No tak! A dlaczego myślisz wpadłam w depresję? Nie mam co dalej robic, chcę kolejny odcinek:D Tak właściwie to ten odcinek nie podobał mi się, za dużo tych wspominek ale zakończenie- w końcu!!!!:D
a widziałaś zwiastun następnego? :D
Podobały mi się sceny z dużym Schmidtem i reakcje Winstona :D Ale za dużo wspominek z Jess.
a Nick... jeny, jak ja go uwielbiam:D
SPOIELRYSPOILERYSPOILERY http://24.media.tumblr.com/88bacf280b82eb2317ca929d55c3cd49/tumblr_mm5r43193z1sn v14jo1_500.jpg - z finału :) Ale czuję, że w finale się coś popsuje:( Postanowią, że nie będą razem, czy coś takiego.
http://25.media.tumblr.com/cccb02f83b8c92c4914b7fc8e0d3baac/tumblr_mlir6xSprC1s2 pcrvo1_500.jpg a tu 2x24 :D
http://24.media.tumblr.com/361da6d5d5a73a4fbc1ec4ef1f83d89a/tumblr_mm3o9bMtaJ1qk mebxo3_r1_250.gif <3 SPOILERYSPOILERYSPOILERY
Widziałam:D To takie słodkie:D Nic się nie popsuje!! Nie denerwuj mnie! Będą żyli długo i szczęśliwie do września!
To był genialny odcinek. Nina dała popis. Uwielbiam jej grę <3
http://24.media.tumblr.com/eda936a640198c12049b65c3dc568de6/tumblr_mm7ehljdzP1qi k2bvo2_r1_250.gif
http://25.media.tumblr.com/39aba1ba606a546ab4a33c16e3c64037/tumblr_mm7ehljdzP1qi k2bvo5_r1_250.gif
Super scena z wykorzystaniem Matta do przywrócenia uczuć Elenie.
Hejka :) Odcinka jeszcze nie oglądałam, nie mam czasu, nie spoilerować mi :P mam dwie szesnastolatki w domu i chcę z nimi jakiś film obejrzeć, błagam polećcie coś.
Lubią komedie romantyczne o licealistach? Jak tak to polecam Ona to On, albo Męsko damska rzecz :D
http://www.filmweb.pl/film/First+Time%2C+The-2012-624224 to powinno im się spodobać. Mnie się podobało i oglądałam go z drugą szestanstką :P
Nie w tym rzecz matołku.Film tak oceniłam, bo nie jestem nastolatką, więc dużo rzeczy się mi w nim nie podobało :o
Przez 2 tygodnie milczałaś, nie odpisywałaś, a tu wkraczasz jakby nigdy nic :(
http://24.media.tumblr.com/tumblr_mca5gxkhjb1qzd507o1_r1_500.gif
Dobra nie wnikam, czym się tam kierowałaś oceniając ten film :P
Miałam deprechę! Wybacz, postaram się lepiej zachowywać, okay? :*
http://24.media.tumblr.com/f4a31a2d8718b206655d4224cf1b34f1/tumblr_mm129fFHwG1qb 5c2jo4_r1_250.gif prawdziwa, jak możesz myśleć inaczej? :(
A mogę jutro, bo dziś już mi się nie chce,a dużo jest do opowiadania?
Jak to Ci się nie chce? Ale z Ciebie leniuch jest ;p
Bierz mi się za pisanie,zamiast się bujać po forum, ale i to już. To rozkaz!! xDDD
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8cflld9St1rry498o3_250.gif
Serio mi się nie chce. Nie mam ochoty wracać dziś do tego myślami, a już szczególnie nie przed snem. Jutro, lub w niedzielę napiszę wypracowanko, obiecuję.
To aż tak źle było?
