PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121977
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak w temacie ;)

Madame_7

2 sezon Borgiów jest świetny:) Pierwszy mi się nie podobał, bo miałam zbyt wysokie oczekiwania przez książkę "Rodzina Borgiów" :P

Rainn

Koleżanka tym samym mnie zachęca właśnie, że 2 jest super. Tylko jak ja mam do niego dojść? :D Odcinki 50 minutowe oglądałam w 5 minut, potrafisz tak?:D

Madame_7

The Borgias nudny trochę jest,ale zmęczyłam te dwa sezony i wystawiłam 7 za wspaniałą grę aktorską Jeremy'go Irons'a.Gdyby nie on,to pewnie odpuściłabym sobie ten serial.

minona291

To ten, który gra papieża?

Madame_7

Właśnie ten.Świetny jest.

minona291

Dość charyzmatyczny facet :) On chyba grał w Casanovie, właśnie miałam to sprawdzić :D Dziękii :D

Madame_7

Grał tam.Ale ma wiele innych fajnych kreacji które warto zobaczyć.To jeden z mych ulubionych aktorów.

minona291

Poleć mi jakiś film :)

Madame_7

Lolita,Ukryte pragnienia,Druga prawda,Kochanica francuza.
Ja mam zamiar obejrzeć Chciwość,podobno też fajny film.

minona291

Wybiorę Lolitę, jakiś zachęcający tytuł ;D

Madame_7

Dobry i trudny film.Mam nadzieję,że nie będziesz zgorszona i podejdziesz na luzie do niego.

minona291

Trudny? O cholera, obym zrozumiała ;D

Madame_7

Zrozumiesz bankowo.Ja nie to miałam na myśli i nie chciałam Cię w żaden sposób urazić.Po prostu ktoś mógłby się poczuć zniesmaczony troszkę tym filmem,ale myślę,ze nie Ty.Zresztą sama ocenisz.

Madame_7

Haha :D Ale to tylko 9 odcinków. 9 nudnych godzin, dasz radę :D

Rainn

No nie wiem :( a jakbym przeszła bezpośrednio do 2 sezonu to dużo stracę?:D

Madame_7

Hmm ja nie pamiętam co się działo w pierwszym sezonie i oglądam teraz drugi, więc chyba możesz tak zrobić xDD

Rainn

A jest jakiś skrót, co było w 1 sezonie?:D

Madame_7

Jeśli pierwszy ominiesz,to nie będziesz wiedziała o co chodzi w drugim,więc radzę dalej przewijać,bo chociaż co nieco wyłapiesz :p

minona291

Dobra, sama sobie zrobię ten skrót ;D W sumie ja nie wiem, o co chodzi, a jestem po 4 odcinkach :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

A może Revenge??
Superancja.
Ja ostatnio się tak wkręciłam że masakra;)
I jeden z nielicznych, który od pierwszych scen mnie zaciekawił;)

WhiteDemon

Yeah, w końcu szanownie znalazłam gdzie mi odpisałaś :D Filmzjeb mógłby to jakoś ulepszyć, bo pokazuje tylko najnowszy post.
Revenge powiadasz? To jakaś świeżynka widzę. Ok zaznaczę. Zaraz idę walczyć z Borgiami...

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Powodzenia:))
Ja nadal nie mogę ruszyc z 4 odcinkiem Borgiów, co robic:P

WhiteDemon

Wiesz co? Rzuciłam w cholerę ten serial. Takie oglądanie jest bezsensu.
Miałam na liście Hot in Cleveland, więc jestem już po pilocie. Taka durnowata komedyjka :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

A co, przewijałaś??
Ja tak samo musiałam robic z 3 sezonem Spartacusa, tak mnie nudzili.

WhiteDemon

Cały czas przewijałam do 4 odcinka. Potem nastąpiła przerwa, gdyż oglądałam Merlina. Trwało to z jakieś 2-3 tygodnie. Koleżanka, z którą mam podobny gust jeśli chodzi o filmy itd, zapewniała, że 2 sezon jest świetny i mam oglądać. Niestety, nawet to nie pomogło, nie jestem w stanie, pieprzę tych Borgiów.
Spartacus akurat nigdy mnie nie nudził, więc nie miałam z nim problemu.
Za to OUAT owszem, jak Borgiowie. Nie ma, co się męczyć, oglądanie powinno sprawić przyjemność.

Madame_7

Ostatnie 2 odcinki były fajne, a w dzisiejszym odcinku wrócił Eric który się uśmiecha:P

alien_2

Na najnowszym właśnie się wynudziłam. Poprzedni był dobry. I tylko ten. Eric mnie nawet nudzi. Niestety ma u swego boku tego deBilla, nudny wątek z tym całym Zwierzchnictwem i wszystko jest złe :P Pam jest zdecydowanie na plus.

