Z pewnością zgodzicie się ze mną że muzyka w 100% pasuje do tego pasuje dlatego może wspólnie będziemy podawać najfajniejsze najbardziej wzruszające piosenki w poszczególnych scenach. Więc zaczynamy Kto pierwszy ?
o tak 'Down' jest świetne. ;) i 'Gravity' też. ;) a ja dodam jeszcze Plumb -' Cut' z odc. 10 - scena miłosna Eleny i Stefana. ;)
Barcelona- 'Come back when you can' - z odc. 9 - końcówka, po tym jak Emily zniszczyła amulat
i Leona Lewis - 'Run' z odc. 14 jak umarła babcia Bonnie.
Alex Band- Only one (odc. 11, Damon wyrywa serce Bree)
Within Temptation- All I need (taniec Eleny i Damona w 19 odcinku)
The Fray- Never say never (końcówka 1 odc)
Sanders Bohlke- The Weight of us (odc.7 Elena prosi Damona o wymazanie pamięci Jeremy'ego)
Matt Nathanson- All We Are (taniec Eleny i Stefana w 4 odcinku)
Tyrone Wells- This is beautiful (odc 10 Elena i Stefan leżą w łóżku i rozmawiają)
Glass Pear- Wild Place (odc. 4 Bonnie zapala świeczkę siłą woli)
Florence And the Machine- Cosmic Love (odc. 11 Rick wspomina Isobel)
A zna ktoś piosenkę z PROMO odcinka w którym to Stefana te wampiry z grobowca porywają i Damon z Alaricem go ratuja ?
piosenka z 7 odcinka: "The Weight of Us" by Sanders Bohlke. super. ;) moment jak Elena rozmawia ze Stefanem czy mógłby wymazac z pamięci Jeremy'iego to co stało się z Vicky i wtedy zjawia się Damon i on proponuje, że to zrobi. ;) piosenka doskonale dobrana. ;)
Znalazłam właściwy wątek więc wklejam moje typy (kolejność przypadkowa, nawiasie podany numer sezonu i odcinka):
Gary Go- Open Arms (01-07)
Cut - Plumb (01-10)
Barcelona - Com back when you can (01-09)
Green Day - 21 Guns (01-03)
Carolina Liar - I'm not over (01-04)
Bat for Lashes - Sleep alone (01-07)
Sanders Bohlke - The weight of us (01-07)
The Fray - Never say never (01-01)
Oh Mercy - Can't Fight It (01-03)
3oh3 - Don't Trust Me (01-05)
All The World - Fauxliage (01-08)
Athlete - Wires (02-06)
a zna ktoś sciezke dzwiekową ktora leciała SPOILER !!!!
pod koniec 2x07 kiedy Damon zamykał Kat ??