Na początku pierwszego sezonu Damon powiedział, że wampiry chcą lecz nie mogą mieć dzieci. A później Pearl, sama przyznała że ma 400 lat i miała dziecko - Annę. Z tego wynika, że Anna urodziła się jeszcze przed przemianą Pearl, a to oznacza że Anna miała też ok. 400 lat. Czyli była starsza i silniejsza od Damona i Stefana, bo jakoś mi się nie chce w to wierzyć ?!
Może Anna była adoptowana?
xD
A poza tym, skąd wiadomo, że nie była zmieniona ok. 400 lat temu, przed Damonem i Stefanem?
Przecież Emily obiecała Pearl, że będzie Annę chronić - a więc ona też musiała już być nieśmiertelna.
Wg mnie ona była starsza od Salvatorów.
Też tak myślę, może została przemieniona w grobowcu? Pearl na pewno nie chciała patrzeć na śmierć swojego dziecka.
Nie kojarzę, żeby coś wspominali o wieku Anny... Przypomina mi się jedynie scena, w której Damon przyszedł do Anny, obaj zaczęli się przyduszać i w końcu obaj puścili, bo byli mniej więcej tak samo silni, a Damon skomentował to: "Cholera, silna jesteś" ;)
nie obydwoje, a oboje.
Skąd wiecie, że Anna w momencie przemiany Damona i Stefana była człowiekiem? Nie pamiętam tak czegoś, może przegapiłam.
Oboje, oboje. Przepraszam, mój błąd ;p
No i właśnie, nie było nic wspominane o tym, że Anna była człowiekiem wtedy, w 1864 roku.
Naprawdę 'oboje'?? Zresztą, mniejsza o to:)) Według mnie mała Anna była człowiekiem, bo gdyby była wtedy wampirem to przecież by nie urosła itd. Skoro była równie silna jak Damon, to wychodzi na to, że musiała zostać przemieniona gdzieś w tym samym czasie, ale wtedy musiałaby być nadal dzieckiem, a nie nastolatką. A skoro Anna wampir jest nastolatką (przynajmniej z wyglądu) to została przemieniona później. Przez kogo?? Emily musiała kogoś znaleźć... I wychodzi, że jest silniejsza od Salvatorów. Ale to moje pokrętne myślenie może mieć wiele błędów:))
No właśnie pierwszy błąd. Skoro została przemieniona jako nastolatka to nie może być starsza od Salvatorów... Powinna być słabsza od Damona...
jak ty w ogóle oglądasz ten serial Emily nie była nieśmiertelna bo po pierwsze nie żyje a po drugie babcia Bonni mówiła że czarownice są śmiertelne , a po drugie Anna nie była w grobowcu bo została z Emily i Stefanem jak zabierali Pearl, a tak a poza tym jakby Anna była w grobowcu to jak niby małaby wyjść a inne wampiry zostać???
yyyy... nie wiem co napisać, bo się zamotałam już. Napisałam że Anna była przemieniona w grobowcu, a potem sobie przypomniałam, że przecież tam nie była. Ok. Nie napisałam, że Emily była nieśmiertelna, a reszta to się wiąże z tym grobowcem, mój błąd, pomyłka zwykła:P Mam wiele spraw na łbie i czasem takowe się zdarzają, tak to już jest:) Staram się oglądać serial uważnie ^_^
Ale to fakt, nie wiem o co Ci w ogóle chodzi i skąd wytrzasnęłaś tę teorię. Oglądałaś na pewno ten serial?! xD
Nic się nie zgadza... a przecież to takie proste!
Pearl miała ok. 400 lat, a że Annę musiała urodzić przed przemianą, to Anna też musi mieć jakieś 400 lat. Z tym, że jeśli chciałaby żyć kilkaset lat, musiałaby być wampirem.
No i nie trudno z tego wywnioskować chyba, że Anna została przemieniona w wampira jako nastolatka, a miało to miejsce kilka wieków temu.
Anna była starsza i silniejsza od Salvatorów.
Nie wiem po co w ogóle ta dyskusja - dla mnie to żadna zagadka, wszystko jest jasne.
ok ale wcześniej napisałaś :"Może Anna była adoptowana?
xD
A poza tym, skąd wiadomo, że nie była zmieniona ok. 400 lat temu, przed Damonem i Stefanem?
