie na równi z hetero,zresztą na rozdzielam ludzi na kategorie.
TLW widziałam kilka odcinków i mogę tylko powiedzieć,że troszkę przerysowany jest ten serial.Tak trochę jak bajka(jeśli wiesz co mam na myśli)w realnym świecie nie mają ludzie homo aż tak dobrze jak w tym serialu i dlatego on do mnie nie przemawia za bardzo.Ale może jeszcze kiedyś obejrzę go do końca,zobaczę.
Transfer rzecz nabyta.Najwyżej wyślę smsa i sobie doładuję znów gdy będę potrzebować,to żaden problem dla mnie,więc luz ;)
Tajemnica Brokeback Mountain mi się bardzo podobała,więc może z Idolem będzie podobnie.
Miło czytać takie wypowiedzi. Coś innego, normalnego od "wynaturzeniach i zboczeńcach" :) Nie rusza mnie to, w sumie śmieszy :)
Ja akurat nie lubię TLW, bo to typowe amerykańskie związki. Znamy się 5 minut i już wielka miłość. Poza tym same bzykanie tam za przeproszeniem, ciekawe komu miało to służyć ;) Nic wartościowego tam nie ma dla mnie. Żeby chociaż był zabawny, ale też nie. Tylko momentami. I strasznie nie podoba mi się jak osoby homo tam są przedstawione. Dokładnie tak, jak więszkośc sobie wyobraża - tylko seks im w głowie, bo przecież homosiom tylko o to chodzi, uczuć oni absolutnie nie mają. Cholernie mnie to denerwuje, że wszystko sprowadza się do seksu w tym całym homoseksualiźmie, jakby tylko to istniało :/
Po prostu jestem otwarta na świat i na innych ludzi,a do tego jestem też osobą tolerancyjną i wyznaję zasadę ''żyj i daj żyć innym''.Miłość ludzi homoseksualnych jest taka sama jak ludzi hetero z tą małą różnicą,że nie mogą oni spłodzić potomków(ze sobą oczywiście).Jeśli osoby hetero maja prawo do własnego szczęścia,do miłości,to dlaczego ludzi e homo mieliby tegoż właśnie przywileju nie mieć?Komu to przeszkadza?Podejrzewam,ze minie jeszcze wiele lat nim w naszym katolickim kraju ludzie zaczną być bardziej otwarci i tolerancyjni.
Zgadzam się z Twoją opinią na temat TLW.Chyba jest to serial zrobiony pod męską heteroseksualną widownię,by faceci cieszyli oko oglądając''dwie całujące się i miziające laski''.Jest top dla mnie tym bardziej dziwne,że serial ten robiła lesbijka,ale cóż,pewnie miała takie postawione wymogi przez producentów,serial nastawiony na komercję,tak by się sprzedał jak najlepiej.Pewnie dlatego też jest taki zakłamany.
Wrócę szybko do filmu Albert Nobbs, bo właśnie zaczęłam, a już na początku kogo mamy? Króla Henryka i Katarzynę Aragońską ;D
Nietolerancja jest spora w naszym kraju. Sama jej jednak aż tak nie doświadczyłam. Może trochę w gimnazjum, ale ja się nie pozwalam obrażać, więc długo to nie trwało ;p Z doświadczenia wiem, że ta "nietolerancja" jest u osób, które nie mają znajomych homoseksualistów. Jednak, gdy się dowiadują, że ich dobra znajomy/znajoma mają taką orientację, jakoś nagle im nietolerancja znika ;)
Ludziom brak empatii i wyobraźni, większości niestety. Wyobrażają sobie jakieś zboczone stworzenie, chętnych wszystkich zgwałcić, zamiast pomyśleć, że to taki sam człowiek jak "ja", który kocha i chce być równie kochany ;)
A to jesteś wyoutowana w życiu realnym też nie tylko w sieci? Super,brawa dla Ciebie,że żyjesz w zgodzie sama z sobą :)
Dzieciaki w szkole potrafią być nietolerancyjni,ale to wina jest złego wychowania,na szczęście my, niektórzy nauczyciele(no przynajmniej tacy jak ja)staramy się to zmieniać.Potrwa to jeszcze długi czas.Jest jeszcze kwestia starszego społeczeństwa,które jest bardzo ''zacofane w tej kwestii''.Moich rodziców musiałam dość długo uświadamiać,że ludzie homo nie wyrządzają nikomu krzywdy i że maja takie same prawo do szczęścia jak my hetero i że homoseksualizm nie jest chorobą,ze był od zawsze na świecie i będzie.Udało mi się,ale odpuściłam sobie nawracanie wujków i cioć :D
Kolejny powód by jak najszybciej obejrzeć Alberta Nobbsa :) Postać Katarzyny Aragońskiej też mi się podobała w Tudorach.
