PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122248
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Serial jest rewelacyjny

użytkownik usunięty

Oglądałem wiele podobnych produkcji ale VD wybija się ponad wszystkie . True Blood ma zbyt udziwnioną historie i średnich bohaterów , Underworld jest przewidywalny , Blade to bajeczka (świetnie zrobiona i wciąga ale bardzo przewidywalna ) .
Natomiast, "Pamiętniki ..." są genialnie zrobione . Nie są przesłodzone jak "Zmierzch" , wiele sytuacji jest nieprzywidywalnych ,jak np. Odcinek z LEXI , szkoda że zgineła . Ale tak jest w pradziwym życiu , ci dobrzy na których możemy liczyc też giną . W sumie wyszło to dobrze dla całej seri . Jestem świeżo po 15 odcinku , rewelacyjny zaraz po "162 świeczkach " . Oglądałem na i..v , dzięki za świetne napisy i za wstawkę na bieżąco odcinków , świetna robota .

użytkownik usunięty

W pełni się z Tobą zgadzam i cieszę się, bo jesteś żywym dowodem na to, że ten serial może podobać się nie tylko damskiej części widowni. Pozdrawiam szerzące się grono fanów PW ;)

ocenił(a) serial na 10

Ja tez się zgadzam True Blood(nie wiem jak się to pisze;p) nie oglądałam co prawda ale myśle że nic lepszego o wampirach nie wymyślą niż VD :D A co do Zmierzchu to chyba moda na niego minęła bo ja osobiście przeczytałam wszystkie części i jak się teraz na sucho na to przyjrzę to seryjnie przewidywalne to wszystko i idealne ;/

PAMIĘTNIKI WAMPIRÓW RZĄDZĄ !!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 4
lady_girl

O tak od Zmierzchu VD jest milion razy lepsze, a komentarze, że VD jest
spapugowane po Zmierzchu są wkurzające, bo VD w sumie było wcześniej. Ale
nie zgodzę się, że VD to najlepszy serial o wampirach, zdecydowanie "Buffy
TVS" było lepsze...
Co do True Blood - ma na pewno więcej fanów od VD i to dużo, ale ja wolę
zdecydowanie VD.

użytkownik usunięty
nancy500

Trudno porównac "Buffy" z "Vampire Diaries" ( celowo piszę orginalną pisownią , bo filmu nie ma oficialnie w Polsce , N-filmHD to stacja ogólnie niedostepna i się nie liczy ) .
"Buffy" była nakręcona około 15 lat temu i nie przystaje do dzisiejszych czasów , niektóre sceny nadal robią wrażenie jak i gra aktorów . Ale niektóre nie wytrzymały upływu lat .
Też lubiłem " Buffy "( jak na tamte czasy rewelacja ) , ale wdł mnie był to zupełnie innego typu serial , raczej przygodówka-fantasy niż jak Vampire Diaries thriller-F z elementami horroru .
W kążdym razie co pozytywnie jeszcze zaskakuje w VD to genialnie rozbudiowane postacie , także te z drugiego planu i dbałośc o szczegóły.
I to że dobro nie zawsze zwycięża , że prawdziwa przyjążń procentuje i nawet ze złym można się dogadac .

.

Ja wolę True Blood, a przynajmniej pierwszy sezon, bo drugi niestety jest już słabszy. Ale "The Vampire Diaries" też jest świetne! :) I nie rozumiem porównań do "Zmierzchu" - "Zmierzch" to infantylny romans dla dwunastolatek, w TVD jedynie w kilku pierwszych odcinkach wątek miłosny był ważny, a potem właściwie zanikł, a w serialu pojawiło się więcej akcji ;).

ocenił(a) serial na 10
Goku

No własnie dokładnie mi się wydaje że to Pani Meyer wzorowała się na VP a nie odwrotnie. A co do wątku miłosnego to w pierwszych odcinkach rzeczywiście było to pokazane ale teraz-teraz to głównie jest o wampirach-ochronie elleny i bólu Damona że Katherina go wzięła i olała ;/ <3