Proponuje posty na temat ulubionych scen i odzywek bohaterów przy czym podawanie odcinka z jakiego pochodzą;)
w odcinku 9 jak Stefan przedrzeźnia Damona to bylo zabawne xD
Mysle ze Postac Damona jesli chodzi o Odzywki i mimike twarzy jest sama w sobie smieszna bynajmniej dla mnie
Damon jest najfajniejszą postacią i nie ma odcinka, w którym by czegoś śmiesznego nie powiedział albo zrobił xD Było tego dużo, ale jak na razie to przypomina mi się tylko kiedy powiedział "Nie, Elena, nie pójdę z tobą do twojej sypialni" przy Jeremiemu ;p i jak mierzył jej stanik ;D
albo w 20 po powrocie stefana z eleną
Stefan: Dziękuje
Damon: Nie to ja dziękuje, znów jesteś jelonkiem bambi a ja złym bratem
ogólnie wszystkie teksty Damona są super, ale w sumie jeden dialog z Alariciem utkwił mi w pamięci...
-Musisz tu przyjecać
-Nie ma mowy, próbowałeś mnie zabić
-Ty mnie już zabiłeś
i chyba jeszcze genialne teksty między D&S...
-Tak, wiesz... mógłbym spróbować przejść na tą twoją dięte i spróbować nie robić więc żadnego zamieszania...
-Serio?
-Nie.
aha, rzeczywiście, to też było dobre ;] ale mi się wydaje, że to było dokładnie tak "nie to ja dziękuję, ty znowu będziesz się żywił Bambi, a ja będę złym bratem" albo:
E.- Muszę się spotkać z Caroline, bo inaczej czeka mnie jej gniew
D.-Baw się z królową Mystic równie dobrze jak ja !
buahahaha i jeszcze to, ale nie pamiętam, w którym to było odcinku: Stefan najbardziej lubi słodkie pieski (i jakąś tam rasę powiedział)
Ja lubie :
Jak w 7 odcinku dali Viki krew i ona sie pyta co to jest a Damon na to:
-Wlasnie co to skunks,bernardyn,bambi?
Tak, Damon jest genialny:
E: Jeżeli chciałbyś żebym była martwa byłabym martwa
D: Tak
E: Ale nie jestem
D: Jeszcze.
Albo:
E: Jak Stefan
D: Beznadziejnie
E: Jak to?
D: Znowu jest nudny.
To napewno było w 21 odcinku, a ten pierwszy dialog nie pamiętam w którym był :)
odcinek 11:
D: Wole cie kiedy śpisz / Bylas zabawniejsza kiedy spalas (dokladnie nie pamietam)
Odc 21
mój ulubiony w 21 pod koniec Stefan i Damon rozmawiają o Johnie
Damon: Jak tam mówisz stary .Jesteśmy tylko przyjaciółmi , szczerze. I jako przyjaciel nie palę się , żeby powiedzieć jej prawdę .Więc ty to zrób.
Stefan : Jaką prawdę ?
Damon: O Johnie.Bo wiem że lubicie niczego przed sobą ukrywać.
Stefan: O czym ty mówisz ?
Damon:Czy tylko ja potrafię skojarzyć jedno z drugim ? Isobel .Halo? ( Stefan nie kuma xD )
Damon : Chodziła z Johnem kiedy miała 15 lat.Zaszła w ciążę i wylądowała w gabinecie lekarskim brata Johna . Myślisz że jaką rolę odegrał w tym John? Śmiało,pomyśl o tym.Już kapujesz.Dotarło .? xd
Stefan : Więc myślisz że John jest ojcem Eleny ?
Damon : Ding ding ding ding
21:
D: lubie byc żywym trupem
Wszystkie teksty Damon'a są rozbrajające. ; )
Ale najlepsze chyba było :
Stefan najbardziej lubi małe labladorki takie z puchatymi uszami xD
Damon to bezapelacyjnie najlepsza i najśmieszniejsza postać ; d
Damon jest wypas ;-**
D: Zepsułeś piękną chwilę , pójdę na przyjecie zły , kto wie jak postąpię
D:Zapłacę dolara za każdą rzecz, której bym wcześniej nie widział. chyba odc 13 gdy Damon przychodzi do sypialni gdzie jest Stefan z Eleną.
D:Uuuu Cherie.. Znowu wygrałaś. Mam nadzieję, że założyłem dobrą bieliznę" gdy w 21 odcinku gra z jakąś dziewczyną na rozbieranego i przychodzi Isobel
D: mój terapeuta twierdzi ze usiluje ukarac Stefana - odc4
odcinek 18 damon do stafano...
Nie rozumiem. Nie musisz zabijać, by przeżyć, od tego są banki krwi. Nie polowałem na ludzi... boże aż za długo...
fajna była scena w ostatnim odcinku, tuż przed paradą, z okazji dnia założycieli, jak Stefan gadał z Damonem i powiedział 'Elena to nie Katherine' i wtedy pokazują Elenę w stroju z epoki i oni ;O
Ja lubie scene z udzialem Katrerine do Johna
-Hello John , goodbye Jogh ;) i odcięcie palców itd :P:P
Może to... 22 ep. kiedy są w płonącej piwnicy...
burmistrz:co tu robisz
damon: jestem wampirem, jaka jest twoja wymówka??
