PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122123
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Wyobrażałam sobie trochę inaczej sprawę znalezienia Eleny ale .ok

Odcinek fajny pod względem Damon'a... Wiele emocji. Końcówka extra.

ocenił(a) serial na 3
Cattheriine

a nie mówiłam, że "jej" tam nie będzie...

ocenił(a) serial na 10
Cattheriine

Scenka między Damonem i babcią Bonnie.Myślałam,że padnę ze śmiechu ^^ Ta
czarownica była świetna XD Biedny Damcio główka go bolała :haha:

Anna chciała tylko matkę uwolnić,ale wydawało mi się że powoli zaczyna
lubić Jeremiego Szkoda,że był tylko przynętą

Jer zaczyna wierzyć w wampiry XD Nasz Sherlock Holmes ^^

Nie dziwię się,że Damon zabrał Elenę do grobowca.Była takim
potwierdzeniem,że wyjdzie z tego żywy.Nie ufał im.

-Brother,Witches XD

Scena jak Elena wchodzi do grobowca taka jak z horroru.Ja to chyba
zaczęłabym się trząść i nie wiem czy nie zaczęłabym krzyczeć.Oni
wyglądali jak ciała w starożytnym Egipcie,jakby ich zabalsamowano.

Damon nie znalazł Kaśki,ale nie powinien rzucać tą krwią Widać,że wtedy
nie myślał racjonalnie.Zresztą wszystko co robił,robił z myślą o Kaśce.

Scena w pokoju hotelowym Anny.
-Dlaczego ty masz szczęśliwe zakończenie,a ja nie mogę go mieć.
Kurdeeee zrobiło się mi go tak szkoda

sylwka18xd

Ciekawe kim jest nowy wampcio, który się pojawił w końcówce? No i ciekawe gdzie się teraz Kaśka szwęda.

Ewcia78

A może to on jest tym strażnikiem, którego przemieniła Katherine? Może pojedzie ją szukać do Chicago. Tak czy siak - biedny Damon.

ocenił(a) serial na 7
Ewcia78

Ja powoli się zaczełam bac,że Damon odnajdzie swą lubą i opuści miasto,a w tym wypadku również serial..no ale teraz tez mam podobne obawy bo jak nie ma już tutaj niczego i nikogo kto by go trzymał to też może wyjechac :o

ocenił(a) serial na 8
Ewcia78

Jakim cudem on wylazł na końcu?? wielka afera bo Stefan nie wyjdzie bo pieczęć magii, a jakiś wampir zaschły od stu lat bo resztkach z woreczka ot tak se otwiera skałę z pieczęcią :/

ocenił(a) serial na 10
wrednakozka

Oj, nie oglądało się uważnie...
Wszystko jest jest jasne jak słońce, wystarczy przejrzeć odcinek raz jeszcze...
nie będę psuła niespodzianki ;d

Odcinek - jeden z najlepszych, końcówka wymiata! :D

wrednakozka

więc tak, kiedy Stefan Wszedł po usłyszeniu krzyku Eleny Bonnie powiedziała:Nie możesz go tam zostawić, babciu!(...)Powiedz mi, co mam zrobić,a to zrobię!
Babcia odpowiedziała: Nie jesteśmy dość silne.
Nawet jeśli udałoby się nam|usunąć blokadę,to nie ma pewności,|że uda nam się ją przywrócić.
Z tego wynika, że były za słabe i nie przywróciły spowrotem blokady;)

Cattheriine

biedulka bonnie, nie zasłużyła sobie na to wszystko...

