PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121924
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Proponuje posty na temat ulubionych scen i odzywek bohaterów przy czym podawanie odcinka z jakiego pochodzą;)

domis3

w odcinku 9 jak Stefan przedrzeźnia Damona to bylo zabawne xD
Mysle ze Postac Damona jesli chodzi o Odzywki i mimike twarzy jest sama w sobie smieszna bynajmniej dla mnie

Alizeclaire

Damon jest najfajniejszą postacią i nie ma odcinka, w którym by czegoś śmiesznego nie powiedział albo zrobił xD Było tego dużo, ale jak na razie to przypomina mi się tylko kiedy powiedział "Nie, Elena, nie pójdę z tobą do twojej sypialni" przy Jeremiemu ;p i jak mierzył jej stanik ;D

domis3

albo w 20 po powrocie stefana z eleną
Stefan: Dziękuje
Damon: Nie to ja dziękuje, znów jesteś jelonkiem bambi a ja złym bratem

ocenił(a) serial na 9
filmyitylkoto

ogólnie wszystkie teksty Damona są super, ale w sumie jeden dialog z Alariciem utkwił mi w pamięci...
-Musisz tu przyjecać
-Nie ma mowy, próbowałeś mnie zabić
-Ty mnie już zabiłeś
i chyba jeszcze genialne teksty między D&S...
-Tak, wiesz... mógłbym spróbować przejść na tą twoją dięte i spróbować nie robić więc żadnego zamieszania...
-Serio?
-Nie.

filmyitylkoto

aha, rzeczywiście, to też było dobre ;] ale mi się wydaje, że to było dokładnie tak "nie to ja dziękuję, ty znowu będziesz się żywił Bambi, a ja będę złym bratem" albo:
E.- Muszę się spotkać z Caroline, bo inaczej czeka mnie jej gniew
D.-Baw się z królową Mystic równie dobrze jak ja !
buahahaha i jeszcze to, ale nie pamiętam, w którym to było odcinku: Stefan najbardziej lubi słodkie pieski (i jakąś tam rasę powiedział)

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

Ja lubie :
Jak w 7 odcinku dali Viki krew i ona sie pyta co to jest a Damon na to:
-Wlasnie co to skunks,bernardyn,bambi?

domis3

Tak, Damon jest genialny:
E: Jeżeli chciałbyś żebym była martwa byłabym martwa
D: Tak
E: Ale nie jestem
D: Jeszcze.
Albo:
E: Jak Stefan
D: Beznadziejnie
E: Jak to?
D: Znowu jest nudny.
To napewno było w 21 odcinku, a ten pierwszy dialog nie pamiętam w którym był :)

ocenił(a) serial na 10
smgfan

odcinek 11:
D: Wole cie kiedy śpisz / Bylas zabawniejsza kiedy spalas (dokladnie nie pamietam)
Odc 21
mój ulubiony w 21 pod koniec Stefan i Damon rozmawiają o Johnie
Damon: Jak tam mówisz stary .Jesteśmy tylko przyjaciółmi , szczerze. I jako przyjaciel nie palę się , żeby powiedzieć jej prawdę .Więc ty to zrób.
Stefan : Jaką prawdę ?
Damon: O Johnie.Bo wiem że lubicie niczego przed sobą ukrywać.
Stefan: O czym ty mówisz ?
Damon:Czy tylko ja potrafię skojarzyć jedno z drugim ? Isobel .Halo? ( Stefan nie kuma xD )
Damon : Chodziła z Johnem kiedy miała 15 lat.Zaszła w ciążę i wylądowała w gabinecie lekarskim brata Johna . Myślisz że jaką rolę odegrał w tym John? Śmiało,pomyśl o tym.Już kapujesz.Dotarło .? xd
Stefan : Więc myślisz że John jest ojcem Eleny ?
Damon : Ding ding ding ding

