PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121898
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej:)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

W koncu!

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Elka chyba sie wkurzy na Caro za to, ze ta Papla, wygadala Steffowi...

byledopiatku

No i dobrze. Ja normalnie nie poznaję Caroline w tym sezonie. Zachowuje się tak jak w pierwszym, a wtedy to jej strasznie nie lubiłam.

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 6
Kate123

Cos sie zepsulo O.o Caro to jest tak irytujaca, ze to juz sie nie da bardziej, naprawde potwierdza stereotyp debilnej blond pindy...

Kate123

Biedna Elena :(

Rainn

Cały odcinek będzie musiała z nimi spędzić... Nie dziwię się, że ma się czuć winna, skoro Caro i Steff zaczną jej wszystko wypominać. I Reb pewnie też wtrąci swoje.

użytkownik usunięty
Kate123

Ostatnie zdjęcia, hahaha :D Wiedziałam. April ocali dzień, bo namówi Rebkę do czynienia dobra :D Żal mi Eleny, nie mieli jej z kim zamknąć tylko z dwójką największych hipokrytów w MF.

Wiedziałam, że Tyler się tam pojawi :D Daj spokój, mam nadzieję, że Elena tym razem nie da się im zmanipulować. W 4x08 świetnie dogadała Caro, teraz liczę na to samo. Chociaż może być gorzej, bo przecież teraz będzie też miała do czynienia z największym maniulatorem - Sztefynem.

użytkownik usunięty
Kate123

"Stefan definitely spirals a bit when he realizes the depth of Elena’s feelings for Damon. But he’ll drown his sorrows with the help of a hot blonde."

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mblv0e5MMV1r20g4eo8_250.gif

"Stefan realizes" - nie przypuszczałam, że jest możliwe :D

użytkownik usunięty
Kate123

Nie mogę się doczekać kiedy zostanie obalony kolejny argument Stelenowców :D No bo w końcu Damon był taką męską dziwką kiedy przespał się z Reb, zaraz po tym jak próbowała zabić Elenę. A teraz Stef prześpi się z nią po tym jak zabiła Elenę:D

Epicko :D No cały Saint Sztefyn. No ale skoro zda sobie sprawę i relacje Stefana i Eleny mają się już na zawsze zmienić, so wiesz co to znaczy :DDDD

użytkownik usunięty
Kate123

Relacje Shitleny mają się na zawsze zmienić po tym jak Elena mu coś powie w tej bibliotece. I potem Stef pojedzie nad jeziorko z Reb :p Musi mu powiedzieć coś naprawdę mocnego, skoro ma sobie zdać z czegokolwiek sprawę (a wiadomo, że jego mózg szwankuje). Nie chcę się znowu niepotrzebnie nastawiać, ale chyba wreszcie dostaniemy porządną rozmowę o tym, co działo się w głowie Eleny w odcinkach 3x19-4x06.

Ja mam nadzieję, że powie coś o tym, dlaczego wybrała Stefka w 3x22, albo coś na temat tego, że pozwolił się jej utopić. Nie pogardziłabym też nawiązaniem do 3x11. I jeszcze skoro Stefek ma sobie "zdać sprawę" to może on zacznie gadać o sire bond, że to przez to Elena czuje coś do Damona. A wtedy ona strzeli Stefowi wykład o tym, jak to będąc człowiekiem czuła coś do Damona (Denver, 3x10, jak to Damon zawsze jej pomagał). Bo chyba słowa Nadii do niego nie dotarły. Albo nie tak sobie wyobrażał te "feelings" Eleny przed przemianą.