Cattheriine

no ale jedno zaczęło mnie męczyć [spoiler], ten urok, który rzuciła Bonnie z babcią przestał działać zaraz po wyjściu Damona, więc jakim cudem wyszedł ten wampir, który napił się krwi >.< ?

ocenił(a) serial na 7
Cattheriine

Jak temu wampirowi udało się opuścić grobowiec? Coś mi umknęło?

ocenił(a) serial na 9
Cattheriine

Spojlery:

możliwe, ze jak babci bonie umarła to ten urok w jakiś sposób się przełamał, ale też mnie to zastanawia, wy się zastanawiacie kim jest ten wampir, który wyszedł, a mnie zastanawia to co się będzie działo dalej, jak reszta tez wyjdzie...

odcinek zaskakujący, jak dla mnie udany, chociaż momentami się bałam...
ta cała Katarine to ładny numer wywinęła... biedny Damon, zal mi go monetami, ale może w końcu zrozumie jaka z niej żmija i ze ta cala ich miłość była nie prawdziwa?

ocenił(a) serial na 10
BlairWaldorf

Odcinek byl super, przy koncowce bylo mi smutno
Biedny Damon i Bonnie....
A co do tego straznika to bylo nieco zenujace sadze ze przeoczyli fakt iz zaklecie przestalo dzialac a pozatym to malo prawdopodobne aby wyrwal ten kamien w krupcie poniewaz nie mial by wystarczajaco sily, przeciez byl oslabiony.

Cattheriine

Odcinek bardzo mi się podobał ; ) Szkoda, że umarła babcia Bonnie : ( Chętnie zobaczyłabym ją w następnych odcinkach... Ciekawa też jestem, kim był wampir, który wyszedł na końcu z krypty ; >

użytkownik usunięty
Cattheriine

nie bardzo podoba mi sie końcówka, była niepotrzebna. Sprawa grobowca powinna zostac zamknięta w tym odcinku.

hmm... a ja mam taką prywatną teorię dlaczego ten new wampir wyszedł z tego grobowca...
No przecież babcia Bonnie umarła prawda?
Więc to może jakoś cofa tą pieczęc czy coś w tym stylu O.o
No i może to właśnie babcia Bonnie(choc to takie mało prawdopodobne) pomagała to zapieczętowac i dlatego czar się cofnął?
A co wy o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 10
Hotsound

Oczywiście strasznie szkoda mi Damona, ale jakoś przeczuwałam, że Kaśki tam nie będzie. To by było za proste :)

A jak ten wampir wyszedł? Może zaklęcie babci Bonnie było na tyle silne że ta pieczęć zniknęła na dobre?

Moim zdaniem to raczej chodzi o to że ,,jakiś'' wampir opuścił kryptę i może namieszać w mieście niż o to kim on był.On opuścił ta kryptę ponieważ babcia Bonnie powiedziała że mogą przełamać zaklęcie ale nie wiadomo czy to zaklęcie będzie później działać(czyli jakby jakiś wampir z krypty napił się krwi i mógłby o własnych siłach wyjść to by wyszedł).
Jestem ciekawa czy inne wampiry wyjdą i namieszają w Mystic Falls i oczywiście kiedy Damon i Katherine się spotkają.

ocenił(a) serial na 8
_KinGa_

A zna ktoś piosenkę, która leci jak Damon siedzi przy kominku?

CoeurDor

leona lewis - run
swoja droga jest to swietna piosenka

ocenił(a) serial na 8
_KinGa_

Oby tylko serialu nie opuściła Anna.. liczyłem jednak, jak na przedostatni odcinek sezonu, na trochę więcej akcji. Prawdopodobnie na ostatnim się ona skupi, więc dlatego każą nam na niego czekać aż do 25 marca! Również szkoda, że zabrakło Alarica (nowego nauczyciela historii), ale zapewne odegra inną, ważą rolę w życiu Damona..

Polubiłem nowe wampiry, które przybyły wraz z Anną, a tu kurczę niespodzianka, że chodziło tylko o matkę :(, liczyłem, że ich klan się powiększy i będzie jakaś epicka walka pomiędzy zwaśnionymi rodami..

No cóż, jakoż się składa, że należę do męskiej części odbiorców owego serialu, muszę przyznać, że nie ma wielu ciekawych dla mnie wątków, oprócz głównego: miłosny trójkącik, oczywiście powrotu Katherine, a przy tym wciąż oczekuję na więcej wampirzyc! Pamiętacie pierwsze odcinki serialu, które zawsze zaczynały się od krwawej jatki potocznych bohaterów? To był dopiero efekt, którego nie przebije żaden grobowiec!