Dobrze, więc dam Ci spokój z tym. Napisz, kiedy będziesz miała ochotę :)
Na poprawę humoru mogę Ci polecić ''New Girl''. Super serialik, oderwiesz się od wszelkich trosk, mówię Ci. Zresztą, to chyba obowiązkowe, bo wszystkie na serialowych już oglądamy ;p
Wiem, wczoraj Blush pytałam o ten serial. Ale i tak w tej chwili nie mam czasu. Musze najpierw TGW skończyć,a może wtedy zobaczę. Do tego masa jeszcze bieżących seriali do nadrobienia..
Co to jest TGW?
Nie przejmuj się. Ja tak samo jak Ty mam zaległości, a może i jeszcze większe. Ale jeszcze tylko ten miesiąc i będzie lżej, a i wakacje się zbliżają ;p
''New Girl'' bardzo szybko się ogląda, bo odcinki są dwudziestominutowe. Do tego uśmiejesz się jak nie wiem. Ja w jeden wieczór obejrzałam 12 odcinków i chwilowo stoję, bo długi weekend i brak czasu na laptopa ;p
The Good Wife. Bardzo mi się spodobał. A i ostatnio często mam do czynienia z moim adwokatem, więc podwójne zainteresowanie miałam. Już prawię kończę, bo jestem na 4x20. Ale od września rusza piąty sezon, co mnie bardzo cieszy :D
Dobra już dobra. Od poniedziałku zacznę te Wasze New Girl :P
Jak tam z obroną? Dygasz już trochę?
Aha. Mam go nawet zaznaczonego do obejrzenia.Pewnie kiedyś tam ;p
Więc w poniedziałek wieczorem przepytam Cię z ''New Girl", obyś była przygotowana tylko :D
Trochę tak, ale jestem dobrej myśli, bo się bardzo do tego przygotowywałam.Jeszcze 5 tygodni i będzie z bańki.
A nie możesz przesunąć na początek listy, tak jak ja z New Girl?
I co ? Postawisz mi jedynkę? To chyba nie Twój przedmiot ''psze pani''. Zgłoszę nieprzygotowanie w razie czego :P
Będę trzymać kciuki :))
A teraz spadam przygotować się do spania, bo zaraz kontrolę będę miała, a ja nawet piżamy nie mam na sobie :D GOOD NIGHT :*
Zobaczę co da się z tym zrobić ;p
Nawet dwie jeśli będę musiała, a co!
O tej porze jeszcze do Ciebie dzwoni? Nie ma litości dla Ciebie. No chyba, że nie masz jutro do pracy, to wtedy co innego. To się nazywa poświęcenie ;p
Dobranoc :***
Hej :) Odcinek oglądałam na żywo, ale ten limit mnie ogranicza więc nic nie pisałam xD Ogólnie odcinek na plus. Elena włączyła człowieczeństwo - scena scena mi się strasznie spodobała. Stefek w tym odcinku robił za dekorację, jedyna scena w której się udziela więcej to to jak rozmawia przez kilkanaście sekund z Elką. Jak na niego to wystarczająco :D Gdyby nie Damon dalej siedzieliby z ręką w nocniku. Katherine w 4 sezonie stała się zbyteczna jak dla mnie - wepchnięta na siłę. Mogą ją zabić w finale. Nie mrugnę nawet okiem. To już nie to samo co 2 czy nawet 3 sezon. Jej rolę zwalili wraz z jej pojawieniem się na tej cholernej wyspie. Tyle w temacie ;D
Nie przebrnęłam przez 1 odcinek:( Coś się dalej dzieje ciekawego? Oglądałam SATC i jakoś to mam w głowie.
Właściwie każdy odcinek jakby taki sam i fabuła nie idzie jakoś szczególnie do przodu ale wciągnęło mnie i nie wiem czemu. Głowna bohaterka jest podoba do pierwowzoru z zachowania.
