PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122155
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Proponuje posty na temat ulubionych scen i odzywek bohaterów przy czym podawanie odcinka z jakiego pochodzą;)

użytkownik usunięty

A czemu nie wolno po angielsku? Brzmi lepiej.

Nie chodziło o to, że nie rozumiem, bo to akurat trochę zrozumiałam, ale ogólnie po co wy piszecie po angielsku?! Sosnowska! przeczytaj całą moją wypowiedź to się dowiesz!

Queen_J

Odpowiadam: dlatego iż nie da się dosłownie tłumaczyć angielskiego, poza tym jedno słowo może mieć kilka bliskoznaczynch tłumaczeń, i gdy napiszę się po angielsku każdy "w myślach" może sobie przetłumaczyć jak mu się podoba. Najlepiej podawajcie angielskie i polskie tłumaczenie. Nie trzeba robić problemu z nieproblemu.

Fleksa

Zgadzam się z Fleksą ;) Totalnie tak róbmy :)
Więc:

20 odcinek:
Damon przełącza się co chwilę z rozmowy z Alarickiem do rozmowy z Eleną i mówi co chwilę to swoje boskie: "Hold on." :D
UWAGA: TŁUMACZENIE: w tym wypadku to znaczy: poczekaj chwilę. :)
A, w tej rozmowie z Eleną padają fajne słowa, odnośnie jaką krew Stafan lubi najbardziej ;)
Przepr, że nie przytoczę po ang. ale mi się nie chce :P 10 min odcinka po prostu jak ktoś chce spr. :P

użytkownik usunięty
Queen_J

Zgadzam się z Fleksą.

Queen_J

hormony buzują... :P

ocenił(a) serial na 10
booogna

Co do angielskiego zgadzam sie z Fleska, ja akurat kopiowalam z napisow, ale po angielsku brzmi o wiele lepiej.

No i podzielam opinie Rillo, bez Damona ten serial bylby pretty boring ;)

użytkownik usunięty
Sequine

A powiedz kto mysli inaczej niż Rilla?:)

ocenił(a) serial na 10

Hehe.. ale powiem ci ze istnieja takie osoby, na przyklad moja kolezanka. ;D
Sa gusta i gusciki, wiesz...

użytkownik usunięty
Sequine

No tak ale trochę inteligecji co do budowania nastrojów w serialu tez czasem potrzeba
wiec to nie kwestia gustu....

ocenił(a) serial na 9
domis3

Z odcinka jak Damon przemienił Vicky:Vicky: A ty, dlaczego nie masz dziewczyny? Jesteś spoko i strasznie seksowny. Damon: Wiem. Vicky: Nie chciałbyś być zakochany? Damon: Byłem kiedyś. To bolesne, bezcelowe i przereklamowaneAnna: Boże. To jak powtórka z 1864 roku. Wy Salvatore'owie jesteś żałośni,kiedy chodzi o kobiety.Stefan: Skoro już tu jesteśmy, to powinniśmy się zabawić. Zatańczymy? Elena: Nienawidzisz tańczyć. Zazwyczaj muszę cię błagać. Stefan: Nie. Tylko jak jestem trzeźwy. Gdy się nawalę, to już nie ma potrzeby.Damon:Chcesz usłyszeć złe wieści, czy te jeszcze gorsze? Stefan: Nie chcę żadnych, Damonie. Damon: Ujmę to inaczej. Chcesz usłyszeć o tym, że Rada znowu tropi wampiry czy o tym, jak właśnie zabiłem wujka Johna Gilberta? Stefan: Co? Damon: Przy okazji, niezła impreza, co?John: Cześć, partnerze. Damon: Czego chcesz? John: Nie odbierasz telefonów ode mnie. Damon: Większość ludzi rozumie aluzję.

KiMbErLy_5

rany! ale tu namotane xD w którym odcinku było to z Anną??? a w ogóle to piszę po raz trzeci, abyście pisali z ktorego odcinka pochodzą podane teksty! ;p

ocenił(a) serial na 9
Queen_J

Sory ale nie pamiętam z których odcinków są te teksty.

ocenił(a) serial na 6
KiMbErLy_5

'Z odcinka jak Damon przemienił Vicky:Vicky: A ty, dlaczego nie masz dziewczyny? Jesteś spoko i strasznie seksowny. Damon: Wiem. Vicky: Nie chciałbyś być zakochany? Damon: Byłem kiedyś. To bolesne, bezcelowe i przereklamowane (odc.6)
Anna: Boże. To jak powtórka z 1864 roku. Wy Salvatore'owie jesteś żałośni,kiedy chodzi o kobiety.(odc 14)
Stefan: Skoro już tu jesteśmy, to powinniśmy się zabawić. Zatańczymy? Elena: Nienawidzisz tańczyć. Zazwyczaj muszę cię błagać. Stefan: Nie. Tylko jak jestem trzeźwy. Gdy się nawalę, to już nie ma potrzeby. (odc 18)
Damon:Chcesz usłyszeć złe wieści, czy te jeszcze gorsze? Stefan: Nie chcę żadnych, Damonie. Damon: Ujmę to inaczej. Chcesz usłyszeć o tym, że Rada znowu tropi wampiry czy o tym, jak właśnie zabiłem wujka Johna Gilberta? Stefan: Co? Damon: Przy okazji, niezła impreza, co? (odc. 18)
John: Cześć, partnerze. Damon: Czego chcesz? John: Nie odbierasz telefonów ode mnie. Damon: Większość ludzi rozumie aluzję'.(odc.19)

ocenił(a) serial na 9
domis3

nie wiem który odcinek ...
E:Stefan?
D:Lepiej,ja.