Czego oczekuje? Katherine żyje swoim życiem, obserwuje życie braci Salvatorów, a przede wszystkim od początku wie o istnieniu Eleny, gdzie to okazuje się, że jest jej praprababką..

ocenił(a) serial na 8
freepick

Odcinków ma być chyba 22, więc nie był to przedostatni odcinek.
A przerwa jest w emisji wszystkich seriali.

Tez nie chcę, zeby Anna opuscila serial. Chociaż widać było, po tych oczach, ze jednak Jeremy jej się podoba.
Zobaczymy jak rozwiną ten wątek.

Ciekawi mnie ten ostatni wampir i czy ta blokada zniknęłą wraz ze śmiercią babci Bonnie.

ocenił(a) serial na 10
CoeurDor

Najlepszy odcinek jak do tej pory. Matką Eleny może być w taki razie Katharine. Biedny Damon <3 . Mam nadzieję, że kopnie w tyłek Katharinę. Tym wampirem, który wyszedł to wydaję mi się, ze będzie Klaus. Ci co czytali książki wiedzą o kogo chodzi. No i oczywiście Bonnie. Bardzo mi jej szkoda.

affling

Ten wampir wyszedł, bo pieczęc została zdjęta, żeby Stefan i Damon mogli wyjśc a nie było ponownego zakładania pieczęci, tylko zamknęli kryptę. Pewnie nie pomyśleli o tej krwi, którą zostawił Damon i że jakiś wampir sie jej napije. Takie jest moje zdanie nie wiem może jednak ta pieczęc została ponownie założona przez Bonnie i jej babcie.

Odcinek bomba!
Strasznie mi szkoda Damona ... I oczywiście Bonnie, bo jakby nie patrzec to ona straciła najwięcej, przez to że pomogła Damonowi.

Sądzę, że Anna nie opuści serialu ;d Ciekawe czy będzie coś z bratem Eleny ;)

Ciekawe kiedy pojawi sie Katherine ;d

ocenił(a) serial na 10
xdaruniax93

Odcinek był najlepszy, zarz za nim jest 11. Jak mi STRASZNIE szkoda Damona, kocham go! PO prostu brak mi słów po tym odcinku. Mam nadzieje , że jakoś się zejdzie z Eleną... Jej.... nie nawiedzę Katherine, jak ona mogła!?!? Biedny,pięknooki;P Damon...

ocenił(a) serial na 7
affling

Jakim cudem Elena może byc córką Katherine? Wampiry przecież są martwe! Tylko w zmierzchu mogło byc to błazeństwo w którym Edzio zapładnia Belle :/

CoeurDor

Śmierć czarownicy nie powinna mieć nic do rzeczy,bo ta pierwsza czarownica co rzuciła zaklęcie, Emily chyba, tez umarła, a jednak krypta była zamknięta. Mnie się wydaje, że babcia bonnie nie byłą na tyle silna, by zamknąć kryptę, ale sie do tego nie przyznała.

ocenił(a) serial na 10
Cattheriine

Też bym wolała żeby sprawa z kryptą została zakończona w tym odcinku...i ciesze się że Katherine nie było, bo nie mogę jej znieść. I mam nadzieję że ona już nigdy nie wróci, a ten durny Damon zda sobie sprawę że ta cala "miłość" do niej jest totalnie bez sensu xD
No i oczywiścię kibicuję D/E!!Ich Sceny w 1x14 były ŚWIETNE!

ocenił(a) serial na 10
Skylaria

ja rowniez kibicuje D/E !;D
odcinek swietny wiele sie dowiedzielismy np o przebieglej Katherinie ;P
bardzo ale to bardzo szkoda mi Damon'a ;( byl taki smutny taki przygnebiony ;(
no i babka Bonnie, kurde polubilam ja a oni ja z serialu usuneli ;P nie tak nie moze byc ;P no i Bonnie tez mi szkoda, biedaczka tye sie wycierpiala by pomoc wampirkom..
a co do Anny mam nadzieje ze nie odejdzie wraz ze swoja matka ;D

