PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122233
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

jak w tytule cóż wam się bardziej podoba ?

ocenił(a) serial na 6
kkdag

Zdziwię się niebotycznie wręcz, jak na tym forum dostaniesz insze odpowiedzi jak "Vampire Diaries";)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

może może , :) to nie ze złośliwości broń Boże , to od tak, ja uwielbiam to i to więc też pytam innych :P

ocenił(a) serial na 9
kkdag

powiem tak. zawsze bylam oczarowana zmierzchem. ale ....
no wlasnie ;p kiedy wkoncu postanowilam obejrzec 1 odcinek serialu diametralnie "zakochalam" sie w nim xD
zmierzch powoli odchodzi w "zapomnienie" tzn zrobilo sie o nim cicho.
wiec stawiam na pamietniki ;]

użytkownik usunięty
kkdag

OMG ^^ Ale wybór.
Lubię Sagę, ale jak dla mnie pytanie głupie, wszyscy ci tu powiedzą, że wolą VD, ja również.

A ja nie wolę nic.
'Zmierzch' to coś innego od 'PW'. To dwie inne historie, a każda ma w sobie coś magicznego. Kocham i jedno i drugie :)

użytkownik usunięty
adulescentiae

no może uogólniłam,ale jestem tu długi czas i zaobserwowałam że mało tu kto woli zmierzch;)

kkdag

jeśli chodzi o Sagę, to książki jeszcze może miały w sobie coś klimatycznego, ale film...
no w każdym razie, nie zaskoczę Cię ;p VD! ♥

butterfly24

a ja was zaskoczę :D Saga...
jednak Deamon... dzięki niemu PW jest również wysoko, kto wie :D może jeszcze kilka odcinków PW i wyjdą na prowadzenie :)

ocenił(a) serial na 5
geny15

a dla mnie zdecydowanie Pamiętniki ;D saga już przereklamowana. i od zawsze przesłodzona.

ocenił(a) serial na 7
kkdag

Zdecydowanie i jednoglosnie saga .

użytkownik usunięty
kkdag

Vampire Diaries , zdecydowanie lepsze .

"Nina Dobrev uważa, że Edward Cullen jest “idealnym mężczyzną”, a Bella “robi wszystko dla siebie”! Nina Dobrev może i jest główną damą z The Vampire Diaries miłosnego trójkąta, ale jej oczy zwrócone są w stronę innego wampira – Edwarda Cullena! Aktorka, która gra Elenę, dziewczynę rozdartą między dwoma wampirzymi braćmi w hicie CW, mówi Stephenie Meyer “tworzy Edwarda jako idealnego mężczyznę i to sprawia, że naprawdę się w nim zakochasz”. Stefan i Damon zakryjcie uszy! Nina także przedstawia różnice między Eleną a Bellą graną przez Kristen Stewart dla the Associated Press: “Myślę, że publiczność może je przyrównywać, ale ja uważam, że one są zupełnie różne… Ich osobowości są różne, powody dla których robią rzeczy także. Bella robi wszystko dla siebie, a Elena dla innych. Ale obie są świetne na różne sposoby.”

Dalej Nina zdradza, jak zaczęła się jej gorączka z Twilight: “Czytałam sagę Twilight. Przeczytałam zanim wyszły filmy. Miałam zdjęcia do produkcji w Salt Lake City, skąd Stephenie Meyer jest, a ktoś, kto ją zna dał mi jej książki mówiąc ‘Musisz to przeczytać. Są świetne.’ I taka jest prawda.” I mimo że ona myśli, iż postać Roberta Pattinsona, Edward jest idealny, nie robi żadnych kroków w stronę faceta Belli. “Kocham Edwarda i miłosną historię między nim i Bellą. To miłe przeżyć coś podobnego.”"

ocenił(a) serial na 10
kkdag

VD
dlatego że Elena jest zdecydowana, a nie jak Bella idzie do Jacoba potem do Edwarda.

seph

VD zdecydowanie najlepszy serial o wampirach

ocenił(a) serial na 10
kkdag

Zdecydowanie The Vampire Diares

ocenił(a) serial na 10
kkdag

jednogłośnie VD

ocenił(a) serial na 6
kkdag

The Vampire Chronicles :]

ocenił(a) serial na 8
kkdag

pamiętniki!

ocenił(a) serial na 10
maarli

trudny wybór. Kiedyś miałam obsesję na punkcie Zmierzchu, teraz kocham VD. Nie wiem co odpowiedzieć...Ja tego raczej nie rozgraniczam lubię i to i to.

ocenił(a) serial na 8
kkdag

Zdecydowanie "Pamiętniki...". Saga jest przereklamowana i "słodziutka". Zawsze mnie irytował "idealny Edzio", który nie miał chyba żadnej wady oraz kilkustronicowe wywody Belli na temat jego urody i perfekcji. W "Pamiętnikach..." jest akcja, coś się dzieje, dlatego je wybieram.