Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pierwszy zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=VEb2kONes-M&feature=sub

hmm jak myslicie,co sie wydarzy?
btw,scena z Alariciem,Jenną i Eleną..Chunky Monkey ?

miejmy nadzieję,że serial wróci do poziomu odc.8 B)

(Planowana edycja odcinka w USA to 2.12.2010 wiec nawet o to nie pytajcie ;)

Jeszcze jedna sprawa,w spisie odc. na filmwebie zauważyłam,że odc. od11 włącznie maja planowaną premierę na 2011..jeden odc i znowu miesieczna przerwa Oo?

ocenił(a) serial na 10
Gabriielle

no świetnie! jeszcze dłużej niech zwlekają z kolejnymi odcinkami to ja na pewno nie zwariuję czekając!! :D

użytkownik usunięty
Gabriielle

Ludzie po co zakładać enty temat z zwiastunem, patrzcie na przyszłość czy już taki istnieje:/

Będzie przerwa świąteczna.

do blush;
ten temat był założony jako pierwszy o tym odc.

zgaadzam sie,to Katherine uratowała 9. ;>

Gabriielle

"miejmy nadzieję,że serial wróci do poziomu odc.8 B)"

Przecież odc. 8 był zdecydowanie słabszy niż 9! Cały kręcił się wokół durnej Elenki(szkoda że nie zginęła) i nie było Katherine! :/

użytkownik usunięty
Goku

A wokół kogo ma się kręcić, jakby nie patrzeć jest jedną z głównych bohaterek koło której lata dwoje innych głównych bohaterów.
A Katherine siedziała w grobowcu, to co mieli pokazywać jak usycha? xD
Swoją drogą nie wyobrażam sobie siedzenia w grobowcu nawet jednego dnia, a co dopiero kilkadziesiąt lat:/ Mam nadzieję, że wkrótce wyjdzie bo jednak odcinek 9 uratowała właśnie Katherine..

ocenił(a) serial na 7
Gabriielle

mi się zwiastun podoba :) jetem ciekawa scen damon elena wiadać że coś będzie się działo.... co do 11 oscinka to mi się wydaje że miał się podozac 9 albo 16 i dopiero potem miała być przerwa .... a tak no coż poczekamy

użytkownik usunięty
effi_2

A popatrz na oczy Damona, mam wrażenie jakby został hm... zauroczony? Jak widać pierwotni mogą to robić z innymi wampirami..

A mi się właśnie nie wydaje, żeby był zauroczony :-P Przywykłam już do tego, że Damon często strzela takie miny (patrz: również wzrok xD). No, wiesz, takie chłodne spojrzenie, ale oczywiście złudne, bo chciał uratować Elenę, czego domyślić się możemy po tym, co powiedział ^^

użytkownik usunięty
Neff

Ja wiem że on jest bezbłędny z swoimi oczami, ale ciekawiej by było gdyby Damon został zauroczony;]
Swoją drogą nieźle by było gdyby ten cały Elijah zauroczył któregoś z braci żeby zabił Elene! Ale byłaby akcja;o

Byłaby akcja, jeśli Elijah zauroczyłby jednego z braci, to na pewno. Ale ostatecznie i tak coś by poszło źle (dla Elijaha), bo przecież nie uśmierciliby Eleny. Chyba, że miałaby w jakiś cudowny sposób później powrócić do świata żywych, na przykład tak, jak w książce.

ocenił(a) serial na 7
Gabriielle

Zwiastun bardzo zachęcający ^^ Co prawda wciąż żyje Rose, ale jakoś to będzie xD
Alaric mnie zabił <lol2>, a co do Damona to widzę, ze chce ją ochronić za wszelką cenę. Ona oczywiście nie liczy się z nikim innym poza sobą, co prawda chce umrzeć dla dobra innych, ale nie potrafi chyba zrozumieć, że innym jakimś cudem może na niej zależeć -.^

Gabriielle

Gdzieś na Imdb widziałam posta z oburzeniem na nagość Alarica i przypisanie mu pedofilii, gdyż Elena jest nieletnia hehe

Jeffrey_Goines

Haha, dobre ^^ Ale na IMDB VD?

