Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Wszedzie jest mowa, że Klaus jest najpotężniejszy i ciągle było gadane, że pierwotni to Ellijah,
Rebekah itd, a teraz się dowiadujemy że pierwszym wampirem jest Silas, chociaż powiedział Liz, że
ma go tak nie nazywać i teraz znowu nie wiem czy tak powiedział bo nie lubi jak sie na niego tak
mówi , czy co, nie wiem po prostu tego wszystkiego nie załapałam, pomoże mi ktoś? :(

NaomiClark_

Silas teoretycznie wampirem nie jest, tylko pierwszym nieśmiertelnym. Tylko, żeby być nieśmiertelnym potrzebuje krwi. Więc jakby spojrzeć na definicję wampira to niby nim jest, ale on niby twierdzi, że nie jest. A Klaus i jego zgraja są pierwotnymi, bo są pierwszymi wampirami, to od nich pochodzą wszystkie inne wampiry, dlatego było mówione, że są najpotężniejsi, bo byli pierwsi, wgl, niezniszczalni. Ale jak to w serialach bywa, nagle się okazało, że jest ktoś bardziej potężniejszy. I niby pierwotni są najpotężniejsi wśród wampirów, no bo niby Silas wampirem nie jest.
Ja przynajmniej tak to rozumiem. Swoim tłumaczeniem pewnie bardziej zakręciłam niż wytłumaczyłam :P

ekoderka

Rozumiem to podobnie, ale skoro Silas jest nieśmiertelny (jak niby Pierwotni byli) to zaraz pewnie znajdą jakiś cudowny sposób na zabicie go, w tym serialu to jest logiczne:) Oczywiście musi okazać się, że jego wielka miłość żyje nadal i że jest ktoś potężniejszy- np. jego ojciec:)

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Dziękuję wam :)

NaomiClark_

spoko ;)

alien_2

zawsze znajdzie się ktoś potężniejszy od tego najpotężniejszego. xd to jest TVD, tu nie można szukać logiki. :P

NaomiClark_

Silas to inny typ wampira. Jest duzo starszy. To jakby inny gatunek. Inne bylo zaklęcie niesmiertelnosci - Silas jest niezniszczalny, nic nie moze go zabic - gdzie Pierwotni moga zginąc przebici kolkiem z bialego dębu. Silas ma inną metodę halucynacji, werbena na niego nie dziala, moze wchodzic do mieszkania bez pozowlenia, slonce nie jest dla niego problemem, moze tworzyc iluzje, czytac w umysle etc. Pierwotni to nowa generacja wampirów - są najstarsi ze swojego gatunku, ale jednoczesnie mlodsi i slabsi od Silasa. Silas gardzi innymi wampirami, ma się za lepszego - dlatego nie chce by go nazywac jedym z nich. To trochę tak jak rasisci sprzed wieków, którzy ciemnoskórych nie mieli za gatunek ludzki, tylko za podnózki, zwierzęta.