ocenił(a) serial na 10
loori

odc. 1
jak Damon przyjechał juz do pensjonatu, i się 'bili' ze Stefanem i wylecieli przez okno i potem tekst Damona: 'Bardzo dobrze wyszła ci ta cała mina. To było dobre.' i jak on udaje tą minę... ;DD

urszulankaa

Okej, znalazłam trochę zabawnych tekstów innych bohaterów niż Damon(choć jest w tym najlepszy) i tylko z małym jego udziałem:

D: Chodźmy do Pearl, wyważmy drzwi i zabijmy idiotę, który nas zaatakował.
S: A co potem? Zwrócimy się do reszty wampirów w tym domu i powiemy ups przepraszamy?

E:Pogodziłam się z faktem, że jesteś egoistycznym psychopatą, bez szans na odkupienie
D: Auć

E: To bez znaczenia jeżeli ty nie będziesz bezpieczny
S: Jak to? Nic mi nie grozi. Mam egoistycznego psychopatę Damona po swojej stronie.
E: To ci pocieszenie

D: Ignorujesz mnie
E: Chodzi ci o sześć nieodebranych rozmów. Wybacz, telefon mi padł
:P

ocenił(a) serial na 10
smgfan

a fajne :))) ale z jakich to ocinkow plis;*

domis3

Wszystkie są z 17 odcinka:)

ocenił(a) serial na 10
smgfan

oki super ;)))

ocenił(a) serial na 10
smgfan

nie wiem czy to juz bylo czy nie, ale jest swietne:P
odc.2 "Night of the comet"

Caroline: Girl meets boy. Boy meets girl. Sex.
xDD

ps. http://www.youtube.com/user/VampireDiariesVlogs
najlepszy kanal yt a propo VD
ta laska rzadzi, i wgl zna tworcow i ekipe tvd, a raczej oni ja znaja, dzieki jednemu filmikowi.... Czad!

evasive

hm, akurat zrozumiałam co to znaczy, ale jakoś nie wiem co w tym takiego xD

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

to moze obejzyj te scene jeszcze raz i patrz jak ona to mowi i mimikuje ;p

ocenił(a) serial na 10
evasive

aaa sorry nie 'meets' a 'likes' ;P

evasive

Nie pamiętałam tego! ;D Dzięki wielkie za przypomnienie, bo nie obyło się po przeczytaniu bez śmiechu ;)
A o tej dziewczynie słyszałam, bo całe VD ją polecało na Twitterze ;)

smgfan

smgfan, to jest dobre najlepsze to "i co potem, zwrócimy się do reszty wampirów i powiedziemy, ups, przepraszamy" ;D

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

W ktorej minucie jest to z Caroline?

domis3

11:54

ocenił(a) serial na 10
Lady_Cold

Oki ;))
Opropo scen lubie tą w 11 odc gdy Stefan opowiada Elenie jak ją uratowal , wtedy w tym wypadku , kiedy zgineli jej rodzice : D

ocenił(a) serial na 6
domis3

odcinek 8

Damon zauważa Elenę obserwującą Lexi i Stefana, po czym podchodzi i mówi "Stefan się uśmiecha. Powiadomcie media"

Lexi podchodzi do Damona siedzącego przy barze:

Lexi: Musisz mi odpowiedzieć na pytanie. Co tak naprawdę robisz w Mystic Falls?
Damon: Ok, mam diabelski plan.
Lexi: Czyli?
Damon: Jeśli Ci powiem to nie będzie zbyt diabelski prawda?

Eglantine

Nie jestem pewna czy ktoś już tego nie pisał...