Neff

tak, właśnie tam hehe, nie wiem czy to była prowokacja, ale nawet jeśli tak, to miażdząca :)

ocenił(a) serial na 10
Jeffrey_Goines

veronicty - Dokładnie! Elena jest taka jak Stefan.
Trochę przynudzająca, nie zauważająca rzeczy oczywistych (miłość Damona!) i myśląca tylko o tym jak tu przerwać to Cierpienie, na własną rękę (mam tu na myśli to, że jej bliscy mogą zginąć, ciągłe niebezpieczeństwo... etc. )

Przywodzi mi to na myśl jedną myśl - ' zginę dla większego dobra, jeśli to ma uratować moich bliskich ! ' ahh , jakie to bohaterskie.

Ale mniejsza o to, bardziej interesuje mnie co mówi Damon, do Eleny na końcu trzymając jej rękę?
Za szybko mówi, nie nadążam. Jest tam chyba coś .. I 'll throw you over my shoulder , znaczy przerzucę cię przez ramię? XD I coś tam dalej... xD

megaami

Damon mówi dokładnie "Weź swój tyłek za drzwi, zanim przerzucę cię przez ramię i sam cię wyniosę" xD
http://www.youtube.com/watch?v=PS6tuEps8A0&feature=player_embedded - zwiastun z polskimi napisami ^^
Ten tekst Damona właśnie najbardziej mi się w całym zwiastunie spodobał <3 Ciekawe, jak zareagowała na to Elena ;>

ocenił(a) serial na 10
Neff

O, znów arogancko! Musiała coś nabluzgać x D
Jeju szybciej do tego grudniaaaa ; /

megaami

No, byle do grudnia... Coś czuję, że to będzie znów tak powoli zlatywało... Ja wariuję, gdy muszę czekać tydzień na odcinek, a co dopiero trzy tygodnie ^^

ocenił(a) serial na 10
Neff

I to jest problem, ale i nie lada zaleta, bo gdyby było codziennie to mogło by się znudzić i nie było by tego ' niemiłosiernego aczkolwiek podniecającego czekania ' xD

użytkownik usunięty
megaami

Mówi: Get your ass out the door before I throw you over my shoulder and carry you out myself." ;)
On czasami tak nawija, że muszę się długo wsłuchiwać żeby wyłapać wszystkie słowa xD

Tak, tak, Damonowe nawijanie xD

ocenił(a) serial na 10

Ja też :/ ale teksty ma niezłe ; D

ocenił(a) serial na 10
Gabriielle

no świetne to jest :D
a tak BTW oglądaliście te dwa urywki z tegoż oto odcinka?

użytkownik usunięty
IanSomerhalder

ja tak;]

Gabriielle

http://www.youtube.com/watch?v=Os0_fphdEjY

http://www.youtube.com/watch?v=dwIJt_rRaig te dwa?hmm szczerze?liczyłam na coś lepszego ..

Gabriielle

Gabrielle, to są tylko sceny z kolejnego odcinka. Zwiastuny to: http://www.youtube.com/watch?v=PS6tuEps8A0&feature=player_embedded i nie jestem pewna, czy mówiąc o drugim, macie na myśli ten: http://www.youtube.com/watch?v=xXQUeJTxhOQ ale ja innych nie widziałam :P Mi, wręcz przeciwnie, bardzo się spodobały i jeszcze bardziej nie mogę się doczekać "The Sacrifice" <3 Oczywiście tekst Damona na końcu - genialny!

Neff

yea,widziałam,nawet dodałam u samej góry w poście B)

ocenił(a) serial na 7
Gabriielle

"Mówi: Get your ass out the door before I throw you over my shoulder and carry you out myself." ;)
On czasami tak nawija, że muszę się długo wsłuchiwać żeby wyłapać wszystkie słowa xD"

hahaha! Damon <3 Genialne ma te teksty :D ciekawe co ona zrobi, bo w zwiastunie nie jest pokazane :(

Ja nigdy nie zapomnę chyba z odcinka 5 drugiego sezonu, jak Damon z takim wytrzeszczem powiedział do Jeremy'ego "You SUCK it up or LEAVE!" to było piękne :D

veronicty

Pamiętam ten tekst Damona do Jeremy'ego i całkowicie się zgadzam, był GENIALNY &lt;3 Już się nie mogę doczekać tej sceny końcowej z zwiastuna i reakcji Eleny - jeśli dalej będzie próbowała go okładać pięściami, to osobiście wybiorę się do Stanów i sobie porozmawiam z producentami przy herbatce... z werbeną xD
Veronicty, dałaś 7/10 Pamiętnikom! xD Myślę, że po następnym odcinku będzie już 8 :D