21:
D: lubie byc żywym trupem

domis3

Wszystkie teksty Damon'a są rozbrajające. ; )
Ale najlepsze chyba było :
Stefan najbardziej lubi małe labladorki takie z puchatymi uszami xD
Damon to bezapelacyjnie najlepsza i najśmieszniejsza postać ; d

ocenił(a) serial na 10
_Hayley_Williams_

Damon jest wypas ;-**

D: Zepsułeś piękną chwilę , pójdę na przyjecie zły , kto wie jak postąpię

ocenił(a) serial na 10
domis3

D:Zapłacę dolara za każdą rzecz, której bym wcześniej nie widział. chyba odc 13 gdy Damon przychodzi do sypialni gdzie jest Stefan z Eleną.
D:Uuuu Cherie.. Znowu wygrałaś. Mam nadzieję, że założyłem dobrą bieliznę" gdy w 21 odcinku gra z jakąś dziewczyną na rozbieranego i przychodzi Isobel
D: mój terapeuta twierdzi ze usiluje ukarac Stefana - odc4

domis3

odcinek 18 damon do stafano...
Nie rozumiem. Nie musisz zabijać, by przeżyć, od tego są banki krwi. Nie polowałem na ludzi... boże aż za długo...

ocenił(a) serial na 10
Venedka

fajna była scena w ostatnim odcinku, tuż przed paradą, z okazji dnia założycieli, jak Stefan gadał z Damonem i powiedział 'Elena to nie Katherine' i wtedy pokazują Elenę w stroju z epoki i oni ;O

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

Ja lubie scene z udzialem Katrerine do Johna
-Hello John , goodbye Jogh ;) i odcięcie palców itd :P:P

urszulankaa

Może to... 22 ep. kiedy są w płonącej piwnicy...
burmistrz:co tu robisz
damon: jestem wampirem, jaka jest twoja wymówka??

użytkownik usunięty
Venedka

Może to i głupie pytanie kto pisze ten scenariusz bo teksty Damona serio są fajne.
Moja ulubiona scena kiedy swoją specyficzną mimiką twarzy i głosem.. Damon przedrzeźnia Stefana.
" Jesteś taki podły, jesteś taki ...kurczę nie mogę tak długo"

domis3

Mnie jeszcze rozbroiła scenka kiedy Elena była z Jenną w kuchni a Damon w tym samym czasie grał z Jeremym:
Jenna do Eleny: A Damon?
E: To dupek!
I mina podsłuchującego ich rozmowę Damona!! xD Bezcenna! Nie pamiętam w którym to było odcinku ale prawie umarłam ze śmiechu ;D

ocenił(a) serial na 8
Amariel

Damon: Boo! Cześć, Lexi. Cóż za nieoczekiwana niespodzianka.
Lexi: Nieoczekiwana niespodzianka?Chyba to ty powinieneś wrócić do szkoły.

ocenił(a) serial na 8
holly_bell

aha i jeszcze to:
Damon: "Nie zabijmy dzisiaj nikogo". Twoje własne słowa. Tylko zwracam ci uwagę.

Damon: A co spodziewałeś się znaleźć? Isobel z cygarem i kapciami?

Damon: Nie chce jeść
Elena:musi. Jaki ma ulubiony rodzaj...
Damon: Ulubiony rodzaj czego?
Elena: Zwierzęcej krwi, którą woli?
Damon: Ohyda"

Dużo jest tego:) Wszystkie sarkazmy płynące z ust Damona sa rewelacyjne, co by nie powiedział popierając to mimiką twarzy i "tym czymś co robi z okiem" [Elene tak powiedziała:)] jest genialne. Rola Damona dała Ianowi duże pole do popisu, może się chłopak wykazać:):):)

Amariel

To z Dupkiem było w 13 odcinku ;)

domis3

aha, właśnie mam pytania:
w którym odcinku było to jak Elena gdzieś tam ze Damonem pojechała? w którym spała ze Stefanem (wtedy ich Damon obudził) i jak Elena go zaprosiła do domu i chyba o Stefanie gadali???

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

Jak pojechala z Damonem to w 11 a jak ich Damon obudzil to w 13 : D

ocenił(a) serial na 10
domis3

jeszcze fajne było w 12 odcinku, na tej imprezie w szkole.
Damon: Eleno. Zatańczysz ?
Elena: Chętnie.
(do Stefana) Zatańczymy ?

urszulankaa

rzeczywiście, to też było gitaśne ;]

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

D:Podoba mi się ten nasz trójkąt. Taki lekko perwersyjny. Nie spaskudzcie tego.

domis3

aha, i jeśli ktoś pisze jakiś tekst to o ile pamięta prosiła bym, żeby napisał od razu z jakiego on jest odcinka. I jeszcze mam pytanie: w którym odcinku było to jak Damon podwiózł Caroline chyba na trening? i jak Elena zaprosiła Damona do domu i on mierzył jej stanik xD?

