Proponuje posty na temat ulubionych scen i odzywek bohaterów przy czym podawanie odcinka z jakiego pochodzą;)
ja wszem i wobec polecam stronę itv.pl !!!!! najlepszy sposób na seriale :) i masz tam wszystkie najpopularniejsze z Ameryki ;] masz limit na 72 minuty, więc zdążysz oglądnąć jeden odcinek w 3/4 następnego ;-) potem czekasz 54 minuty i znowu możesz oglądać 72 ;D fajnie, co? ;p ja tam oglądam 90210, Życie na fali i VD. Polecam, bo nie lubię się bawić w ściąganie xD
a w którym było to o szczeniaczkach??? pisałam przecież, że jeśli ktoś pisze to nie pisze również, który odc., albo chociaż, że nie pamięta, czy coś....
Tak jak na początku prosze podawac odcinki :))
Uwielbiam Damona i sceny z nim:**
moja pasja :D Jesli chodzi o sceny to lubie scene gdy Damon tanczy z Vicky w 6 odcinku:) Albo w Blood Brothers podobają mi sie sceny z przeszlosci;)
albo fajne było w 19 (Miss Mystic Falls):
E: Where is Stefan? (Gdzie jest Stefan?)
D:I don't know (nie wiem)
I Damon to takim fajnym tonem powiedział.... oh i ah xD
odc.13
Damon: Kogo unikasz?
Jeremy:Dziewczyny imieniem Anna. Jest dość natarczywa.
Damon: Seksowna?
Jeremy: Owszem, ale też dziwna.
Damon: Wierz mi: seksowność przebija dziwactwo.
I jego mina przy tym jak Jenna w 13 odc powiedziala do Eleny cos na temat Damona a potem Elena powiedziala ze to dupek ; p
Zgadzam się totalnie z przedmówcami. :) Damon rulez ;)
Moje ulubione teksty/sceny?
Pierwsza:
odcinek 21, końcówka, Stefan chce porozmawiać z Damonem o "uczuciu do Eleny" po tym, co powiedziała Isobel.
I w końcu rozmawia z nim o tym, kto jest ojcem Eleny. :) Ta mimika Damona! Zresztą, wyjątkowo Stefan w tej scenie też jest niezły :)
Kocham scenę z tańcem z 19, :D, a potem jak Damon zostaje z Eleną przy drzwiach Stefana też jest genialne. :)
Uśmiech Damona, gdy zasłania na paradzie w 22 odcinku Bonnie i macha/porusza palcami. Bezcenne. :)
A, i to co Damon "robi z oczami" jak to określiła Elena :)
ahh, mój kochany damon : pp
damon: nie rób tego ... (ahh, ten jego ton ; D)
caroline : *pac go lampą*
+ mina damona XD
vicky: Why don't you have a girlfriend? You're like totally cool, and so hot! (czemu ty nie masz dziewczyny? Jesteś nbardzo fajny i taki gorący!)
damon: I know. (wiem)
XD
co do odcinków, nie wiem, które to ; )
odcinek 11, w barze u Bree. jak Damon i Elena jedzą i Damon do Eleny: Daj spokój, nie lubisz ogórków ? Co z tobą ? ;DD
no bo oni jedli obiad, hamburgery jakieś chyba no i Elena chyba jakoś zostawiała te ogórki, odkładała na bok, a Damon wtedy ten tekst. ;) i wziął od niej tego ogórka. ;) a potem Elena się spytała dlaczego oni mogą jeść ? i dalsza gadka...
odcinek 11
E: Jak mogę być spokrewniona z Katherine?
D:My się nie rozmnażamy, ale uwielbiamy próbować.
xD
chyba wszyscy już zapomnieli o początku sezonu... więc odświeże trochę wam pamięć... :P
no więc początek odcinka 3... scena pseudo walki Caroline z Damonem... była super... nie umiem jej opisać... to trzeba zobaczyć...
to ta w której Carolina budzi się z ugryzieniem wampira a Damon jeszcze śpi :P ;*
właśnie o tym mówiłam... jej mina kiedy mu przywaliła... no i oczywiście jego... hmmm
-Nie rób tego... :P
Miny Damona - bezcenne ;*"*
ta początek 3 odcinka jest świetny ! ;-DD
Damon jeszcze taki groźny ; pp
OoO albo 1 i 2 odcinek gdy Damon sie pojawia z mgłą albo kruk .
Np gdy Caroline widzi kruka i idzie do Damona wtedy gdy byl zamkniety w 5 albo 6 odcinku :)
Albo to :
S: Kruk to juz chyba przesada
D: A jakie cuda wyczyniam z mgłą .<-- 1 odc; p
właśnie... ostatecznie szkoda, że z tego zrezygnowali... to dodawało jeszcze większego uroku Damonowi...
moim zdaniem dobrze, że z tego zrezygnowali, to były proste i śmieszne sceny :P nie oszukujmy się, na początku serial uderzał wyłącznie do nastolatek (nie ma tu negatywnego nacechowania wypowiedzi - tak dla jasności :P), ale po paru odcinkach znacznie rozszerzyli widownię :D i bardzo dobrze ;) przynajmniej nie czuję się za stara na oglądanie tego fajnego serialu :P
Ciesze się tak myślisz, bo ja tez nie czuje sie za stara.