Dobra, jeszcze tylko 1x16 New Girl i na dzisiaj koniec, bo później będę płakać tak jak Wy, że już nie mam więcej odcinków do oglądania :D
http://www.youtube.com/watch?v=cXOyBaiIdes Vampire Diaries - 4x21 Music - Christel Alsos - Found
Boże jakie to śliczne :(
Za dużo mam pracy w ten weekend majówkowy i za dużo deszczu pada ;P Za to w ostatnim odcinku TVD wciąż stanowczo za mało Deleny ;PP Na różnych portalach smutni ludzie czarno widzą przyszłość Damona&Eleny. To moje antidotum ;PPP
Jako fanka Deleny stanowczo odradzam czytanie tego tekstu fanom Steleny;)
Enjoy:PPP
Dzień był pochmurny, powietrze duszne, a niebo coraz częściej przecinały pojedyncze błyskawice. Będąc wiedźmą uznałbym, że pogoda odzwierciedla stan mojego umysłu . Jestem wampirem, więc wiem, że po prostu zbiera się na burzę.
Kiedy Stefan rozkazał mi skoncentrować się na emocjach, które przywrócą mi wolę życia, wiedziałam, że ma na myśli moją miłość do niego. Patrząc mu w oczy próbowałam chwycić się mglistych wspomnień naszej wspólnej przeszłości. Nie znalazłam w nich oparcia. W tym samym czasie poczułam, że Damon znowu się poddaje. Powoli wypuścił z żelaznego uścisku moje ramiona. Cofnął się jak gdyby robił miejsce dla brata. Czy wciąż nie wiedział, że mógł być dla mnie wszystkim co mi pozostało? A może Stefana kochał bardziej? I wtedy właśnie zobaczyłam jej twarz. Spojrzała mi w oczy z bezczelnym uśmiechem, a ja ją zaprosiłam, bo była teraz bardzo podobna do mnie. Nienawiść – nowy sens mojego istnienia.
Stała sama w moim pokoju. Patrzyła przez okno jakby na coś czekała. Jej ciało było wyprostowane, a każdy mięsień napięty. Nie poruszała się, choć byłem pewien, że zauważyła moją obecność. Tak bardzo się zmieniła. Już nie była tą delikatną i przesadnie empatyczną nastolatką, którą kochałem, choć nie miałem do tego prawa. Dzisiaj stała przede mną silna kobieta, którą zawładnęło pragnienie zemsty.
-„Oczywiście wiesz, że mnie nie powstrzymasz” – poinformowała mnie cichym, lecz zdecydowanym tonem, kiedy stanąłem tuż za nią i dotknąłem czule jej ramion.
-„Nawet nie zamierzam próbować… Wiesz przecież, że to czego pragnę, to wrzucić Cię z powrotem do mojego łóżka i nigdy już z niego nie wypuścić” – szepnąłem prowokacyjnie do jej ucha i w tej samej chwili tego pożałowałem.
-„To wszystko na co Cię stać, Damon? ” – odwróciła się do mnie gwałtownie, a w jej oczach zobaczyłem furię.
Po chwili ze spojrzenia Eleny wyjrzała czysta nienawiść.
Zmroziło mnie, bo widziałem tę twarz już wcześniej. Znałem ją zbyt dobrze. Bardzo długo kochałem tę kobietę, zanim zrozumiałem, że wszystko co może mi dać to zniszczenie.
-„Jeśli ją zabijesz, będziesz taka sama jak ona. Staniesz się Katharine.” – w desperacji próbowałem przekonać Elenę, by zrezygnowała ze straceńczej misji pomszczenia Jeremiego.
- „Nie wiesz o czym mówisz. Ona odebrała mi wszystko, co mi zostało. Powinieneś mnie zrozumieć, bo sam przecież najbardziej cenisz więzy krwi. Nigdy nie odważyłeś się sprzeciwić bratu…” – jej głos załamał się jak gdyby nie zamierzała tego powiedzieć. Jednocześnie oparła drżące dłonie na mojej klatce piersiowej odpychając mnie lekko od siebie.
