PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122158
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 6
robb264

Nie mogę się przyzwyczaić do Twojego avka nowego :D

Kejt__

A co z Audrey lepszy :D ?Jak Plec zabije Kath to wezmę Plec na avka :D i nie będzie to milutkie :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

No w porównaniu z Niną do Audrey wygrywa w przedbiegach :D ale ogólnie fajny, muszę przywyknąć ;) Ok, to ja wtedy wezmę prosiaka, na to samo wyjdzie xD

Kejt__

http://vampirediaries.pl/wp-content/uploads/2012/11/clever-julie.jpg
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01571/pig_1571615c.jpg
http://psychopathindisguise.tumblr.com/post/42021534580/am-i-the-only-one-who-se es-the-resemblance-or
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2owmbN9Rb1qaqt70o1_250.gif

ocenił(a) serial na 6
robb264

To z Urszula już widziałam kiedyś, wygrywa :D

ocenił(a) serial na 8
robb264

http://psychopathindisguise.tumblr.com/post/42021534580/am-i-the-only-one-who-se es-the-resemblance-or

to mnie rozbawiło ;D

ocenił(a) serial na 8
Kejt__

hahahahaha

Kejt__

Kejt__ a widzisz - ja wolałem twój avek poprzedni :D ten złocisty - z Rebeką :D ? Tak dodawał wesołego kolorku zawsze przy postach

ocenił(a) serial na 6
robb264

No tak, ale miałam Rebekę już strasznie długo i mi się znudziła trochę :D Teraz ja muszę być wesoła wobec tego :D

ocenił(a) serial na 8
Kejt__

Ależ jesteście niestali w avatarach. Ja tam będę miał swojego po kres mego istnienia :D

ocenił(a) serial na 8
HomeBird

Twój jest mega :D

HomeBird

Ja moze wrócę do swojego oryginalnego niedługo ...tzn. Jackie Kennedy w technice pop art. Moze Kejt go pamięta, jeszcze z czasów jak byłem na forum GG :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Pamiętam :D Też był fajny :D

Kejt__

Pamiętasz czasy jak prowadziłem wątek spoilerowy - ciągłe kłótnie :D A jak wyszły spoilery o Barcie zmartwychstałym i o Lily, która wahała się między Rufusem a Bartem ...ludzie nie wierzyli - głupcy :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Wiesz ja już wtedy za bardzo tam nie bywałam, bo przeniosłyśmy się z dziewczynami z offtopu na forum założone przez someonelikeyou, ale kojarzę trochę ten cały sajgon :D

Kejt__

Zaczynam doceniac fanów Deleny kiedy przypomnę sobie fanów Chair z tamtego forum i :D Powinnismy dziękowac :D

ocenił(a) serial na 6
HomeBird

To mój drugi dopiero :D chociaż jeszcze na starym koncie miałam inny kiedyś ;)

Kejt__

http://vampirediaries.pl/7992-czego-jeszcze-nie-wiecie-o-american-gothic

Ciekawe co Stefan wyzna ze ma doprowadzic do płaczu....

ocenił(a) serial na 6
robb264

Na pewno coś dla Elki.

Kejt__

Pewnie ze wyjedzie z miasta jak się wszystko skonczy:D Cos takiego przewiduję.

Kejt__

Ale spoilerów teraz to dali mnóstwo. Praktycznie cały odcinek :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Dopiero się zorientowałam, że to dzisiaj xD O której?

Kejt__

O 1. się zaczyna.
Dlatego taki ruch na forum i taka ekscytacja :D he he he ...i TYLE spoilerów

ocenił(a) serial na 6
robb264

Masz zamiar oglądać? Bo może bym się skusiła ;)

Kejt__

Jakbym był w swoim mieszkaniu a nie rodziców to pewnie :D Matka jednak lubi łazic po nocy i robi awantury, ze nie wypada tak długo siedziec ^^. A tak to bym z chęcia został.
No nic wstanę o 7 rano i obejrzę i zrecenzuję:D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Haha no ja właśnie też jestem u mamy, ale o 1 to jeszcze nie będzie mi marudzić :D jak oglądałam o 3 to mówiła, że jestem nienormalna :D

Kejt__

Na co tyle czekalas :D Na Glee, PLL ? To jestes hardocore :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Na Glee ;) ale ja zwykle chodzę późno spać ;)