Może to i głupie pytanie kto pisze ten scenariusz bo teksty Damona serio są fajne.
Moja ulubiona scena kiedy swoją specyficzną mimiką twarzy i głosem.. Damon przedrzeźnia Stefana.
" Jesteś taki podły, jesteś taki ...kurczę nie mogę tak długo"
Mnie jeszcze rozbroiła scenka kiedy Elena była z Jenną w kuchni a Damon w tym samym czasie grał z Jeremym:
Jenna do Eleny: A Damon?
E: To dupek!
I mina podsłuchującego ich rozmowę Damona!! xD Bezcenna! Nie pamiętam w którym to było odcinku ale prawie umarłam ze śmiechu ;D
Damon: Boo! Cześć, Lexi. Cóż za nieoczekiwana niespodzianka.
Lexi: Nieoczekiwana niespodzianka?Chyba to ty powinieneś wrócić do szkoły.
aha i jeszcze to:
Damon: "Nie zabijmy dzisiaj nikogo". Twoje własne słowa. Tylko zwracam ci uwagę.
Damon: A co spodziewałeś się znaleźć? Isobel z cygarem i kapciami?
Damon: Nie chce jeść
Elena:musi. Jaki ma ulubiony rodzaj...
Damon: Ulubiony rodzaj czego?
Elena: Zwierzęcej krwi, którą woli?
Damon: Ohyda"
Dużo jest tego:) Wszystkie sarkazmy płynące z ust Damona sa rewelacyjne, co by nie powiedział popierając to mimiką twarzy i "tym czymś co robi z okiem" [Elene tak powiedziała:)] jest genialne. Rola Damona dała Ianowi duże pole do popisu, może się chłopak wykazać:):):)
aha, właśnie mam pytania:
w którym odcinku było to jak Elena gdzieś tam ze Damonem pojechała? w którym spała ze Stefanem (wtedy ich Damon obudził) i jak Elena go zaprosiła do domu i chyba o Stefanie gadali???
jeszcze fajne było w 12 odcinku, na tej imprezie w szkole.
Damon: Eleno. Zatańczysz ?
Elena: Chętnie.
(do Stefana) Zatańczymy ?
D:Podoba mi się ten nasz trójkąt. Taki lekko perwersyjny. Nie spaskudzcie tego.
aha, i jeśli ktoś pisze jakiś tekst to o ile pamięta prosiła bym, żeby napisał od razu z jakiego on jest odcinka. I jeszcze mam pytanie: w którym odcinku było to jak Damon podwiózł Caroline chyba na trening? i jak Elena zaprosiła Damona do domu i on mierzył jej stanik xD?
jAK ją odwiózł to chyba w 3 :DD
a z tym stanikiem to chyba w 20:P:P
(przynajmniej cos w okolicy tych odcinków)
A kiedy w jakim odc.Jeremy pisal na chatcie o wampajerkach i jak sie zapytal kto cie przemienil to ten ktos odpisal brat pitt
podwiózł Caroline w 3 odc, a Elena zaprosiła go w 18
ja lubię dialog Eleny i Damona z odc. 7
E:Jest Stefan?
D:Tak.
E:Gdzie jest?
D:I ja Ciebie również witam, dziewczyno z misją.
E:Jak możesz być tak arogancki, po tym wszystkim co zrobiłeś?
D:A jak Ty możesz być tak odważna i głupia by nazywać wampira arogantem?
E:Gdybyś chciał mnie zabić, już byłabym martwa.
D:Owszem byłabyś.
E:Ale żyję.
D:Jeszcze.
odc. 4 Zac zastaje Damona w salonie
Z: Nie wiedziałem, ze tu jesteś.
D: Przeglądam tylko pracę domową Stefana. Ten kraj zdecydowanie zaniżył poziom w ciągu ostatnich kilkuset lat. Nie mogę pojąć po co chce chodzić do szkoły średniej. W latach 70. studiował na elitarnym uniwersytecie. Harvardzie, to rozumiałem...właściwie to nie. Tego też nie mogłem pojąć.
odc. 3 rozmowa Stefana i Damona:
S: Co Ty tu robisz?
D: Przyszedłem przeprosić. Myślałem trochę, zrobiłem rachunek sumienia i... chcę żebyśmy zaczęli od nowa. Musimy zapomnieć o przeszłości. Jesteś moim młodszym bratem i jeśli chcesz normalnego,szczęśliwego, ludzkiego życia, to ja też go dla ciebie chcę. Może ja też mogę takowe mieć. Mogę się nauczyć,jak być nieżywą, żywą osobą.
odc. 2 Stefan wskakuje na budynek na którym jest Damon i Vicky
D: Nieźle! Jadłeś króliczki?
W 10 odcinku kiedy Damon znajduje Logana(wtedy już wampira) i ten strzela do niego z drewnianych kul:
L: W jednej chwili jestem reporterem wiadomości z małego miasteczka, a w następnej nie mogę wejść do własnego domu, bo moja noga nie chce przestąpić progu!