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

jAK ją odwiózł to chyba w 3 :DD
a z tym stanikiem to chyba w 20:P:P
(przynajmniej cos w okolicy tych odcinków)
A kiedy w jakim odc.Jeremy pisal na chatcie o wampajerkach i jak sie zapytal kto cie przemienil to ten ktos odpisal brat pitt

ocenił(a) serial na 6
Queen_J

podwiózł Caroline w 3 odc, a Elena zaprosiła go w 18

ja lubię dialog Eleny i Damona z odc. 7
E:Jest Stefan?
D:Tak.
E:Gdzie jest?
D:I ja Ciebie również witam, dziewczyno z misją.
E:Jak możesz być tak arogancki, po tym wszystkim co zrobiłeś?
D:A jak Ty możesz być tak odważna i głupia by nazywać wampira arogantem?
E:Gdybyś chciał mnie zabić, już byłabym martwa.
D:Owszem byłabyś.
E:Ale żyję.
D:Jeszcze.

odc. 4 Zac zastaje Damona w salonie
Z: Nie wiedziałem, ze tu jesteś.
D: Przeglądam tylko pracę domową Stefana. Ten kraj zdecydowanie zaniżył poziom w ciągu ostatnich kilkuset lat. Nie mogę pojąć po co chce chodzić do szkoły średniej. W latach 70. studiował na elitarnym uniwersytecie. Harvardzie, to rozumiałem...właściwie to nie. Tego też nie mogłem pojąć.

odc. 3 rozmowa Stefana i Damona:

S: Co Ty tu robisz?
D: Przyszedłem przeprosić. Myślałem trochę, zrobiłem rachunek sumienia i... chcę żebyśmy zaczęli od nowa. Musimy zapomnieć o przeszłości. Jesteś moim młodszym bratem i jeśli chcesz normalnego,szczęśliwego, ludzkiego życia, to ja też go dla ciebie chcę. Może ja też mogę takowe mieć. Mogę się nauczyć,jak być nieżywą, żywą osobą.

odc. 2 Stefan wskakuje na budynek na którym jest Damon i Vicky
D: Nieźle! Jadłeś króliczki?

domis3

W 10 odcinku kiedy Damon znajduje Logana(wtedy już wampira) i ten strzela do niego z drewnianych kul:
L: W jednej chwili jestem reporterem wiadomości z małego miasteczka, a w następnej nie mogę wejść do własnego domu, bo moja noga nie chce przestąpić progu!
D: Musisz zostać zaproszony do środka
L: Wiem. Mieszkam sam.
D: Do bani. - W oryginale: Ohh hehehe it's sucks .

ocenił(a) serial na 10
Amariel

z tym stanikiem eleny to w 18 jednak :DD

ocenił(a) serial na 10
domis3

no dobra ja troszkę odejdę od tematu. ;0 teraz sobie powtarzam znowu Pamiętniki, oglądam. ;) w 7 odcinku, na imprezie haloweenowej w szkole jest mały bląd. w 26 minucie, jak Stefan przystawia Matta do ściany i mówi że próbuje pomóc Vicky to u Matta na szyi raz jest stetoskop a raz go nie ma. ;)

urszulankaa

albo jak tańczył z Vicki... nie pamiętam w którym odcinku...
no bo jak szli do pokoju Stefano, to z okien padało światło na goły tors Damona... i jakoś go to nie paliło...

ocenił(a) serial na 10
Venedka

No bo wtedy miasl moze pierscien ubrany helloł ;p;p:)))))

ocenił(a) serial na 8
domis3

no nie, nie miał. bo to był ten odcinek w którym pierścień Damona był w posiadaniu Stefana i Damon był uwięziony w domu. ( to było po tym jak na przyjęciu Damon ugryzł Caroline a ona miała we krwi werbenę, którą wypiła z drinkiem, do którego to werbene dosypał Stefan, i po tym ugryzieniu Damon był słaby i Stefan zabrał mu pierścień i go zamknął w piwnicy) helloł:):):):)

użytkownik usunięty
holly_bell

Ok. Tak trochę od tematu. Ale w którym odcinku Damon próbował czytać Zmierzch?