a co do niby ciazy Katherine jak to ktos wczesniej wspomnial.. no coz od wiekow istnieja mity o wiedzmach, wampirach, wilkolakach jak i mity o sukubach i inkubach ;) wiec wszystko mozliwe ;P
ja tam nie wiem ;D ale co w takim razie z Isabell czyli zona Alarica? moze to tez byla Katherina xD co jest nie mozliwe bo Damon by ja poznal ;D wiec powiem tak tyle watkow i juz sama nie wiem w co wierzyc i jakie teorie snuc ;P
z utesknieniem czekam na 26 marca, bo jak wiadomo u nas dopiero dzien pozniej odcinek ;P
jak juz wspomnialam na poczatku oby Damon zszedl sie z Elena ;D!!

ocenił(a) serial na 8
paige15

ja też kibicuje tej dwójce , stefano jakoś mi nie pasuje do Eleny bardziej do Kaśki. A co do tego wampira to może okazać się rzeczywiści że to Klaus , ale równie dobrze może być on powiązany z rodzina Bonnie a dokładniej z czarownicą która była przy Kaśce. Możliwości jest wiele :-) jestem tez ciekawa kiedy pojawi się żona Alarica ??

ocenił(a) serial na 10
karola8732

Ja rowniez jestem za Damonem i Elena. Moim zdaniem badzo dobrze postapila z Damonem w tym odcinku.
A jesli chodzi o Anne to bylo widac ze gdy calowala Jeremiego cos do niego czuje.
No i niestety ale sadze ze znowu bedzie z nim problem; pod koniec odcinka wpisywal "wampiry"

ocenił(a) serial na 3
Cattheriine

Mam pytanie,
skoro Katherine została "uwięziona" w grobowcu w momencie gdy Damon i Stefan byli jeszcze ludźmi - to w takim razie kto ich przemienił w wampirów?

ocenił(a) serial na 10
Cattheriine

Katherine ich przemieniła - już przed tym jak ją uwięziono.

Ardnas

Ale przeciez jakby ich Kaska zmienila przed jej uwiezieniem oni tez by byli wampirami a w filmie wyraznie jest pokazane ze nie sa. Troche tworcy sie pogubili i pokrecili :P Ale serial wymiata. A Damon przypomina mi Lestat i kocham ich oboje :P

Cattheriine

Hm... według mnie Elena nie jest córką Katherine. Katherine może być co najwyżej jej praprababką. Za to wydaje mi się, że może to właśnie Isabelle, żona Alarica, jest mamą Eleny...
Jeśli w serialu wampiry nie mogą mieć dzieci, to może Katherine miała dziecko przed przemianą w wampira?

Neff

Ale Katherine miała 16 lat jak została przemieniona prawda?? to trochę szybko na dziecko ;p
a tak na marginesie to fajne urywki Damona i Eleny ;) wydaje mi się ze Damon nie jest całkowicie obojętny Elenie :)

ocenił(a) serial na 10
Neff

Tez sadze ze Isabelle moze byc mama Eleny.
A jesli chodzi o przemiane braci Salvatore to jest tez troche niejasnosci, kto nie czytal ksiazki do konca nie wie o co chodzi bo przeciez gdy pojmano Katharine byli jeszcze ludzmi.
W ksiazce bylo tak ze podzielila sie ona z nimi krwia a gdy ja rzekomo uwieziono chwycili miecze w przyplywie zlosci i nawzajem sie pozabijali.

katherine17

Katherine w książce nigdzie nie uwieziono. Jak dowiedziała się że nie chcą z nią żyć oby dwoje to odeszła, wcześniej tworząc rzekomo jej popioły w ogrodzie. Chciała aby myśleli że się zabiła. Myślała ze oni będą po niej rozpaczać, pocieszać się nawzajem itd. ale zamiast tego się pozabijali co jej się nie spodobało.

