Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pod wpływem przerwy w odcinkach "Pamiętników", która ma niebawem nastąpić, zapobiegawczo zainteresowałam się innym serialem "Moonlight". Wczoraj zapusciłam sobie dwa pierwsze odcinki.......Mogę jedynie napisać, że po wczorajszym obejrzeniu tych dwóch pierwszych odcinków, bez pamięci się w nim "zakochałam". Sadzę, że gdyby "Moonlight" wyszedł w 2009, lub 2010 odniósł by mega sukces i doczekałby się kolejnych sezonów. Przy obecnej fascynacji tematyką wampirzą przebiłby pewnie "true blood" a może i"Pamietniki". Po dwóch odcinkach jestem zachwycona.........i zdziwiona, ze taki serial nie doczekał się kontynuacji......dlatego zachęcam fanów "Pamiętników" do spróbowania. Warto, polecam!

film_lubie

Całkowicie się z Tobą zgadzam i muszę przyznać, że ze mną było podobnie. W wyniku przerwy w "Vampire Diaries" postanowiłam obejrzeć jakiś ciekawy serial, mający niewiele odcinków. Sięgnęłam po "Moonlight" i wszystkie szesnaście odcinków pochłonęłam w trzy dni. Jestem w nim bez pamięci zakochana i bardzo żałuję, że serial emitowany był w 2008 roku, co za tym idzie, na kontynuację się już raczej nie doczekamy, a teraz z pewnością przewyższyłby wiele wampirzych serii...
Zobacz go do końca, na pewno nie pożałujesz. ;-) Wzruszająca końcówka.

Neff

też się z Wami zgadzam. ja co prawda najpierw obejrzałam moonlight a dopiero potem sięgnęłam po pamiętniki. też strasznie żałuje że przestali kręcić. szczególnie że skończyło się tak że musi być coś dalej ale nie ma;( zgodzicie się ze mną że właściwie to skończyło się w czasie akcji?

użytkownik usunięty
Ananana

a to czemu ma być przerwa?? i to jeszcze taka długa?

Przecież to normalne, że w okresie wakacyjnym i zimowym są przerwy w emisjach części seriali i programów. W polskiej telewizji jest przecież dokładnie tak samo. Zazwyczaj emitują wówczas powtórki.

ocenił(a) serial na 8
Neff

Właśnie oglądam 4 odcinek "Moonlight" i już wiem, że na przerwę w "Pamiętnikach" będę musiała znaleźć sobie coś innego.... bo za parę dni zapewne obejrzę wszystkie odcinki...... totalnie mnie wciągnęło.......

film_lubie

a ja odradzam oglądania Moonlight, bo scenarzyści zakońćzyli serial ze względu na małą oglądalność po 1 sezonie, przez co człowiek się tylko wkurza, że ostatni odcinek kończy się w taki, a nie inny sposób, a my nie dowiemy się już co dalej.

Binula

Ja oglądałam Moonlight baaaaaaaardzo długi czas temu, za nim sięgnęłam po VD. Totalnie mnie wciągnęło i miałam zamiar nawet kiedyś pisać do reżysera, dlaczego skończyli akurat w TAKIM momencie!
Pozdrawiam, bo Moonlight jest naprawdę fajnym serialem : D

ocenił(a) serial na 8
Binula

Ja czytałam, że ze względu na strajki scenarzystów,ale mnie tam wszystko jedno bo i tak zamierzam obejrzeć ten serial do końca,mimo, że zakończyli go w "TAKIM" momencie (cokolwiek to oznacza). Uważam, że dla "miłośników" wampirów to naprawdę godna polecenia pozycja ;)

użytkownik usunięty
film_lubie

na stronie http://vampirediaries.pl/ jest napisane, że następny odcinek serialu będzie jutro czyli 4 listopada a następny 11-stego. Więc nie wiem czemu na filmebie podali datę styczniową.

W ogóle coś im się chyba popsuło, bo pisze, że w styczniu dopiero 2 odcinek będzie :-P

ocenił(a) serial na 8
film_lubie

Wracając do tematu Moonlight, własnie skończyłam ostatni odcinek pierwszego sezonu, cudowny serial! Polecam fanom "Pamiętników"........ naprawdę jeden z lepszych o wampirach jaki oglądałam......... Nie żałuje, że się za niego wzięłam, wprawdzie wiele wątków nie zostało wyjaśnionych, ale te 3 dni były cudowne!

Hm.......tylko co ja teraz będę oglądała w przerwie "Pamiętników", która ma nastąpić po 11 odcinku?

A co do odcinków i ich dat, to mam wrażenie, że "Pamiętnikami" nikt się nie zajmuje............ nie ma kto tych dat uaktualnić?

ocenił(a) serial na 9
film_lubie

moonlight! bardzo fajny serial :) wciągający i ma fajny klimat...

a ma ktoś jakieś propozycje na ciekawe seriale, ale w stylu moda na sukces... czyli niekończąca się opowieść...
wolę krótsze sezony, jednak wciągające :)