Przecież Emily obiecała Pearl, że będzie Annę chronić - a więc ona też musiała już być nieśmiertelna.
Wg mnie ona była starsza od Salvatorów." i w tym właśnie napisałaś że Emily była nieśmiertelna
"Przecież Emily obiecała Pearl, że będzie Annę chronić - a więc ona też musiała już być nieśmiertelna." - adulescentiae chodziło o Annę, nie Emily.
Tak jak już Neff to zauważyła, chodziło mi o Annę. Cały post był praktycznie o Annie, więc yy... czytaj ze zrozumieniem :)
Hm, myślę, że to było raczej zrozumiałe, gdyż można to bardzo łatwo wywnioskować to z sensu całej wypowiedzi. Cały post był o Annie, nie wiem czemu miałabym na chwilę zmienić temat... a pisząc 'nieśmiertelna' miałam na myśli, że była wampirem... (w końcu żyją wiecznie - chyba, że je ktoś kołkiem dziabnie).
Owszem, można było to odebrać inaczej, niż ja miałam na myśli, dość dwojaki sens tego zdania... ale może sama zanim coś napiszesz, zastanów się nad tym chwilę...
Czekaj, bo ja jestem z matmy nierozgarnięta, wręcz upośledzona:)) Nie pamiętam w jakim wieku była Anna, kiedy jej matka poszła do grobowca. Niech mnie ktoś oświeci, plisss.....
Nie ważne ile miała lat. Była nastolatką... nie wiem, może 19?
W każdym bądź radzie MUSIAŁA być przemieniona kilkaset lat temu, nie ma innej opcji.
Kurcze no bo mi się poprzestawiało... Wydawało mi się, nie wiem czemu, że przy tej całej akcji z grobowcem Anna była dużo młodsza... I stąd ten mój wywód, że była człowiekiem... Eh niedopatrzenie:))
Nie wiem, czy ktoś to napisał, ale wydawało mi się, że mówiła ona w jednym odcinku, że została przemiona przed wyborem Miss i pytała Stefana (Damona?), czy to pamięta.
Faktycznie... ale to by się nie trzymało kupy... Chyba, że Pearl przemieniła ją niedługo przed tym jak ja złapali...
Anna mówiła chyba Jeremy'emu że ona też chciała startować na miss Mystic Falls i mówiła to chyba wtedy gdy byli już na wyborach miss
Powiedziala coś takiego
Damon; Startujesz na|Miss Mystic Falls?
Anna; Czasem trzeba założyć niewygodne szpilki,|żeby się nie wyróżniać.
Pamiętam wybory z 1864 roku.
Miałam wziąć w nich udział,
zanim stało się, co się stało.
Damon; Nostalgia jest do bani.
Anna; Jeśli zamierzasz jedynie|ze mnie kpić, to zejdź mi z drogi.
Więc nic takiego nie pisze że została przemieniona, raczej chodzi tu o to że złapali wampiry do grobowca,
Mi się wydaje, że była już wampirem w tamtych czasach. W odcinku 13, gdzie pokazane jest pojmanie Pearl, ona mówi do Anny by się schowała, skoro była człowiekiem to po co miała by się niby chować?
Nie mogła zostać przemieniona później, bo by wyglądała starzej niż w rekonstrukcji i wspomnieniach Stefana i Damona.
I na pewno nie została przemieniona w grobowcu, ponieważ nie została pojmana i zamknięta tam, a gdyby później do niego weszła to by już nie wyszła, przez klątwę.
ona nawet nie weszłaby do grobowca bo był rzucony na niego urok i potrzebny był ten kryształ który miał Damon
Tworcy serialu wzbogacaja go w nowe postaci etc i sami gubia sie w tym wszystkim wlasnie dlatego pozniej sie zastanawiamy ze jezeli ANNA byla starsza od Salvatorow to tez powinna byc silniejsza itd. Nie mozna wszystkiego brac do siebie ale fakt faktem jest wiele niedociagniec i nie tylko z Anna ale tez z Katerina. Troche pomieszane historie. Jednak moze dlatego serial jest wciagajacy.