Ale ten kruk jak mówiłam był symbolem w wiadomym celu.
Jednak mógł sie do czegoś jeszcze przydać ale wtedy to ju wszystkie nastolatki by sie pogubily.
Nie kazdy musi znać kazdy archetyp... tym bardziej ze serial zahacza o mitologie północno-wschodnią przynajmniej tak wygląda:)
Zgadzam się :) Ponadto, pokusiłam się o przeczytanie 3 książek.. ale cóż.. nawet nie będę porównywać. Myślę, że maksymalna granica dla nich nie powinna sięgać więcej niż 15letnia widownia. Serial na początku szukał takiej publiki jak książka, na całe szczęście scenarzyści, piarowcy i inni... podjęli słuszną decyzję w rozszerzeniu horyzontu serialowego :)
odc. 18
E:Widziałeś co wyrabia twój brat? (albo coś takiego, nieważne)
D:Nie, byłem zbyt zajęty twoim. Zadaje pytania dotyczące śmierci Vicki Donovan.
E:Wie, że przedawkowała
D: O, naprawde? "Ale pani szeryf, ktoś ją pochował. Kto mógł to zrobić?" Ja wiem, ja wiem, to ja!
I on to takim zajebistym głosem powiedział i jeszcze ta mimika twarzy, on jest boski! ;]
Ja lubie scene gdy Elena daje Isobel to o co ją prosila i sie jej pyta
E: Skąd wiedzialas ze Damon mi to da?
I: Bo jest w tobie zakochany
nie wiem czy tak doslownie to lecialo ale mniej wiecej tak;) 21 odc :)
odc. 21
John do Jeremiego: At least i can talk to you, especially if u need to talk about girls.
Jenna: Ohh, please, I'm eating!
w 11 odcinku
D:"...vampires can't procreate... but we love to try...^^" (w tłumaczeniu coś jak "wampiry nie moga się rozmnażać... ale uwielbiamy próbować^^"
odc. 6
D:Chcę mój pierścień!
S:Dostaniesz go, ale nie teraz.
D:Wysłałeś go do Rzymu?!
albo jeszcze też w szóstym on tak fajnie "Ups" powiedział jak Vicki się pożywiła ;]
15 odcinek u Eleny w domu. Damon gra z Jeremy'em w jakas tam gre. Najpierw rozmawiaja o Annie [Annabell]
Jeremy: Dziewczyny imieniem Anna. Jest dosc natarczywa.
Damon: Seksowna?
Jeremy: Owszem, ale tez dziwna.
Damon: Seksownownosc przebija dziwactwo.Wierz mi.
[A z tylu Elena i Jenna rozmawiaja o Damonie ;D]
Jenna: Jest niesamowicie seksowny. [Damon to slyszy i taki boski usmiech ;D]
Elena: To dupek [Damon przewraca oczami ;D]
Albo 'Pozdrowienia dla wiewiorek' ;D
Boskie bylo jak mowil 'living, non-living thing' czyli 'zywym trupem' po angielsku lepiej ;D
Ale najwieksza radoche mialam 21 odcinek, konfrontacja z Isobel - "Skoro już przykułem twoją uwagę, to posłuchaj. Nie możesz przyjechać do mojego miasta i grozić moim bliskim. Grożenie Elenie... Złeee posunięcie. Zostaw ją w spokoju, albo rozerwę cię na strzępy (...) Jeśli Katherine chce czegoś ode mnie, to niech mała dzi*ka przyjdzie po to sama"
Jak juz gdzies mowilam niepodwarzalnie ubustwiam Damona, poprostu jego miny i teksty i wszystko.. ahh ;D
wszystko super... ale błagam słownik polski istnieje:)
Najlepiej pisz po angielsku, każdy zrozumie.
PS.A grę Iana tez ubÓstwiam. Szczególnie za ten sarkazm.
Ah dzieki.. przepraszam, ale czasami mi sie zdarza. Niestety takie sa konsekwencje nie uczenia sie jezyka polskiego przez kilka lat ;)
odc 21
S: I see the risk of sounding like a... like a jealous boyfriend.
D.: Oh, there's no risk. You do
Tak, tak, te minki Damona - bezcenne. :D
Bardzo lubię też tą scenę w kuchni z 13 odcinka, gdzie Damon próbuje wybadać Elenę, czy może zaufać Stefanowi w sprawie grobowca :)
Damon jest ogólnie szalenie inteligentny, przebiegły, sarkastyczny, uroczy, itp, itd. A Ian jest jako Damon wprost GENIALNY :) Ciekawa jestem, czy ktoś się ze mną nie zgodzi... Szczerze wątpię. :D
Boże! Nie umiesz polskiego holly_bell ?! pisz, że po polsku, bo ja (i pewnie też dużo osób) nie rozumiem o co chodzi. I to się wszystkich tyczy! ;p
litości!!!
S: ryzykując, że zabrzmię jak....zazdrosny chłopak...
D: Nie ryzykujesz. Brzmisz tak...