Zestawienie najciekawszych informacji, które padły podczas rozmowy z gośćmi.
Po wprowadzeniu dziennikarka zap2it Carina MacKenzie zaczęła zadawać pytania
nadesłane jej przez fanów.
- Julie Plec zasugerowała, że Bonnie może zostać wplątana w trójkąt miłosny ze
znajomym dziewczyny oraz nową twarzą.
- Scenarzystka wyjawiła ponadto, że fani powinni się obawiać o życie kogoś obecnego
na panelu, gdyż śmierć dopełni transformację Tylera.
- W następnym odcinku [2x06 - Plan B] Katherine zrobi najgorszą rzecz z tych, których
byliśmy do tej pory świadkami. Pojawi się ogromny zwrot akcji.
- Wątek nadnaturalny, w który pierwotnie miała zostać wplątana Melinda Clarke [Kelly
Donovan] zbyt szybko spełzł na niczym. Istnieje możliwość, że aktorka powróci do serialu!
- Na pewnym etapie do serialu dołączą inne rodzaje istot nadnaturalnych.
- Julie Plec sądzi, że wypicie krwi Eleny przez Stefana było pokręconym sposobem na
przypieczętowanie monogamii.
- Przez następne dwa odcinki Bonnie będzie outsiderką, kłócącą się z Eleną oraz
starającą się znaleźć rozwiązanie aby dziewczyny zaakceptowały swoje różnice
światopoglądowe.
- Bonnie i Elena naprawią własne relacje. Wkrótce czarownica zrobi naprawdę fajne
rzeczy.
- Kevin Williamson kocha Davida Andersa [wuja Johna] i chce aby aktor jeszcze pojawił
się w serialu z uwagi na ogromny potencjał granej przez niego postaci.
- Istnieje możliwość, że ponownie zobaczymy Lexi.
- Większość rysunków Jeremy'ego jest autorstwa grającego go aktora - Stevena
McQueena.
- W paru następnych odcinkach Jeremy i Katherine zmierzą się ze sobą.
- Ósmy odcinek zawiera retrospekcje przedstawiające przeszłość Katherine. Akcja
rozgrywać się będzie w Rumunii roku 1492.
- W zwiastunie 6 odcinka Elena przytula Jeremy'ego.
- Na pytanie czy serial zawsze będzie opowiadać historię pary Stefan i Elena z uwagi na
to, że są oni bratnimi duszami Kevin Williamson odpowiedział "Nie zawsze jesteś ze
swoją bratnią duszą aż do samego końca."
To tyle, z tego, co znalazłam. Interesuje mnie wzmianka o Katherine w odcinku szóstym ;-)
A wy co myślicie ?
Osobiście myślę, że ciekawy może być "pojedynek" Katherine i Jeremy`ego ;)
Fajnie by też było jakby wróciła Lexi... ;D
Jak zobaczymy Lexi skoro ona nie zyje? Chyba ze retrospekcje z jej zycia. Moze jak sie przyjaznila ze Stefanem?
Lexi mogłaby dac w dupe Kat muahaha :D
czemu tu jest napisane że retro z Kat to w Rumunii, a w innym poście, że w Bułgarii... to skąd ona w końcu jest?:P wydaje mi się że Petrova raczej bułgarskie niz rumuńskie nazwisko.
Wyczytałam właśnie ze..w jednym z nadchodzących odcinków będziemy zmuszeni na zawsze pożegnać się ze znanym nam bohaterem. Kristin Dos Santos podkreśla, że przed ostatecznym końcem nie uratuje go magiczny pierścień lub też inny gadżet. Aktor grający opisaną postać na zawsze odejdzie z serialu. ojej to podejrzewam ze Jeremy lub Alaric??co myślicie?(ten magiczny pierścień mają tylko oni)
No ja myśle że Alaric bo w zwiastunie jak Elena przytula sie do jeremiego to on mowi do niej że katherine jeszcze za to zapłaci.. więc pewnie tu chodzi o smierć Alarica .. ale naprawde bardzo byłoby mi go szkoda jakby odszedł z serialu :(
a ja stawiam,że to będzie Matt....ta mowa o pierścieniu może być tylko zmyłką, zeby wszyscy myśleli o Alariku lub Jeremy'm...ale ja jestem pewna na 99% że to będzie Matt....