katie_17

Damon nie może być z Eleną... to już by była przesada... wpierw kłótnia o Katherine a teraz o Elene i znów nienawiść po wsze czasy?
Damon powinien znaleźć sobie kogoś innego:)

ocenił(a) serial na 8
katherine17

Katharine17 w książce było tak, że nie "rzekomo ją uwięziono" tylko rzekomo umarła, bo niby zdjęła pierścień i pozwoliła, żeby słońce ją spaliło.
Co do nowego wampira to wątpię, żeby to był Claus, bardziej pasuję mi teoria, że jest to ów strażnik omamiony przez Katharine. Natomiast co to Anne to sądzę, że nie zniknie z serialu. Wydaję mi się, że Damon zniknie może z jednego odcinka, albo będzie go mało bo na pewno nie odpuści okazji zobaczenie się z Katharine. Ciekawa tylko jestem jak się na niej zemści za to, że go tak olała. Myślicie, że może ją zabić? - w końcu to Damon, nie? Bo jestem przekonana, że nie będzie żadnych użalań w stylu "Katharine, czemu mnie opuściłaś?" bo Damon to nie Stefano (na szczęście!!). Już nie mogę się doczekać następnego odcinka!!!!!

czarnula06

Mi też się bardziej wydaje że to będzie ten strażnik... W końcu jakaś konfrontacja Katherine i Damona musi mieć miejsce i to pewnie stanie się już nie długo:D w Książce czy to w filmie (nie pamietam xD) było tak, że Katherine wymieniła z nimi krew a oni nawzajem się zabili...

unlimited_mess

Gdzie można obejrzeć ten odcinek Z NAPISAMI?
Nigdzie nie mogę znaleźć. Jest wszędzie tylko po angielsku.

ocenił(a) serial na 8
anymore

Mnie ciekawi to podobieństwo niewiarygodne Eleny do Katherine.
Na 100% Isabel jest matką Eleny, tylko kto był jej matką?
Przeciez Katherine miała rodzinę zanim zostala przemieniona, więc może miała jakąś siostrę, a ta siostra dziecko i tak później podobieństwo przeszło w genach na wnuczkę :P

Widać, że scenariusz różni się bardzo od książki, więc ciekawe jak to wszystko wymyślą ;>

ocenił(a) serial na 8
anymore

Kilka postów wyzej, na początku masz link.

ocenił(a) serial na 10
katherine17

Ah moj blad.
Zapomnialam ze ona rzekomo splonela.

Cattheriine

Do Angel_48: Hm... niby miała jakieś 16 lat, ale w tamtych czasach dziewczyny bardzo młodo zachodziły w ciążę.
Nowym wampirem z pewnością nie jest Klaus. Też wydaje mi się, że będzie nim ten strażnik przemieniony przez Katherine. Klaus w książce jest jednym z pierwszych wampirów...
Z pewnością Damon będzie chciał zemścić się w jakiś sposób na Katherine. Chyba że powie mu, że go kocha? I to wszystko co powiedziała Anna było kłamstwem?
Do anymore: odcinek z polskimi napisami możesz zobaczyć np. tutaj: http://www.kino.pecetowiec.pl/video/5385/Vampire-diaries-Nowe-wstawki-od-odcinka -11-do-14

Neff

Damona strasznie mi jest szkoda, teraz patrząc na niego i na Bonnie - oboje tyle przeszli i tak jakoś od początku serialu widzi mi się ich razem ;), więc mam nadzieje, że będą parą i dokopią Katarzynie ;-D!

ocenił(a) serial na 10
kasia_angel2007

co do tego kolesia ktory na koncu wychodzi z krypty to czy ten na tym zdjeciu nie jest czasem do niego podobny?

http://latimesblogs.latimes.com/.a/6a00d8341c630a53ef0120a6435012970c-400wi

ocenił(a) serial na 8
paige15

Mozliwe. Wampir był jakiś zaschły to nie jestem pewna.
Tylko ciekawe jaką rolę odegra w serialu.

CoeurDor

ohh, wydaje mi się, że nie zobaczymy Katheriny w następnym odcinku, za to na 100% będzie Damon, a to dla kogoś kto nie widział co ma się mniej więcej dziać (spoiler) :
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,7491177,Vampire_Diaries___bedzie_gorac o_.html