ocenił(a) serial na 7
Neff

przy herbatce z WERBENĄ <hahaha> wybieram się z Tobą xD

mam nadzieję, że będzie to 8! :D

veronicty

No, to jesteśmy umówione xD Miałam na taką wizytę wybrać się już kiedyś z koleżanką, teraz nawet nie pamiętam, z jakiego powodu, ale... "po drodze" miałyśmy zahaczyć o Japonię, bo miała coś do załatwienia tam xDD

ocenił(a) serial na 7
Neff

Teraz możemy zahaczyć o LA i zabawić się w kasynie xDD
Ja to ubolewam nad tym, że nie ma w Polsce żadnego zlotu fanów serialu z aktorami tak, jak to jest w Ameryce. Chociaż w sumie mógłby przyjechać tylko Ian, mi to nie przeszkadza <lol> nie no, jeśli chcemy poznać Paul'a to musimy siedzieć w Warszawie i znaleźć adres do jego dziadków xD

veronicty

No, mógłby Paul pokazać swój ojczysty kraj Ianowi i innym xD Wtedy byśmy mogli sobie zrobić taki zlot fanów serialu z aktorami ^^ A nasze największe marzenie by się ziściło :D
Nadal mam nadzieję, że Ian przeczyta w końcu moje wiadomości do niego na Twitterze i odpisze, a wtedy na pewno mu o tym wspomnę xDD Zróbmy taki nalot na Warszawę - odwiedzamy wszystkie domy w poszukiwaniu tego od dziadków Paula xD Wesley powiedział w wywiadzie, że gada z nimi przez Skeypa, więc jeśli dobrowolnie nie będą chcieli nam na to pozwolić, to byśmy ich czymś zaszantażowali xDD W sensie, jeśli nie będą chcieli nam pozwolić wejść na ich komputer xD

Tak, tak, zabawa w kasynie! :DD To kiedy jedziemy? :P

ocenił(a) serial na 10
Neff

Nalot na Warszawę? Piszę się z moją ekipą, nie zapomnijcie mnie uprzedzić kiedy będziecie się wybierać.
Zahaczymy o Weronikę Mars, czy detektywa Monka i na pewno nam pomogą ; D

ocenił(a) serial na 9
megaami

Mam nadzieję , że Elena dalej będzie się stawiać a Damon ja wyniesie :) Chociaż pewnie powie mu : Jesteś , jesteś ... okropny , będzie chciała usiąść na kanapie a on złapie ja za ramię i powie : Przecież wiesz że to dla twojego bezpieczeństwa.

ocenił(a) serial na 10
marleneczka121

Tak, tak... ta Elena i jej humorki x D I Damon jak zawsze stanowczy ; )

megaami

"Nalot na Warszawę? Piszę się z moją ekipą, nie zapomnijcie mnie uprzedzić kiedy będziecie się wybierać.
Zahaczymy o Weronikę Mars, czy detektywa Monka i na pewno nam pomogą ; D"
Nie ma sprawy :D Każda pomoc mile widziana ^^

ocenił(a) serial na 10
Neff

O, wspaniale. Oby jakoś szybko. Może w czasie przerwy w TVD, bo nie mam co robić ; P

megaami

Ja też :P Co prawda nauki trochę jest, ale nic się nie stanie, jak sobie od niej odpocznę :D Przynajmniej nie będę się musiała przygotowywać psychicznie do fizyki i chemii, cztery razy w tygodniu xD
Oczywiście możemy sobie pobyt tam przedłużyć, tak na kilka dni... :)

ocenił(a) serial na 10
Neff

Świetny pomysł!
Też sobie odpocznę, bo jak pomyślę, że jutro do szkoły to... X__X
Trzeba też Paula jakoś do Wa-wy zwabić. Jakiś pomysł?

megaami

Tak bez powodu to on pewnie nie przyjedzie... Trzeba by było go jakoś zaszantażować *.* "We'll kill your grandparents if you won't come here with Ian!" xDD Nie, no, nie przesadzajmy ^^ Może jakaś łagodniejsza wersja? :D
Noooo, ten przedłużony weekend i tak był strasznie krótki :/ I pomyśleć, że teraz nie będziemy chodzić do szkoły 3 dni w tygodniu, jak to było wcześniej, a aż 5 o.O

ocenił(a) serial na 10
Neff

Tak, zawsze te 5 dni po weekendzie jest najgorsze :P

Może znajdziemy sobie sojusznika w Stanach? Kogoś kto porwie narzeczoną Paula i przywiezie ją do Polski :D
Paul będzie akurat w trakcie kręcenia namiętnej sceny z Niną. Kiedy się o tym dowie szybko wyruszy na samolot do Polski, a cała ekipa za nim, krzycząc , że muszą dokończyć tą scenę bo odcinek ma być emitowany za tydzień :P W taki właśnie sposób ekipa TVD dostanie się do Polski, gdzie im się tak strasznie spodoba, że będą kręcić u nas resztę odcinków xD

