Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Po obejrzeniu pilota, wrazenia lepsze niz po uposledzonej Stewart i nacpanym Pattinsonie, wiec serial okreslam jako dobry, choc nie najlepszy. Napewno bardziej wart polecenia niz Twilight ale gorszy od True Blood, gdzie wampiry byly bardziej widowiskowe i wampirowate.

Jednak wkurza mnie ze obraz dzisiejszych wampirow znizyl sie do przystojnych, wiecznie w depresjii czy z problemami chlopcow ze szkoly, ktorzy znajduja jakas laske, kolezanke ze szkoly/sasiedztwa i tworzy sie nastepna ckliwa, dramatyczna historia czlowiek - wampir, z tymi samymi problemami dobry wampir - zly wampir, zazdrosne kolezanki, uciekanie po lasach w butach na obcasach i makijaz w kazdej sytuacji.

Wampiry starcily swa tajemniczosc, swoj urok, atmosfere rodem z zamku w Karpatach i demoniczna egzystencje. Teraz to tylko gowniarze :/

Usagi_V

Ach, i jeszcze jedno.

Czy to nie dziwne ze w VD i zwiastunie do Daybreakers wykorzystano utwor Placebo "Running Up That Hill"? Czy ta piosenka kojarzy sie ludziom z wampirami, czy cos?

ocenił(a) serial na 5
Usagi_V

Pasowała do sceny...
Błagam podpinajcie się pod tematy! Są dwa dotyczące pierwszego odcinka.

ocenił(a) serial na 7
Usagi_V

No właśnie też się nad tym zastanawiam. Ja jeszcze bym zrozumiała użycie jakiegoś nowego "hitu" w dwóch zwiastunach, ale to cudeńko by Placebo ma już dobre 5 lat. Trochę to śmieszne...

ocenił(a) serial na 7
DirtyMefisto

Jak piosenka jest świetna to co z tego że ma 5 lat, Abba ma 50 a i tak wszyscy słuchają

ocenił(a) serial na 7
Joker_27

No dobra, zgadzam się. Tylko akurat ta piosenka Placebo nie była aż tak bardzo popularna... 5 lat minęło i bum! W 2 zwiastunach produkcji o wampirach. Dziwny zbieg okoliczności i tyle...

ocenił(a) serial na 7
DirtyMefisto

Już wcześniej ta piosenka była wykorzystana w pierwszym odcinku 4-tego sezonu The O.C.

ocenił(a) serial na 7
Joker_27

A z tą Abbą, to ja akurat nie słucham, więc raczej nie wszyscy. Za to od lat słucham Placebo....

DirtyMefisto

Małe pytanko. Gdzie można obejrzeć ten serial?? W tv czy w necie? :)

agacia787

Ja obejrzalam go stad http://peb.pl/seriale/637431-mix-vampire-diaries-2009-sezon-1-a-3.html z polskimi podpisami :)

Usagi_V

Dzięki za pomoc :))
zobaczymy co to za "cudeńko" :P

DirtyMefisto

tak dokładniej to to cudeńko Kate Bush 'coverowane'przez Placebo;)
kocham Placki ale orginał lepszy!;)