PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122158
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Proponuje posty na temat ulubionych scen i odzywek bohaterów przy czym podawanie odcinka z jakiego pochodzą;)

ocenił(a) serial na 8
Queen_J

odc 8 "162 Candles"

użytkownik usunięty
holly_bell

Pytanie z serii tych głupich, czy torenty nie są nie legalne?

ja wszem i wobec polecam stronę itv.pl !!!!! najlepszy sposób na seriale :) i masz tam wszystkie najpopularniejsze z Ameryki ;] masz limit na 72 minuty, więc zdążysz oglądnąć jeden odcinek w 3/4 następnego ;-) potem czekasz 54 minuty i znowu możesz oglądać 72 ;D fajnie, co? ;p ja tam oglądam 90210, Życie na fali i VD. Polecam, bo nie lubię się bawić w ściąganie xD

Queen_J

*iitv.pl (przez dwa "i")

a jak będziesz miała szczęście to te 54 min. zlecą jak pół godziny ;]

Queen_J

pocałunek Damona i Eleny w ostatnim odcinku ;)

LadyRebel

a w którym było to o szczeniaczkach??? pisałam przecież, że jeśli ktoś pisze to nie pisze również, który odc., albo chociaż, że nie pamięta, czy coś....

ocenił(a) serial na 8
Queen_J

to był chyba 20

ocenił(a) serial na 10
holly_bell

Tak jak na początku prosze podawac odcinki :))
Uwielbiam Damona i sceny z nim:**

ocenił(a) serial na 10
domis3

http://www.youtube.com/watch?v=Jo23NCJpnmM

tu jest sporo : p

ocenił(a) serial na 10
evasive

moja pasja :D Jesli chodzi o sceny to lubie scene gdy Damon tanczy z Vicky w 6 odcinku:) Albo w Blood Brothers podobają mi sie sceny z przeszlosci;)

domis3

albo fajne było w 19 (Miss Mystic Falls):
E: Where is Stefan? (Gdzie jest Stefan?)
D:I don't know (nie wiem)
I Damon to takim fajnym tonem powiedział.... oh i ah xD

Queen_J

odc.13

Damon: Kogo unikasz?
Jeremy:Dziewczyny imieniem Anna. Jest dość natarczywa.
Damon: Seksowna?
Jeremy: Owszem, ale też dziwna.
Damon: Wierz mi: seksowność przebija dziwactwo.

ocenił(a) serial na 10
Fleksa

I jego mina przy tym jak Jenna w 13 odc powiedziala do Eleny cos na temat Damona a potem Elena powiedziala ze to dupek ; p

Fleksa

Zgadzam się totalnie z przedmówcami. :) Damon rulez ;)
Moje ulubione teksty/sceny?
Pierwsza:
odcinek 21, końcówka, Stefan chce porozmawiać z Damonem o "uczuciu do Eleny" po tym, co powiedziała Isobel.
I w końcu rozmawia z nim o tym, kto jest ojcem Eleny. :) Ta mimika Damona! Zresztą, wyjątkowo Stefan w tej scenie też jest niezły :)
Kocham scenę z tańcem z 19, :D, a potem jak Damon zostaje z Eleną przy drzwiach Stefana też jest genialne. :)
Uśmiech Damona, gdy zasłania na paradzie w 22 odcinku Bonnie i macha/porusza palcami. Bezcenne. :)
A, i to co Damon "robi z oczami" jak to określiła Elena :)

Rilla

ahh, mój kochany damon : pp
damon: nie rób tego ... (ahh, ten jego ton ; D)
caroline : *pac go lampą*
+ mina damona XD

vicky: Why don't you have a girlfriend? You're like totally cool, and so hot! (czemu ty nie masz dziewczyny? Jesteś nbardzo fajny i taki gorący!)
damon: I know. (wiem)
XD

co do odcinków, nie wiem, które to ; )

ocenił(a) serial na 7
bonnie_vd

Tanieć Damona z Vickie w 6 odc przebija wszystko:):):):)

ocenił(a) serial na 10
violet363

Damon z matką Matta ; ] nie pamietam odcinka

ocenił(a) serial na 10
domis3

odcinek 11, w barze u Bree. jak Damon i Elena jedzą i Damon do Eleny: Daj spokój, nie lubisz ogórków ? Co z tobą ? ;DD

użytkownik usunięty
urszulankaa

O co chodzi z tymi ogórkami, bo jakos sobie nie przypominam?