użytkownik usunięty
Kate123

Stefan to idiota. Jego darcie na Elenę w promo nie ma żadnego sensu, bo skoro jest w denialu (w 3x18 przekonywał Elenę, że jest zakochana w Damonie; w 4x08 usłyszał od Nandi, że Elena czuła coś do Damona przed przemianą) i wini za wszystko SB, to dlaczego miałby wyjeżdżać do swojej luv z pretensjami? No ale to Sztefyn, w jego zachowaniu nie ma nic logicznego. Jestem strasznie ciekawa co mu powie Elena, że aż mu w pięty pójdzie.
Co do wyboru w 3x22, to mam dwie teorie:
1) Ta o której już mówiłam wcześniej, czyli nawiązanie do wypowiedzi w 3x21 o utracie braci, a przede wszystkim strach przed ponowną utratą Stefana, gdyby wybrała Damona (ale niezbyt mi się ona podoba, bo pokazuje egoizm Eleny, a nie sądzę żeby była zdolna do świadomego zranienia uczuć starszego brata byle tylko zachować Sztefa przy sobie; z drugiej strony widać jej wewnętrzny konflikt w samochodzie: mówi Damonowi, że musi pozwolić mu odejść, a z drugiej strony jest pewna, że znów się zobaczą - nie ogarniam tego odcinka, ale cóż).
2) Stefan był łatwiejszą i bezpieczniejszą opcją, bo była już z nim w związku i wiedziała czego się spodziewać (tj. nudy), podczas gdy z Damonem miała wszystko czego tak naprawdę skrycie pragnęła ("you want a love that consumes you, you want passion, adventure and even a little danger), ale się tego bała. 3x19 jest na to idealnym dowodem. Jej uśmiech po pocałunku zamienił się natychmiastowo w gadkę "nie wiem co czuję" i ogromną panikę. Pasji chciała od zawsze, była o tym wzmianka na początku sezonu pierwszego. "Love that consume" - wiadomo. Niebezpieczeństwo i przygodę - to wszystko ma z Damonem, no chyba że bierzemy pod uwagę strach przed zjechaniem z mostu albo adventure podczas rozkopywania grobu ojca Stefana. Plus nawet nie wiesz jak baaaaaaaaaardzo chciałabym żeby Elena powiedziała Damonowi, że bała się, iż nie spełni jego oczekiwań, że go zawiedzie, że mu się znudzi (to byłoby dobre nawiązanie do tego co mówią fanki Steleny), podczas gdy Stefan byłby zadowolony z ciumkania do usranej śmierci. A prawda jest taka, że to Stefan jest tym wymagającym bucem, któremu trzeba lizać dupę na każdym kroku i uważać na to co się robi i mówi, żeby nie urazić uczuć jaśniepana. I jako wampirzyca powoli się o tym wszystkim przekonuje.

No, to się rozpisałam:P

Chyba, że wydarł się na nią, bo coś już Stefkowi powiedziała. Ja myślę, że to się zacznie tak, że on będzie miał do niej pretensje o to, że się przespała z Damonem. W ogóle nie rozumiem czemu się o to rzuca, skoro zerwał z Eleną i dziewczyna może robić to, co jej się podoba. Może powie jej coś w tym stylu, co Caro: że to wszystko przez sire bond i że Damon ją wykorzystał. I mam nadzieję, że wtedy Elena wygarnie Stefkowi. O ile w momencie jak powie jej o tym, że jest wkurzony, że go okłamała i że się przespała z Damonem to Elena może się czuć winna, o tyle jak Stefo zacznie dyskusję na temat sire bond i czepiania się Damona to Elena nie wytrzyma. Jeszcze tak mi przyszło do głowy, że może Steff powie jej, że zawsze ją chronił, szanował jej decyzje i był przy niej, a Elena wtedy wypomni te wszystkie momenty, w których tak nie było i gdyby nie Damon to już dawno byłaby martwa. Może Elena coś jeszcze wspomni na temat Jera, a dobrze wiemy jak Stefek go traktował.
Twoje teorie też mi się podobają :) Końcówka o Stefku najlepsza :D Oby chociaż jedna z tych co wymyśliłyśmy się sprawdziła, a będę szczęśliwa :)

a ja jestem pewna, że to tylko tak jest dwuznacznie napisane. skończy się na tym, że tą blondynką będzie caro która będzie go trzymała za rączkę

użytkownik usunięty
Brooklynne_Accola

Przekonamy się :P

ocenił(a) serial na 7

Hejka :)
Tak sobie oglądam nowe fotencje, i taka refleksja mnie naszła, czemu Damon ma fryzurę na Marka Mostowiaka? :D A na 12 wielki powrót Rynny, jajebie.