Madame_7

Pam jest za mało i lubiłam ją w parze z Erickiem. Scena jak ją uwolnił była ładna, ale nie podobają mi się konsekwencje:/
Idę na nowy odcinek Breaking bad bo w końcu jest:D

alien_2

Jest jej za mało, ale jak już się pojawi to odcinek należy do niej. Poza tym wyczuwam, że będzie coś między nią, a Tarą. Jedna jest lesbijką, druga jest bi, nie zostawią tak tego :P Cóż jakby Erica odciągnęli od tego obleśnego Billa, na pewno wyszłoby mu to na korzyść.
Nie znam tego serialu, ale miłego seansu.

użytkownik usunięty

http://img13.imageshack.us/img13/2564/tumblrlgslsjutd61qdz3mz.gif sain stefan

Aniołek :))

użytkownik usunięty

http://images4.fanpop.com/image/forum/79000/79173_1292674618369_full.jpg :D

Heloł :)
Oglądał ktoś Tudorów?
Blush, bombowy tumblr :D

Exis_26

Joł! :D Oglądałam:)

Rainn

Łots ap? :) Czy to się rozkręca? :) Czy wszystkie sezony są takie do bani jak 1? :)

Exis_26

Tudorki są super,wczoraj skończyłam oglądać i dziś mi ich brakuje :(

minona291

To oglądam dalej. :)

Exis_26

Naprawdę warto.Jeden z najlepszych seriali kostiumowych :)

minona291

Dzięki za opinię :)

minona291

Zamierzam obejrzeć jeszcze raz. Na horyzoncie nie ma innych wart obejrzenia, to miło sobie coś dobrego powtórzyć.

Madame_7

Pewnie za jakiś czas zrobię tak jak Ty.Serial jest cudowny.Te 38 odcinków obejrzałam w 4 dni.Henry&Anna Boleyn <3

minona291

Dokładnie. Nie widziałam lepszej i bardziej gorącej pary w serialu. W ogóle Meyers jest świetny, uwielbiam go. Dormer jako Anna Boleyn będzie w mej pamięci na zawsze :D

Madame_7

Oczywiście miałam na myśli 36 odcinków ;)
Jonathan jest świetny.Widziałam ostatnio z nim film ''Match Point'' i bardzo mi się spodobała jego gra. A co do Dormer,to pobiła mym zdaniem Natalie Portman w ''Kochanicach Króla''.Muszę obejrzeć ją jeszcze w innych kreacjach aktorskich :)

minona291

Oj tam, nie zauważyłam błędu ;D Wiesz, ja osobiście żałuję, że nie zrobili dalszych losów Tudorów, bo bardzo podobała mi się aktorka, która grała Marię :) Myślę, że mogło być ciekawie.
"Match point" bardzo grał mi na nerwach ;D Bardzo wyzywałam głównego bohatera, dawno tak nie miałam, film bardzo dobry. Jeśli chodzi o Meyersa to polecam bardzo film "Idol". "Shelter" jest również bardzo dobry, w sumie nie ma filmu, którego bym z nim nie lubiła (z tych co widziałam). Jeśli lubisz kostiumowe jak ja, to polecam "Vanity Fair". "Pozdrowienia z Paryża" typowe na odprężenie się. Taka durnowata strzelanka, ale rola Travolty warta uwagi ;D Jak chcesz posłuchać, jak Meyers śpiewa to oprócz "Idola" jest jeszcze "August Rush" :)
Jeśli chodzi o Dormer to nie ma filmów w sieci za wiele z jej udziałem ;p "Casanova" ostatni oglądałam, ale nie było jej tam za wiele. Szkoda.

Madame_7

O tak,Bloody Mary,jej historia byłaby ciekawa mimo krótkiego panowania.Za to Elżbieta 45 lat nosiła koronę.Również żałuję,że nie zdecydowali się na nakręcenie dalszych odcinków,bo dynastia przecież nie wygasła wraz ze śmiercią Henryka :(
Dzięki wielkie za polecenie tych kilku filmów,na pewno obejrzę,tylko najpierw muszę je upolować w sieci.
Film "Casanova" z Ledgerem widziałam kiedyś,ale w tej chwili nie mogę sobie skojarzyć roli Natalie w nim.Tak samo jak w GoT nie mogę sobie przypomnieć jej występu,w których odcinkach 2 sezonu wystąpiła.Chyba sobie zrobię małą powtórkę.

minona291

Właśnie, historia Tudorów jest jeszcze możliwa do opowiedzenia na różne sposoby.
A sam król Henryk to chciałby zapewne wyglądać jak Meyers ;D
Wszystkie filmy obejrzałam ns stronce kinomaniak. tv :) Oprócz Idola, musiałam pobrać, ale warto "złamać prawo" ;p
Dormer grała tą "zacną" Victorię, która zabawiała Casanovę pod stołem na balu maskowym ;D Wolę ją zdecydowanie w czarnych włosach. Ta kobieta ma w sobie coś takiego ach, że mi dech zapiera ;D Meyers również ;)

Madame_7

No właśnie ładnie ucharakteryzowali nam Meyersa w Tudorkach,że nawet jako 56 latek wyglądał atrakcyjnie,nie to co prawdziwy Henry,który był rudy i strasznie gruby u schyłku żywota ;)
Jakoś nie lubię niczego pobierać,ale skoro ma być warto,to okay,zrobię to,bo mnie zaciekawiłaś teraz.
A to taką małą rólkę tam miała nasza Natalie,nie przypomniałabym sobie,dzięki ;p

minona291

Moim zdaniem rola w "Idolu" jest świetna. Rolą jego życia pewnie był Henryk, a myślę że ta jest na drugim miejscu. Jak obejrzysz to daj znać, proszę :)
Dormer w Got niestety będzie miała sceny z tym Jofreyem :( Chyba będzie jego żoną bleh.

Madame_7

Okay,masz jak w banku.Idę szukać na chomiczku tego filmu.
Tylko nie dla tego skunksa Jofreya,szkoda jej.Ależ ten dzieciak mnie wkurza.Oby miała jakąś dłuższą rolę w GoT.

minona291

Jak dla mnie mogłaby mieć romans ze Smoczycą ;D