ocenił(a) serial na 10

no bo oni jedli obiad, hamburgery jakieś chyba no i Elena chyba jakoś zostawiała te ogórki, odkładała na bok, a Damon wtedy ten tekst. ;) i wziął od niej tego ogórka. ;) a potem Elena się spytała dlaczego oni mogą jeść ? i dalsza gadka...

użytkownik usunięty
urszulankaa

Dzięki:).....

domis3

odcinek 11
E: Jak mogę być spokrewniona z Katherine?
D:My się nie rozmnażamy, ale uwielbiamy próbować.
xD

violet363

nie wszystko... zapomniałaś/łeś o tańcu Eleny z Damonem... ale ci wybaczam :P

domis3

chyba wszyscy już zapomnieli o początku sezonu... więc odświeże trochę wam pamięć... :P
no więc początek odcinka 3... scena pseudo walki Caroline z Damonem... była super... nie umiem jej opisać... to trzeba zobaczyć...
to ta w której Carolina budzi się z ugryzieniem wampira a Damon jeszcze śpi :P ;*

ocenił(a) serial na 10
Venedka

ano tak. ;) i jak mu przywaliła lampą. ;D

urszulankaa

właśnie o tym mówiłam... jej mina kiedy mu przywaliła... no i oczywiście jego... hmmm
-Nie rób tego... :P

ocenił(a) serial na 10
Venedka

Miny Damona - bezcenne ;*"*
ta początek 3 odcinka jest świetny ! ;-DD
Damon jeszcze taki groźny ; pp

OoO albo 1 i 2 odcinek gdy Damon sie pojawia z mgłą albo kruk .
Np gdy Caroline widzi kruka i idzie do Damona wtedy gdy byl zamkniety w 5 albo 6 odcinku :)
Albo to :
S: Kruk to juz chyba przesada
D: A jakie cuda wyczyniam z mgłą .<-- 1 odc; p

domis3

właśnie... ostatecznie szkoda, że z tego zrezygnowali... to dodawało jeszcze większego uroku Damonowi...

Venedka

moim zdaniem dobrze, że z tego zrezygnowali, to były proste i śmieszne sceny :P nie oszukujmy się, na początku serial uderzał wyłącznie do nastolatek (nie ma tu negatywnego nacechowania wypowiedzi - tak dla jasności :P), ale po paru odcinkach znacznie rozszerzyli widownię :D i bardzo dobrze ;) przynajmniej nie czuję się za stara na oglądanie tego fajnego serialu :P

użytkownik usunięty
booogna

Ciesze się tak myślisz, bo ja tez nie czuje sie za stara.
Ale ten kruk jak mówiłam był symbolem w wiadomym celu.

Jednak mógł sie do czegoś jeszcze przydać ale wtedy to ju wszystkie nastolatki by sie pogubily.
Nie kazdy musi znać kazdy archetyp... tym bardziej ze serial zahacza o mitologie północno-wschodnią przynajmniej tak wygląda:)

Zgadzam się :) Ponadto, pokusiłam się o przeczytanie 3 książek.. ale cóż.. nawet nie będę porównywać. Myślę, że maksymalna granica dla nich nie powinna sięgać więcej niż 15letnia widownia. Serial na początku szukał takiej publiki jak książka, na całe szczęście scenarzyści, piarowcy i inni... podjęli słuszną decyzję w rozszerzeniu horyzontu serialowego :)

domis3

odc. 18
E:Widziałeś co wyrabia twój brat? (albo coś takiego, nieważne)
D:Nie, byłem zbyt zajęty twoim. Zadaje pytania dotyczące śmierci Vicki Donovan.
E:Wie, że przedawkowała
D: O, naprawde? "Ale pani szeryf, ktoś ją pochował. Kto mógł to zrobić?" Ja wiem, ja wiem, to ja!
I on to takim zajebistym głosem powiedział i jeszcze ta mimika twarzy, on jest boski! ;]

użytkownik usunięty
Queen_J

Masz rację ta scena była cudowna:))

ocenił(a) serial na 10

Ja lubie scene gdy Elena daje Isobel to o co ją prosila i sie jej pyta
E: Skąd wiedzialas ze Damon mi to da?
I: Bo jest w tobie zakochany

nie wiem czy tak doslownie to lecialo ale mniej wiecej tak;) 21 odc :)

domis3

Oh! też kocham tą scenę ;) I to zerknięcie Damona na Stefana, jak zareaguje. ;)

ocenił(a) serial na 10
domis3

odc. 21

John do Jeremiego: At least i can talk to you, especially if u need to talk about girls.
Jenna: Ohh, please, I'm eating!