Psia_Jucha

Hej :)
Wielki powrót Rynny, jeszcze jak się będzie rzucał do Eleny to dopiero będzie widać :D
A Damon jak dla mnie wygląda dobrze, każda fryzura jest lepsza niż ta z 3x01 :D

użytkownik usunięty

Nie wiecie czy ktoś z obsady będzie na PCA? Bo coś w tym roku strasznie cicho, nawet tu na forum. Sprawdzałam już z kilka razy czy przypadkiem mi się daty nie porąbały:D

No właśnie też nic nie wiem :P

użytkownik usunięty

Dobra, już coś wiem :P Ian na pewno będzie :D

użytkownik usunięty
Kate123

A Nina?:(

Nina i Paul też będą :)

użytkownik usunięty
Kate123

http://media.tumblr.com/8a746757a05eaf217755b017901e5cc9/tumblr_inline_mfwdnhbOQ Z1qbfggv.gif
Dzięki Kejt :*

Nie ma za co Bluszek :***

Kate123

a skad wiesz? :) bo ja też w sumie jestem ciekawa kto się pojawi, bo ani żadnych zdjęć z lotniska, ani żadnych informacji, może odwołali udział ;/

użytkownik usunięty
Brooklynne_Accola

Mnie najbardziej zastanawia dlaczego tak cicho na tumblrze jest...

Brooklynne_Accola

http://www.ndobrev.pl/?p=20221
:)

Kate123

aaa też to czytałam, ale i tak nie jestem pewna.

użytkownik usunięty
Kate123

Myślałam, że jest jakieś oficjalne potwierdzenie:(

Carina pisała, że Ian będzie, więc Nina też będzie z nim :)

użytkownik usunięty
Kate123

Aaa ok:)

Avek <3

użytkownik usunięty
Kate123

http://media.tumblr.com/fa730e4fdcb70bb62ffcdeb7dc25055d/tumblr_inline_mg8zuosm0 b1ralz4o.gif
Już niedługo <3

Mam nadzieję, że zdążę przeczytać książkę do tego czasu :P

http://24.media.tumblr.com/3b66399df4ecfc177455cd6c6885b41e/tumblr_mgcg9bvPuT1qd z3mzo1_500.png Nian and Juan feels :DD

ocenił(a) serial na 7

Cześć Dziewczynki :) heh Damon jaki smutny na tych zdjeciach! :( pocieszyło mnie: 'Stefan zdecydowanie wzniesie się trochę kiedy uświadomi sobie głębię uczuć Eleny do Damona". Zatem Elka powie Stefanowi, że to co czuje do Damona to coś głębokiego uuufff... :D a juz myślałam, że Stefan i Rebekah tak stłamszą ją, że zacznie się wycofywać i wahać, a tu wszystko po naszej myśli :)

KingusVic

Hej :)
No mnie to właśnie zdziwiło, że Stefek jest sobie w stanie cokolwiek uświadomić. Mam nadzieję, że Elena powie Stefowi coś naprawdę mocnego. Ta rozmowa ma zmienić ich relacje już na zawsze :P I to raczej nie na lepsze :D Ale mi przykro. A nie, przepraszam, wcale nie jest mi przykro :D Zasłużył sobie na to.

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Kateeee :D udało mi się obejrzeć OUaT bardzo dobry odcinek, biedna Regina, ten serial jest coraz lepszy:D

byledopiatku

Basia :D A ja nie obejrzałam :( Uczę się i co jakiś czas tu zaglądam, czy ktoś jest, bo wiesz jak to jest, lepiej sobie posiedzieć tutaj niż się uczyć :P

ocenił(a) serial na 6
Kate123

To i tak Ci dobrze idzie :D ja przy sesji z reguły wciągałam się w jakiś serial :D np owocem mojej pracy magisterskiej jest TVD :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ja zamiast się uczyć paczę na to: http://static.tumblr.com/jdjh5hr/IJEmeiwu8/90.gif

ocenił(a) serial na 6

To znacznie lepsze :D plus filmiki na jutjubie :D co tam Blush w ogóle jest jakaś nowa fascynująca teoria?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Stefan poleci niedługo w kosmos, patrz niżej.

ocenił(a) serial na 6

No nareszcie tam gdzie jego miejsce :D może zabrać Caro ze sobą :D

Nawet mi nie mów :D Włączyłam sobie to dzisiaj i nadal nie mogę uwierzyć :D