Jakie marzeeeenia ;o

megaami

Narzeczoną Paula? Masz na myśli Torrey DeVitto? To nie jego narzeczona, tylko dziewczyna :P Jakiś czas temu krążyły pogłoski, że są zaręczeni, ale Paul wszystko wyjaśnił w jednym wywiadzie i powiedział, że są tylko parą ^^
No, ale Twój pomysł jest genialny, to przyznam :D Cała ekipa w Polsce... ach, marzenia :D

ocenił(a) serial na 10
Neff

Tak wiem, jestem niepoprawną romantyczką a co za tym idzie - marzycielką :P
Ciągle myślę tylko o tym, że jak skończę tą durną szkołę to emigruję do Stanów. Następne marzenie. Dobrze, że za to nie karzą ... xD

A z tą dziewczyną x.x nie wiem czemu ( chyba pod wpływem plotek) ciągle wydawało mi się, że to jego narzeczona. Pamiętam nawet, że kiedyś widziałam jej zdjęcie z pierścionkiem... Haha, w każdym razie sorry za pomyłkę o.O

megaami

Ja też zawsze przez te wszystkie plotki myślałam, że to jego narzeczona, więc... :)
Nie martw się, tak samo, jak ty, marzę o wyemigrowaniu do Stanów po ukończeniu szkoły :D Jeszcze nie tak dawno temu miałam zamiar wybrać się do jakiejś szkoły teatralnej po gimnazjum xD Chyba się za dużo filmów naoglądałam, skoro już mi się aktorstwo marzy ^^ A jeśli chodzi o Stany, to dalej utrzymuję się w tym, że kiedyś tam polecę i już nie wrócę XD Nie, wrócę, wrócę, ale ja już tak mam, że jak sobie coś obiecuję, to dążę do celu, nawet "po trupach" xD Koleżanka nieustannie próbuje mnie zniechęcić do USA, ale jej próby za każdym razem "legają" w gruzach. Zniechęcam się na jeden dzień, a później znów to samo ^^

Neff

A tak w ogóle, Torrey DeVitto, ta dziewczyna Paula jest chyba aktorką i modelką, prawda? Oglądałam taki serial, Pretty Little Liars, i grała (właściwie to gra, bo kolejne odcinki na początku przyszłego roku) tam jedną z takich drugoplanowych bohaterek. Aż się zdziwiłam, jak ją ujrzałam, bo myślałam, że jest tylko modelką :D

ocenił(a) serial na 10
Neff

Miałam zacząć to oglądać, ale górę wzięły Hell Cats :D

No cóż, widać, że mamy tak samo. Ja wraz z moimi 2 najlepszymi przyjaciółkami, planujemy to już od hohoho.. bardzo dawna. Tylko jest taki jednej problem. Co będzie z tego jak wyjedziemy, skoro nie będziemy miały gdzie mieszkać, nie będziemy mieć kasy?o.O
No, a aktorstwie też myślałam x D Ale daj spokój, fizycznie się nie nadaję. Jak już to wolała bym śpiewać, byłam nawet w zespole... ale mieliśmy widać słomiany zapał xD
Zespół nie wypalił zaczęłam pisać książkę.. Haha.
Dobra, może przeniesiemy to na inny komunikator,np gg? Za dużo osób tu zagląda ^^

megaami

Nie ma sprawy XD Możesz napisać do mnie: 7354159. Tylko dzisiaj mnie już nie będzie, bo właśnie zamierzam wziąć się za angielski, co powinnam zrobić już kilka godzin temu :P
Napiszę jutro wieczorem, jeśli będziesz :D

Neff

BTW. Ja też pisałam książkę jakiś czas temu, tak z nudów XD No i miałam wenę ^^ Ale póki co, dałam sobie spokój ^^ Do śpiewania to ja się raczej nie nadaję ;D Na aktorkę... hm, zostawmy to bez komentarza ^^