Kejt__

Widzę :D Ps. Widziałas avatar blush :D Ah ten Stefan :D
Przygotuj chusteczki na wszelki wypadek :D Kto wie co Stefan wymodzi. he he he

ocenił(a) serial na 8
robb264

Też się zdziwiłem ze ma taki avatar :D

p3rla

Ja chyba rozumiem kontekst, bo ich wczorajsze wpisy nt. zdjęc z 4x19 mnie zainteresowały. Od zaciekawienia w gniew....a to zdjęcie ze Stefanem w tle wzbudziło największy niepokój. Że niby Stef dupek i się wozi z Eleną :D he he a biedny Damon odrzucony.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Haha :D

p3rla

W sumie to mają powody do obaw. Odcinek pisze Caroline Dries, a w tym sezonie - jak i poprzednim, napisane przez nią epizody nie są szczęsliwe dla Deleny jakos szczególnie i fani tej pary zawsze są potem wsciekli. 4x01, 4x07, 4x13, 3x14 Po kazdym była orgia zmysłów i narzekan :D Natomiast Dries jest oddaną fanką Klaroline i im zawsze daje ładne sceny. (i stelenie w sumie tez)

ocenił(a) serial na 6
robb264

A powinnam patrzeć? ;)

Kejt__

Czemu nie ;d Tylko moze nie wchodz w interakcje podczas oglądania z fankami Deleny, bo to ..bedzie bolało :D

ocenił(a) serial na 6
robb264

Jeśli będę oglądać to nawet tutaj nie wejdę, to bezcelowe.

Kejt__

Dobrze robisz :D Ja napiszę reckę w tym temacie i potem przekleję do głównego wątku bez prowadzenia dyskusji, by bylo wiadomo ze nie kazdy ma taki poglad jak one.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Zrobili mi smaka na ten nowy odcinek TWD...więcej Stefana ? It's Impossible...

p3rla

Carina podobno dała twitta ze Stefan będzie miał scenę z Katherine w tym odcinku:) Jestem ciekawy - moze wtedy jak Rebeka pójdzie z Damonem do domu Katherine.

robb264

Recenzja odcinka:

Na tle całego sezonu nie był on zły. Ale rewelacyjny tez nie.

Elena - ten odcinek jest modelowym przykładem dlaczego ludzie nie lubią Eleny. Kiedy Katheriene zrobi cos złego, to wszyscy ją dręczą i torturują. Kiedy Elena zrobi cos złego wszyscy mają amnezję i nie pamiętaja jej czynów. Katheriene zabiła(a raczej pozwolila Silasowi zabic) Jeremiego i Eljasz i reszta byli na nią źli. W takiej sytuacji az się prosiło by wpomniec o zabiciu Kola. Ale oczywiscie Elena jest czysta niczym snieg. Zarzuca Katheriene to i tamto, ale sama nawet nie wpomni o swoich uczynkach - moze powinna się zreflektowac ze czasem zło wyrządzone wraca z podwójną siłą. Kiedy znowu spominali o wspołczuciu Eleny wybuchłem smiechem.

Eljasz/Katheriene - szczerze mówiąc wcale mi się to nie podoba. Ich romans jest jakis wzięty z księzyca, ale ok. Mam nadzieję, ze Kath sobie dalej pogrywa z Eljaszem i się tak nie rozkleiła jak to bylo pokazane. Mam nadzieję ze zawita na dłuzej w serialu. Natomiast Eljasz to było ogrooomne rozczarowanie. Nie mogę uwierzyc, ze był taki milutki dla Eleny po zabiciu Kola!! Czy on w ogóle wie co się wydarzyło? W kontekscie tego wszystkiego jest az tak wsciekły na Kath a na Elenę nie? Trochę za duzo opery mydlanej było w tych scenach z Eleną i nim. No i ze okazał się takim kretynem, by zaufac Kath! Chyba my wszyscy męzczyźni jestesmy idiotami bez wyjątku. Naiwniaczek. Az się nie spodziewałem.

Rebeka robi z siebie zdesperowaną idiotkę...jak ona mogła byc tak głupia,by zazyc lekarstwo przy Damonie? Jakby była czlowiekiem bylaby juz martwa. Podobała mi się natomiast rozmowa z Eljaszem na koncu.

Klasus/Caroline - nie mogę z tego scenariusza. Kluasik robi się miękka buła. Chociaz pewnie fanki Klausa zachwycone po tym odcinku jego golizną ^^

Stefan/ Damon - lubię braterskie momenty, więc i tym razem mi się podobało. Damon chciał znaleźć lekarstwo - jednak Bex raz wspomniała o Elenie i juz się zgodził by odpuscic i pozwolic jej wychlac? Dziwne trochę, przez to wygląda na człowieka o słabym charakterze. Stefan natomiast okazał duzo klasy w tym odcinku - nareszcie ma dosyc tych chorych trójkatów. Mam nadzieję ze się uwolni od tego gówna - zasługuje na więcej. Mam nadzieję, ze zrobi to co własnie Damon powinnien zrobic dawno i ułozy sobie na nowo zycie - Elena nie jest warta zachodu.

ocenił(a) serial na 6
robb264

No odcinek był całkiem spoko, ale jak oglądam na żywo to zawsze to jakoś szybciej leci i wydaje się, że więcej akcji jest :P

Co do tego motywu Katherine-Elijah-Elena to mam mieszane odczucia. Z jednej strony Elijah wkurzony na Kath że go okłamała i że zabiła brata Eleny, do tego współczujący Elenie, a z drugiej strony ANI SŁOWA o tym, że zabiła dwóch jego braci. Z resztą jakby mogła to by zabiła pewnie i całą resztę jego rodziny, głupota.
Ale ciekawy był ten moment że Elijah dalej szuka w Katherine tego kim była kiedyś, od razu mi się to skojarzyło ze Steleną. Chciałabym, żeby Elena zrozumiała że Stefan robi to samo dla niej.