Wyoutowana to za duże słowo. Generalnie nie obnoszę się z tym, ale jest wiele osób które wiedzą o mnie. Same się domyślają i pytają, a mi nic nie zostaje zrobić jak tylko przyznać rację :) Najgorzej z rodziną. Kiedyś się dowiedzą, teraz nie jestem na to gotowa. Muszę stać się kobietą niezależną, wtedy im powiem. Różowo nie będzie, wiem o tym, bo są nietolerancyjni,trudno. Przecież nie znajdę sobie męża i nie urodzę gromadki dzieci by ich uszczęśliwić :)
Jesteś nauczycielką? Właśnie osobom homoseksualnym najgorzej jest w szkole, za młodych lat generalnie rzecz ujmując. Ja jestem już zdecydowanie za stara na oszukiwanie, że prawda jest inna i lubię chłopców :) W gimnazjum tak mówiłam i tylko mówiłam, bo o dziwo nigdy nie byłam zdesperowana by posunąć się do czynów ;)
Im człowiek starszy tym mniej się boi i nie przejmuje opinią innych, ja tak mam bynajmniej :)
Obejrzę do końca, bynajmniej się postaram. :P Lubię Katarzynę i spodobał mi się odcinek ten z zarazą.
Gra aktorska - moim zdaniem super, bo Anny w jej wykonaniu nie trawię (a w GoT mimo krótkiej roli postać na + :) ) Wygląd - nie mam konkretnego zdania - raz mnie zachwyca w niektórych ujęciach, innym razem nie. :) Postać - cóż ... w końcu to Anna Boleyn ....
A ja uwielbiam ją w roli Anny Boleyn :D Ech, jestem w niej nieszczęśliwie zakochana, ale nikomu o tym nie mów :(
No ej, oglądam 6 sezon :D Jak na mnie - to rekord swojej oglądalności pobiłam ( z moim tempem oglądania :D )
No wiesz, ale potem był Internat, TB, Nikita.... :D Chodzi mi o to tempo, że 2 sezon zaczęłam po 20 czerwca a teraz jestem już na 6. :D
Jestem na 15 odcinku. Przez Comic-Con nie mam czasu na seriale :D Wczoraj dopiero nadrobiłam odcinek TB z tamtego tygodnia, a dzisiaj już mam kolejny :D Do tego mam zaległy odcinek PLL :D Normalnie nie wierzę :D
o, to 1x16 przed Tobą <3
Ja nie mam żadnych zaległości, bo nie oglądam teraz w sumie żadnego serialu, oprócz PLL.
:****************************
No właśnie tak myślę o tym :P Chociaż przy Lostach to wolę się poświęcić tylko im :)
Przeleciałam trochę forum, zapomniałam że był Comic con, ale widzę że chyba nic ciekawego nie powiedzieli. A promo tez nie jest tak emocjonujące jak Damon bez ręcznika, a chyba to pokazali rok temu:P
Biedny Ian. Plec przecież... wybaczcie muszę to napisać: jest tak brzydką i wstrętną babą, że ja przy niej czuję się jak Miss świata.