domis3

w 11 odcinku
D:"...vampires can't procreate... but we love to try...^^" (w tłumaczeniu coś jak "wampiry nie moga się rozmnażać... ale uwielbiamy próbować^^"

cosimek

Już pisałam o tym rozmnażaniu xD

Queen_J

To nielubienie się Jenny i Johna też było fajne... :)

Rilla

odc. 6
D:Chcę mój pierścień!
S:Dostaniesz go, ale nie teraz.
D:Wysłałeś go do Rzymu?!

albo jeszcze też w szóstym on tak fajnie "Ups" powiedział jak Vicki się pożywiła ;]

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

15 odcinek u Eleny w domu. Damon gra z Jeremy'em w jakas tam gre. Najpierw rozmawiaja o Annie [Annabell]

Jeremy: Dziewczyny imieniem Anna. Jest dosc natarczywa.
Damon: Seksowna?
Jeremy: Owszem, ale tez dziwna.
Damon: Seksownownosc przebija dziwactwo.Wierz mi.
[A z tylu Elena i Jenna rozmawiaja o Damonie ;D]
Jenna: Jest niesamowicie seksowny. [Damon to slyszy i taki boski usmiech ;D]
Elena: To dupek [Damon przewraca oczami ;D]

Albo 'Pozdrowienia dla wiewiorek' ;D
Boskie bylo jak mowil 'living, non-living thing' czyli 'zywym trupem' po angielsku lepiej ;D

Ale najwieksza radoche mialam 21 odcinek, konfrontacja z Isobel - "Skoro już przykułem twoją uwagę, to posłuchaj. Nie możesz przyjechać do mojego miasta i grozić moim bliskim. Grożenie Elenie... Złeee posunięcie. Zostaw ją w spokoju, albo rozerwę cię na strzępy (...) Jeśli Katherine chce czegoś ode mnie, to niech mała dzi*ka przyjdzie po to sama"

Jak juz gdzies mowilam niepodwarzalnie ubustwiam Damona, poprostu jego miny i teksty i wszystko.. ahh ;D

użytkownik usunięty
Sequine

wszystko super... ale błagam słownik polski istnieje:)
Najlepiej pisz po angielsku, każdy zrozumie.

PS.A grę Iana tez ubÓstwiam. Szczególnie za ten sarkazm.

ocenił(a) serial na 10

Ah dzieki.. przepraszam, ale czasami mi sie zdarza. Niestety takie sa konsekwencje nie uczenia sie jezyka polskiego przez kilka lat ;)

ocenił(a) serial na 8
Sequine

odc 21

S: I see the risk of sounding like a... like a jealous boyfriend.
D.: Oh, there's no risk. You do

holly_bell

Tak, tak, te minki Damona - bezcenne. :D
Bardzo lubię też tą scenę w kuchni z 13 odcinka, gdzie Damon próbuje wybadać Elenę, czy może zaufać Stefanowi w sprawie grobowca :)
Damon jest ogólnie szalenie inteligentny, przebiegły, sarkastyczny, uroczy, itp, itd. A Ian jest jako Damon wprost GENIALNY :) Ciekawa jestem, czy ktoś się ze mną nie zgodzi... Szczerze wątpię. :D

holly_bell

Boże! Nie umiesz polskiego holly_bell ?! pisz, że po polsku, bo ja (i pewnie też dużo osób) nie rozumiem o co chodzi. I to się wszystkich tyczy! ;p

ocenił(a) serial na 8
Queen_J

litości!!!

S: ryzykując, że zabrzmię jak....zazdrosny chłopak...
D: Nie ryzykujesz. Brzmisz tak...

holly_bell

Poza tym, ja np. oglądam z napisami i pamiętałam tą scenę. :) A zawsze jest też ling.pl :D

użytkownik usunięty
Sequine

Rillo ja się z tobą z zgadzam:)

PS.do sequine, nie ma problemu ale czasem takie rzeczy zbyt się rzucają w oczy ;)
A polskiego też się już nie uczę od kilku lat, jak studia wybrałam sobie inne:)