Jestem pewna, że Kath tylko coś knuje. A jak nie knuje to zaraz dostanie kołkiem w serce.

Co do Rebeki, mamy inne odczucia, ja bym bardzo chciała żeby ona była tym człowiekiem i aż podskoczyłam jak jednak zażyła to lekarstwo. Miałam nadzieję, że ona chociaż zwieje z tym lekarstwem, no ale nic :D Chociaż już po kilku sekundach byłam pewna, że to fejk.
Jeśli Elijah nie da jej tego lekarstwa to się wku.rwie. Gdybym ja miała młodszą siostrę, która jest potworem mordercą i nie chce tak żyć, a ja mam szansę to zmienić to nie wiem nad czym się tu zastanawiać. Zwłaszcza kiedy jesteś wampirem ceniącym wartości rodzinne.
Do tego jak dla mnie to Klaus ma Kath już dawno gdzieś, siedzi na dupie w Mystic Falls. Skoro Elena ją wytropiła w mgnieniu oka to co dopiero on, odpuścił sobie i tyle, przeciągają to sztucznie.

Całkiem fajne Defanowe sceny, lubię jak Stefan się nie spina, kwitnie bez Eleny po prostu xD

Co do Klaroline, niechże oni już przestaną trollować... Niech Klaus ją w końcu pocałuje i dostanie po ryju czy coś. Poza tym tyle odcinków już JoMo jest, a ja się dalej rozpływam nad jego głosem i w ogóle, no niebo. :D

No i na koniec to co Stefan powiedział, w końcu przejrzał na oczy. Chociaż coś czuję, że Elka na balu nie będzie mogła tego zdzierżyć i namiesza mu w głowie. W ogóle to powielanie schematu chyba się trochę zapowiada z 3x14.

Kejt__

Nawet ta sama scenarzystka pisze 4x19 co 3x14 :P

Niech Bex sobie bierze to lekarstwo, ale na Boga niech ma trochę rozumu. Przeciez gdyby stała się czlowiekiem to Damon by ją zabił. W MF nawet minutę nie przetrwa jako człowiek.

Niby Eljasz - Katheriene mieli historię ale cięzko mi kupic ten scenariusz. Wyskoczyli z tym jak Filip z konopii, a poza tym jaki był sens tych scen ze Stefanem w 2 i 3 sezonie, ze ona go kocha? I tak to nie przetrwa bo Eljasz idzie do spin-offa....

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

A zapomniałam jeszcze, Elena pseudo badass w tej scenie w kawiarni, kurva gdyby nie to, że ma ze sobą pierwotną to by wiała gdzie pieprz rośnie. Żałosna była okropnie. Wolę zestaw Kath&Reb.

Kejt__

Juz na parkingu prawie ją rozniosła :D Podobała mi się scenka jak chciała ukrasc buty Katherine :D Pewnie niejedna kobieta by chciała to zrobic :D he he he

ocenił(a) serial na 6
robb264

MAM PROBLEM :D Kiedyś tam przed finałem 3 sezonu TVD wstawiłam na forum taki filmik fanmade o wyborze Eleny. On był zerżnięty z tego filmiku o finale Gossip Girl http://www.youtube.com/watch?v=q66R3i-kRXc i za cholerę nie mogę go znaleźć :D Gdyby ktoś się natknął albo wiedział pod jakim hasłem tego szukać to proszę o pomoc :D

Kejt__

to ?
http://www.youtube.com/watch?v=vwIoCrzEY7k

wybrałem pierwsze z brzegu na yb po wpisaniu elena's choice

Kejt__

http://www.youtube.com/watch?v=0P2v-R7n23k
??

ocenił(a) serial na 6
robb264

Nie, ono miało tę samą muzykę co to z Gossip Girl i te same napisy o wyborze itd. :(

Kejt__

A jaki był to temat, gdzie wrzucałas linka? Moze po prostu zobacz w tamtym temacie strona po stronie? Albo sprawdz swoją historię wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Już sprawdziłam swoje wypowiedzi i tam jest tylko trochę losowych. I z resztą chyba wtedy miałam swoje stare konto jeszcze :P A temat chyba zniknął :/ To był ten w którym pisaliśmy jeszcze przed Steleną (spoilery) :{