O ile się nie mylę to w 4.
Mnie jeszcze rozbawiło jak Zach powiedział do Stefana: ,,Wujku Stefanie" w 1 odcinku, biorąc pod uwagę wyglądową różnicę wieku:)

ocenił(a) serial na 10
smgfan

hehe :)) Rozumiem juz :P:P a no to tez bylo dobre :) wlasnie ogladadam moje ulubione fragmenty:P

użytkownik usunięty
domis3

Będzie ten sezon może na DVD?
a jak tak, to ktoś wie kiedy?

ocenił(a) serial na 8

Odc.22. Damon do Stefana: Jest Dzień Założycieli. Jestem tu żeby zjeść watę cukrową i ukraść Twoją dziewczynę. :D

Nie pamiętam, który odcinek --> Damon: Damon: Wierzę w zabicie posłańca. Wiesz dlaczego? To przesyła wiadomość. :D

Damon: Skutecznie uleczyłaś wszystko co było interesującego w jego osobowości...
Elena: Pamiętaj kto mi pomógł.
Damon: Nienawidzę siebie samego.

Damon do Elleny: Stefan jest inny. Chce być ludzki. Chce przeżywać każdy odcinek "Jak poznałem waszą matkę".

Damon: Stefan lubi krew szczeniaczków....krew małych Golden Retrieverów z puszystymi uszkami. To jego ulubiona. :D

ocenił(a) serial na 8
LadyRebel

Odc.18: Damon: Mamy problem, Stefan. A jak mówię, że mamy problem, mam na myśli globalny kryzys.

Odc.18: Damon: Czyżbym wkroczył do alternatywnego świata, w którym Stefan jest zabawny?

Odc.14: Stefan: Anna porwała Ellenę.
Damon: Taaa, wiem to z jednej z twoich 600 wiadomości głosowych.

Odc.8: Damon: Stefan się uśmiecha. Zawiadomcie media!!

LadyRebel

18 odc
d: Możesz zrobić troche głośniej, jeszcze nie jest to irytujące...( trochę nie wysło po polsku)

może eraz ktoś inny niż Damon :*

Jenna: Tak na prawde ile planujesz zostać?
John: Nie możesz chociaż udawać, że cieszysz się na mój widok?
Jenna: O mój Boże, John... Tak dobrze cie widziec.... Jak się masz?? NIE. NIE MOGE!!!

ocenił(a) serial na 10
Venedka

co do sezonu to mozesz sobie pobrac i zapisac na plycie :D ja tak robie :) jeszcze mi dwóch brakuje:)

użytkownik usunięty
domis3

Głupio się przyznać ale... nie potrafię ściągać z neta...

ocenił(a) serial na 8

Nic głupiego i nic prostszego, zainstaluj sobie uTorrent a potem ściągaj torrent np. z eztv.it

ocenił(a) serial na 8
Venedka

Odc.8: Lexi: Słynna Ellena?
Elena: dziewczyna w ręczniku...
Lexi: nazywano mnie gorzej.

ocenił(a) serial na 6
LadyRebel

odc 15 Elena i Stefan o Damonie
E: Nic mu nie jest.
S: To cały Damon.
E: Może to cierpienie wyjdzie mu na dobre. Przypomni mu o tym, że ma serce, nawet jeśli ono nie bije.
S: Nie będę na to czekał z zapartym tchem.

ocenił(a) serial na 6
Eglantine

jeszcze raz Stefan i Elena, odc 16
S:Damon nie odezwał się do mnie ani słowem. Ucisza mnie za każdym razem,|gdy próbuję z nim porozmawiać.
E:Nadal próbuje znaleźć Katherine?
S:Nie wiem. Po 145 latach czekania dowiedział się, że ma go gdzieś. To musiało zaboleć, prawda?
E:Milszego faceta nie mogło to spotkać.
S:Masz prawo być na niego wkurzona. Myślałaś o tym, co z tym zrobisz?
E:Z czym? Z Isobel? Z moją wampirzą,biologiczną matką, która jest spokrewniona z moją wampirzą przodkinią, Katherine, która wystawiła twojego brata-wampira?
Nie. Wcale o tym nie myślałam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
domis3

zalogujcie się na tej stronce http://wampirowo.pl/reflink/1643/ DZIĘKUJE
FAJA STrONA z fimami o wampirach i jest pamiętniki wampirów bez pobierania

LadyRebel

a w którym odcinku było to z Lexi???