Zauważcie że w 9 czy 10 odc mają się pojawić nowe postaci: Luka czy ktoś taki i Alarik przedstawia go Bonnie i Jeremiemu... a postac ma zginąć w 7 odc. Więc nie ma możliwości zeby kandydatem do uśmiercenia był Alarik czy Jeremy! Jenna też jest w tych odc (9 i 10) bo poznaje ojca Luki....więc to na pewno będzie Matt:)
w sumie masz racje..Matta mało ostatnio widać ..trochę go szkoda nic nikomu nie zrobił i pisane mu umrzeć..kto wie czy nie w dodatku z reki przyjaciela okaże sie...
' According to reliable sources, The Vampire Diaries will be killing off one of its characters. And it won't be the Jeremy-got-his-neck-snapped-but-was-wearing-a-magic-ring kind of death. This one will be for good. The character will be no more. And the actor will no longer be working on the show.'
zwróćcie uwagę na zdanie 'This one will be for good.'
Cóż, zapowiada się dość ciekawie. Cały sezon jawi się przed nami niczym czerwona róża w gęstej, czarnej mgle. Ociekająca krwią, oczywiście.
SPOILER!!!
wy wywiadzie na temat 7 odcinka Kevin Williamson powiedział kilka ciekawostek:
- odcinek będzie zabawnym, pełnym wydarzeń, przerażającym thrillerem o Halloween,
- będzie krwawa łaźnia,
- Stefan pójdzie na bal z Katherine, jako że Elenę zatrzyma w domu tragedia rodzinna. Stefan będzie o tym wiedział i będzie zmuszony odgrywać tę szopkę,
- odcinek jest metaforą tego, że wszyscy codziennie zakładamy maski. Katherine też nosi maskę, a teraz podczas przyjęcia, kiedy będzie po raz pierwszy sam na sam z Damonem i Stefanem, zerwie maski z ich twarzy.
- kiedy Katherine jest sfrustrowana może zerwać nie tylko maskę, a obecnie jest bardzo sfrustrowana. Żądna władzy wampirzyca chciałaby dla siebie zaginiony księżycowy kamień, który zdobył dla niej Mason Lockwood,
- Katherine prawie udusi Caroline, aby uzyskać odpowiedzi na pytania: "Co planują Damon i Stefan? Kto ma księżycowy kamień", mówiąc też: "Caroline, nie okłamuj mnie",
Nina Dobrev dodaje: "Nawet jeśli myśleliście, że Katherine jest okropna, to była jej miła strona. Teraz kiedy Stefan ją odrzucił, nic już nie trzyma jej z miastem i dlatego też może zrobić teraz wszystko. Nie dba o to kogo zabije, jest w stanie zrobić to nawet w pokoju pełnym ludzi. W zasadzie nie ma sposobu, aby ją powstrzymać".
a biorąc pod uwagę to zdanie :Stefan pójdzie na bal z Katherine, jako że Elenę zatrzyma w domu tragedia rodzinna. - zginie Jeremy bo ostatnio czytałam ze Jenna jest wykluczona tak samo jak Alaric
jeremy te nie zginie czytałam ze w dalszych odcinkach ma pomagac tayloowi gdy ten bedzie miał miec pierwsza przemianę. ja stawiam na Mesona
"Rose"
Official Description: "Stefan and Damon come to Elena’s assistance and, in the process, learn surprising new information about people, vampires and events in the distant past. Jeremy helps Bonnie after she casts a difficult and exhausting spell, and Caroline does what she can to make things easier for Tyler. Finally, Stefan and Damon reach a new understanding."
End of slideshow... Start over?