Nagle zrozumiałem, że przedmiot naszej rozmowy właśnie uległ zmianie. Nie rozmawialiśmy już o nadmiarze nienawiści do Katharine, lecz o niewystarczającej sile mojej miłości do Eleny.
Za oknem grzmiało. Deszcz pukał w szyby wybijając przyspieszony rytm mojego serca. Czego bałam się bardziej – śmierci z rąk Katharine, czy świadomości, że Damon nie kocha mnie wystarczająco mocno? Nie wiem czemu do niego przyszłam. Mój plan się powiódł – wiedziałam gdzie znaleźć Katharine i jak ją zabić. Minuty dzieliły mnie od dokonania zemsty. Wystarczyło abym wyszła jej na spotkanie. Po głowie błąkała mi się jednak wątła myśl o tym co będzie dalej. Jeśli jakimś cudem uda mi się pokonać Katharine, to co mi pozostanie? Ta okrutna kobieta stała się centrum mojego świta – najbardziej znienawidzoną i najważniejszą osobą w moim życiu.
-„Jeśli ją zabijesz twój ból nie ustanie. Obok niego pojawi się poczucie winy. Czy naprawdę… tego pragniesz?” – Damon zignorował moją wcześniejszą prowokację, lecz ostatnie słowa, wypowiedział ciepłym, przyciszonym głosem i to właśnie na nich skupiłam całą moją uwagę.
- „Wiesz czego na prawdę pragnę, Damon? Chciałbym wiedzieć, że przez ten cały czas kiedy tak bardzo Cię kochałam, to co czułeś do mnie było wystarczająco silne, aby wybrać mnie”. – spojrzałam mu odważnie w oczy, bo nagle przestałam się bać.
Musiałam wiedzieć, czy oprócz nienawiści do Katharine coś mi jeszcze pozostało.
Zaniemówiłem na chwilę, gdy Elena zapytała o siłę mojego uczucia do niej. Odkąd pamiętam dręczyłem się myślą, że wybierze Stefana. Nigdy nie przyszło mi na myśl, że ona może odczuwać podobny lęk. Jednocześnie dotarło do mnie, że Elena już dawno dokonała wyboru. Wybrała mnie…
-„Już nie jesteś dziewczyną mojego brata, Eleno…” – za lekko ironicznym uśmiechem ukryłem wzruszenie, które ugrzęzło mi w gardle.
Oślepiający łuk przecinającej niebo błyskawicy oświetlił nasze twarze, które nie potrzebowały już żadnych masek ani kłamstw. Wreszcie byliśmy nadzy.
*Oczywiście „nagość” to przenośnia ;P
**Ciąg dalszy opowiadania ocenzurowano ;PP
Mówię Ci, że w finałowych odcinkach tego sezonu dostaniemy Delenę :DDD
Tak szczerze powiedziawszy to ja innej opcji nie widzę ;)
No to tego musimy się trzymać i czekać na te dwa ostatnie odcinki tego sezonu :D
Mam nadzieję, że w 5 sezonie dostaniemy Delenę bez żadnych sire shmire i innych tego typu pierdół :)
U mnie tą wiarę wzburzyło to co Elena powiedziała o sb. Wydaje mi się, że powiedziała mu, że kochała go tylko przez sb żeby go wkurzyć i sprowokować, sprawdzić na ile go stać. Ale jeśli to co mówi to tez prawda?
Ja tam nie wierzę, że sb odegrała najważniejszą rolę jeśli chodzi o uczucia Eleny - ich wypalenie w stosunku do Stefana i natężenie wobec Damona:D IMO sb tylko zwielokrotniła to co już w Elenie od dawna siedziało:DDD
Jak to słusznie ktoś stwierdził wcześniej:
Stefan i Elena mogli mieć swoją historię, ale to Damon i Elena odbywają prawdziwą podróż:DD