D: Musisz zostać zaproszony do środka
L: Wiem. Mieszkam sam.
D: Do bani. - W oryginale: Ohh hehehe it's sucks .
no dobra ja troszkę odejdę od tematu. ;0 teraz sobie powtarzam znowu Pamiętniki, oglądam. ;) w 7 odcinku, na imprezie haloweenowej w szkole jest mały bląd. w 26 minucie, jak Stefan przystawia Matta do ściany i mówi że próbuje pomóc Vicky to u Matta na szyi raz jest stetoskop a raz go nie ma. ;)
albo jak tańczył z Vicki... nie pamiętam w którym odcinku...
no bo jak szli do pokoju Stefano, to z okien padało światło na goły tors Damona... i jakoś go to nie paliło...
no nie, nie miał. bo to był ten odcinek w którym pierścień Damona był w posiadaniu Stefana i Damon był uwięziony w domu. ( to było po tym jak na przyjęciu Damon ugryzł Caroline a ona miała we krwi werbenę, którą wypiła z drinkiem, do którego to werbene dosypał Stefan, i po tym ugryzieniu Damon był słaby i Stefan zabrał mu pierścień i go zamknął w piwnicy) helloł:):):):)
O ile się nie mylę to w 4.
Mnie jeszcze rozbawiło jak Zach powiedział do Stefana: ,,Wujku Stefanie" w 1 odcinku, biorąc pod uwagę wyglądową różnicę wieku:)
hehe :)) Rozumiem juz :P:P a no to tez bylo dobre :) wlasnie ogladadam moje ulubione fragmenty:P
Odc.22. Damon do Stefana: Jest Dzień Założycieli. Jestem tu żeby zjeść watę cukrową i ukraść Twoją dziewczynę. :D
Nie pamiętam, który odcinek --> Damon: Damon: Wierzę w zabicie posłańca. Wiesz dlaczego? To przesyła wiadomość. :D
Damon: Skutecznie uleczyłaś wszystko co było interesującego w jego osobowości...
Elena: Pamiętaj kto mi pomógł.
Damon: Nienawidzę siebie samego.
Damon do Elleny: Stefan jest inny. Chce być ludzki. Chce przeżywać każdy odcinek "Jak poznałem waszą matkę".
Damon: Stefan lubi krew szczeniaczków....krew małych Golden Retrieverów z puszystymi uszkami. To jego ulubiona. :D
Odc.18: Damon: Mamy problem, Stefan. A jak mówię, że mamy problem, mam na myśli globalny kryzys.
Odc.18: Damon: Czyżbym wkroczył do alternatywnego świata, w którym Stefan jest zabawny?
Odc.14: Stefan: Anna porwała Ellenę.
Damon: Taaa, wiem to z jednej z twoich 600 wiadomości głosowych.
Odc.8: Damon: Stefan się uśmiecha. Zawiadomcie media!!
18 odc
d: Możesz zrobić troche głośniej, jeszcze nie jest to irytujące...( trochę nie wysło po polsku)
może eraz ktoś inny niż Damon :*
Jenna: Tak na prawde ile planujesz zostać?
John: Nie możesz chociaż udawać, że cieszysz się na mój widok?
Jenna: O mój Boże, John... Tak dobrze cie widziec.... Jak się masz?? NIE. NIE MOGE!!!
co do sezonu to mozesz sobie pobrac i zapisac na plycie :D ja tak robie :) jeszcze mi dwóch brakuje:)
Nic głupiego i nic prostszego, zainstaluj sobie uTorrent a potem ściągaj torrent np. z eztv.it
Odc.8: Lexi: Słynna Ellena?
Elena: dziewczyna w ręczniku...
Lexi: nazywano mnie gorzej.
odc 15 Elena i Stefan o Damonie
E: Nic mu nie jest.
S: To cały Damon.
E: Może to cierpienie wyjdzie mu na dobre. Przypomni mu o tym, że ma serce, nawet jeśli ono nie bije.
S: Nie będę na to czekał z zapartym tchem.
jeszcze raz Stefan i Elena, odc 16
S:Damon nie odezwał się do mnie ani słowem. Ucisza mnie za każdym razem,|gdy próbuję z nim porozmawiać.
E:Nadal próbuje znaleźć Katherine?
S:Nie wiem. Po 145 latach czekania dowiedział się, że ma go gdzieś. To musiało zaboleć, prawda?
E:Milszego faceta nie mogło to spotkać.
S:Masz prawo być na niego wkurzona. Myślałaś o tym, co z tym zrobisz?
E:Z czym? Z Isobel? Z moją wampirzą,biologiczną matką, która jest spokrewniona z moją wampirzą przodkinią, Katherine, która wystawiła twojego brata-wampira?
Nie. Wcale o tym nie myślałam.
zalogujcie się na tej stronce http://wampirowo.pl/reflink/1643/ DZIĘKUJE
FAJA STrONA z fimami o wampirach i jest pamiętniki wampirów bez pobierania