Odc. 21, Damon "przyciąga uwagę" Isobel i przechodzi do rzeczy:
"Jeżeli Katherine chce czegoś ode mnie, to niech dzi*ka przyjdzie po to sama." :D

i

Odc. 18, niedługo po scenie pocałunkowej, gdzie na koniec ucierpiał pokój Eleny.
Puk, puk
E: O Boże, dobrze, że przyszedłeś.
D: Zapraszasz mnie, to przychodzę. Proste.
Elena kładzie palec na ustach i wskazuje na jedzącego płatki Jeremiego. Potem kieruje się po schodach do pokoju.
D: Nie, Eleno, nie pójdę z tobą do twojej sypialni. (Jego mina przy tym - bezcenne!!! :) )
Elena go zaciąga na schody. Jeremy z pełną buzią się na nich ogląda i powraca do przerwanego posiłku.
Wchodzą do pokoju.
D: Aaa... Tak jak zapamiętałem.
E: Przestań się wygłupiać.
Damon pada na łóżko i zaczyna bawić się misiakiem. :D
D: Czy wiesz, że twój wujek spędza czas z Radą Założycieli?
E: Co?
D: Jep.
E: Idealnie. Dodamy to do listy spiep*zonych spraw.
Damon zauważa zrujnowany fragment pokoju.
D: Co tam się stało? (palec wskazujący)
E: (zmieszana) Nic.
Karcące spojrzenie Damona.
E: Widzisz Damonie... Martwię się o Stefana. Mówi, że wszystko jest OK, ale widzę że się z tym zmaga. Kiedy jego stan wróci do normy?
D: Mniej więcej za kilka dni.
E: Już minęło kilka dni.
D: Więc więcej. Nie ma się czym martwić. W czym rzecz?
E: On nie jest sobą, Damonie.
D: Może w tym problem. Zbyt długo nie był sobą.
Damon szpera w szufladzie Eleny i wyciąga jej biustonosz i mówi sugestywne: "Mmmm...". ;D Elena mu go wyrywa z "Ugh."
E: Proszę, nie każ mi żałować tego, że cię zaprosiłam.
D: Jest jak jest, Eleno. Znasz Stefana "grzecznego", "opanowanego", "walczącego z własną naturą aż do irytującego poziomu", ale jeśli sądzisz,że to wszystko, to nie uważałaś za bardzo.
E: Nie jest nawet w przybliżeniu taki jak ty. Nie chce taki być.
D: Co nie znaczy, że w głębi duszy taki nie jest. Mhm.

Ten misiek na jego brzuchu był rozbrajający! :)

Rilla

A o co chodzi z tym: "Tak jak zapamiętałem"? Nie mogę tego skapować xD On już wcześniej u niej był? Coś mnie ominęło?

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

nieee, po prostu jazde sobie robił : P

ocenił(a) serial na 6
Queen_J

pod koniec 3 odcinka jest scena gdy Damon siedzi u Eleny w pokoju i ją głaszcze po twarzu

Eglantine

Właśnie miałam to napisać! ;) Ta scena też była słodka. :)
I to sterowanie snem! - Genial! ;)

ocenił(a) serial na 10
Eglantine

no bo Damon przychodził czasem w nocy do Eleny i wtedy właśnie jak on się jej śnił to on był przy niej na prawdę...

urszulankaa

A ona się potem dowiedziała, że on do niej przychodził? Wtedy jak się zakolegowali?

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

o ile pamiętam to nie...

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

Ja bym chciala zeby Elena byla z Damonem ;)

użytkownik usunięty
domis3

Ja też pociesza mnie fakt, że w książce będzie. \
Co do ulubionych cytatów, chyba najlepszy jest test Damona w 21 odc. kiedy mówi Isobel co myśli o Kitty.

O kim? Kto to jest Kitty? Jakoś nie kojarzę tej sceny... W książce będą razem? Myślałam, że to nie jest jeszcze do końca wiadome. W której to będzie części?

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

A ja tam wole jak są tylko przyjaciółmi a ona jest ze Stefanem bowtedy jest śmieszniej . ;P pomyślcie ile tekstów by nie było gdyby Elena była z Damonem

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

Kitty = Katherine ;)

użytkownik usunięty
Queen_J

dokładne to miałam napisać. Gdybym napisała Ola raczej wiedziałabyś że o Aleksandrę chodzi ale
ja piszę Kitty ( co jest oficjalnym zdrobnieniem) to pojęcia nie masz, że chodzi o Katherine.

no bo to takie dziwne... xD jakbyś może Kat, albo coś napisała to, OK.
chodziło ci o ten tekst: "jak Katherine czegoś ode mnie chce to nie mała dziwka przyjdzie po to sama"?

użytkownik usunięty
Queen_J

Tak o ten tekst chodziło:)))
PS. Kat i Katherine to dwa różne imiona jak Ola i Olga.

Zgadzam się. Zresztą, gdzieś już to cytowałam ;)

ocenił(a) serial na 10
Rilla

A w ksiazce bedą raZem ?

użytkownik usunięty
domis3

Tak suma sumarum bedą razem. Przynajmniej tak się dowiedziałam.
Chodziło o to, że Elena sobie nagle uświadomi, że zawsze w trudnych chwilach był przy niej Damon,i że to jego naprawdę zawsze kochała.
Za to Stefan będzie się starał zostać człowiekiem ale jakos przez przypadek Damonowi się to uda:)

ocenił(a) serial na 10

o nie, ale spoiler!!! ;(
Ale tak jest/będzie w książce, nie koniecznie w serialu tak?? <uff> ;p